Skip to main content

Gudnews dari Encik Suami...

Sekarang ini kandungan saya memasuki 4bulan atau erti kata lain fasa/trimester ke-2..alhamdulillah saya semakin sihat sbb baru pulih dari fud poisoning yang amat menyakitkan!! bayangkan selama seminggu saya hanya boleh makan makanan lembut2 seperti roti dan air teh sahaja..waaaaa memang sengsara.

beberapa hari lepas, saya merajuk dgn encik suami sebab pagi2 dah nak cari pasal dengan saya.masa hantar pegi keje, lepas salam saya xcakap "bye-bye" dan hulur pipi untuk ciuman setiap pagi pon.trus jer keluar dari kete.panas jer hati...satu hari sampai la lepas lunch xmsg pon dia.nak tunggu samapi die msg.keras hati kan??dlm hati sebenarnya rasa bersalah dan berdosa juga.uhuk..uhuk

tetiba dalam pukul 3lebih dia call suara buat2 xbersalah seperti biasa ceria jer.mcm xde pape jer berlaku pagi tadi.nyampah betul saya jer yang berperasaan sendiri.
dia bagitau baru kuar dari bilik bos. saya tau kalau die baru kuar bilik bos tu slalunya ade gud news sebab bos die mmg panggil nak bg gud news lam bilik.klu nak marah kt mana2 pon boleh...

Alhamdulillah... suami dpt offer letter dan dinaikkan pangkat mungkin itulah orang kata rezeki anak kan...sudah lama die menunggu untuk promotion dan sebenarnya suami hampir2 nak blah dari company tu sbb almaklumlah, company cina org melayu mmg ssh nak naik!! bos mmg ok cuma promotion tu mmg berjanggutla tggu.tapi akhirnya tahun ini rezeki suami dimurahkan Allah...Alhamdulillahh...

Pasni ni suami boleh goyang kaki sikit dan arah2 kan org jer. tapi sebelum ni pon kerja die mmg bnyk goyang kaki..uhuhu..tapi saya sentiasa mendoakan kesejahteraan suami..sekian~

Comments

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…