Skip to main content

Layan Jugakk...Mari Tagging (2)

Entry kali nih sy di tag oleh Puan Epi Rafeeza ~
Biaselah sambil2 buat keje sambil hapdate blog...klu tetibe CEO kat blakang aku mampuss la den...uhuhuuuu
1. Adakah anda rasa anda Hot?

Memang sy rase hot, sekarang kan musim kemarau....mmgla hot...hehehe...xsy xrase 'hot' pon sy ni simple jer orgnye, bergaya bile nak jer...tp sy jugak slalu rase hot (panas badan) time2 preggy nih...pastu hot-tempered gak ngan suami...sy suka lagu 'So Hot' dari wonder girls...mekaseh....

2. upload wallpaper laptop anda skrg...


3. cerita pasal gambar ini..

Sape yg xtau pompuan comel ni, nilah saya sebenornye....10 tahun dulu laa...wakaka sudah pasti korang xpercaya saya secomel ni kan?? jeles giler korang nih...xnak kawan!! Sape yg xknal, pompuan yg cantik jelita, comel ni Nikita Willy aktres indonesia...saya mmg suka tgk die sbb saya mmg suka kejadian tuhan yg indah2...cewahh...ntahla sy rase die cantik sgt, Aihwarya Rai pon kalah dlm list sy jatuh no.10 minah hindustan tu kot...pastu nak plk preggy ni klu bby gurl bolehla terkenan kecomelan si Nikky ni...
Laptop hasben gambar pe tah...biaselah org2 mech.engineering nikan mestila gambar yg machine2 complicated gitu...die xbubuh pon gamba sy, gamba dlm fesbuk pon sy yg upload gamba kami.teruk btul llki ni...

4. Kali terakhir makan piza?
Bulan 1 aritu kot dekat Pizza Hut 24 hours yg baru bukak kt umah...Piza yg ade udang bnyk tu.hubby suka tp sy xsuka...muakkss

5.Lagu terakhir anda dengar?
tah xingat laa....sbb lam keta suka tukar2 station

6.Apa yg anda buat selain menyelesaikan tag ini?
Sambil2 wat keje laa...pastu sambil2 hapdate blog...mampuih den klu org IT dpt tau kann...trus nama saya masuk kat portal Maybank as 'wanted staff-for disciplinary action'. saya kan mmg ske langgar disiplin dr sek lagi.tak tau ke??

7.Selain nama sendiri anda dipanggil nama apa?
i. Adik (family)
ii.Sayang (hubby panggil)
iii. Shaila (panggilan oleh Dila budak opis)
iv. Acu (anak2 buah panggil)
v. Shila (kebanyakannya panggil ngan nm ni)

8.Tag 5 org


1. Wahida
2. Jely
3. Baya
4. Sesape jer boleh buat...dipersilakan sgt2


9. siapakah org num 1?

wahida adalah same2 dak uia mcm sy...sy knal die sbb die satu course ngan tg. intan dak kelantan yg baik ngan sy...dulu knal2 gitu jer tp jumpa di fesbuk dan blog...Baru kawin akhir tahun lepas sedang amik Master di uia...

10. org num 2 ?

Jejel plak adalah rumate sy mase 2nd year kat uia...lame giler dh knal sejak zmn matrik...die lum kawin lg sy doakan die cecepat kawin. boyprennya en anep yg suka bg komen sakit hati kt fesbuk sy...bkn sakit hati ape die suka ckp psl topik len time org bincang topik lain...

11. org num 3 ?
Baya juga adalah coursemate tg. intan kwn sy tuh....sy follow blog die sbb die foreigner buat ms ni...die di pakistan sekarang ikut suaminya yg kerja di sana...best jgk dpt tau kehidupan org2 pakistan yg sebenarnya...die kawin muda gak lg awal dr sy...dh ade sorg baby embun namanya..keep in touch di fesbuk sbb die kan jauh dr tanah air...

12. kata2 cinta untuk org no.3?
baya i luv u...gitu ke?? giler hape...kata2 motivation bleh la kot...
baya, semoga bertabah di negara org...hujan batu dinegeri sendiri..jgn blk sini klu xnak kne hujan batu k...

13. 5 yang anda tau tentang org yg tag anda...
i. senior kat uia dulu
ii.wife kpd org kampung gue blakang umah jek...
iii. ade ank llki yg comel sgt mcm sin chan, hubbynya pilot TUDM...
iv.tgh pegnen ank no-2 bln 7 due..
v.tgh amik master under uia...

Comments

haha.. tergelak beso aku bile baca soklan "kata2 chinta utk org no3"

wakakaka...

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…