Tuesday, March 23, 2010

Dapur Cantik Untuk Saya...

Sekarang ni rumah kami (rumah hasben la..) under renovation...kami decide mengubahsuai rumah sebelum baby lahir sebab xnak nanti baby kne habuk..renovate rumah ni memang habuk ya amat...korang jgnla pegi or nak singgah rumah aku sekarang ye sebab xmacam rumah...memang bersepah n huru-hara.

Ruang yang kami renovate adalah dapur buat kitchen cabinet, belakang dapur tambah backyard untuk sidai kain, buat plaster ceiling supaya kami boleh psg downlight dan terutama skali chanceliar hitam idaman saya...huhu

dapur tentunya ikut selera sy dari pilih kale tiles, kale pintu cabinet dan patern sinki pun sy yg pilih. sbbnye sy yg akan berada di dlm dapur so sy memerlukn ruang yg cantik dan mengikut citarasa sy.hasben awal2 dh warning "ni B dah buatkan dapur cantik2 pasni tiap hari kne masak tau!" Alamak, syarat yg ssh untuk dipenuhi tu..xpela hasben sy orgnye simple sy mskkn nasi goreng pedas ari2 pon beliau xkisah pny...ahaks

living room plk ikut persetujuan bersama dr pilih jenis lampu, meja mkn, design plaster ceiling dsb...backyard pun sama cuma sy yg pilih kale tiles untuk lantai.mmg penat actually sbb kne plan, pk budget cari contractor tapi xpela rumah nak ddk lame kan jd kne plan betul2..kdg2 sy terpk gak sy kne pk benda ni sume sedangkan ramai lagi kwn2 sy yg tgh berseronok n enjoy their single life.mcm dah tua plk aku..,huhu..apepun sy seronok dgn kehidupan skrg berbanding bujang dulu walaupun kehidupan sy lebih bz, bnyk bnd nak buat yelah dh jd bini org kan...

0 comments:

Tuesday, March 23, 2010

Dapur Cantik Untuk Saya...

Sekarang ni rumah kami (rumah hasben la..) under renovation...kami decide mengubahsuai rumah sebelum baby lahir sebab xnak nanti baby kne habuk..renovate rumah ni memang habuk ya amat...korang jgnla pegi or nak singgah rumah aku sekarang ye sebab xmacam rumah...memang bersepah n huru-hara.

Ruang yang kami renovate adalah dapur buat kitchen cabinet, belakang dapur tambah backyard untuk sidai kain, buat plaster ceiling supaya kami boleh psg downlight dan terutama skali chanceliar hitam idaman saya...huhu

dapur tentunya ikut selera sy dari pilih kale tiles, kale pintu cabinet dan patern sinki pun sy yg pilih. sbbnye sy yg akan berada di dlm dapur so sy memerlukn ruang yg cantik dan mengikut citarasa sy.hasben awal2 dh warning "ni B dah buatkan dapur cantik2 pasni tiap hari kne masak tau!" Alamak, syarat yg ssh untuk dipenuhi tu..xpela hasben sy orgnye simple sy mskkn nasi goreng pedas ari2 pon beliau xkisah pny...ahaks

living room plk ikut persetujuan bersama dr pilih jenis lampu, meja mkn, design plaster ceiling dsb...backyard pun sama cuma sy yg pilih kale tiles untuk lantai.mmg penat actually sbb kne plan, pk budget cari contractor tapi xpela rumah nak ddk lame kan jd kne plan betul2..kdg2 sy terpk gak sy kne pk benda ni sume sedangkan ramai lagi kwn2 sy yg tgh berseronok n enjoy their single life.mcm dah tua plk aku..,huhu..apepun sy seronok dgn kehidupan skrg berbanding bujang dulu walaupun kehidupan sy lebih bz, bnyk bnd nak buat yelah dh jd bini org kan...

No comments: