Tuesday, March 30, 2010

Pregnancy Jurnal - Part 2

Sepanjang first trimester (1-3bulan) mommy xde alahan teruk sgt tapi disebabkan mommy pregnant dimusim2 kemarau ni mommy mmg xtahan panas. Lagipun mommy ade migrain org migrain xboleh kne panahan matahri sgt nanti kepala trus berdenyut2. Mommy mmg malas keluar on weekend sbb cuaca yg panas nih. Muntah2 plk waktu pagi2 jer time nak gosok gigi...tapi mommy bantai jugak xkan xgosok gigi plk semata-mata muntah2 kan...

Makan pulak, mommy memang xde selera makan on first trimester nih. Memang bermasalah betul time nak makan sume xberselera..Pastu bile dinner tempat yg kami tuju adalah kedai mamak sebabnya mommy blk dh lambat mmg xsempat masaklah. Then, mommy xberselera makan berat2 terutama nasi time awal2 pregnant. Jadi mommy akan makan roti canai jer.Asek2 roti canai...huhuuu

Mommy sangat xsuka ayam time pregnant first nih. Tgk ayam jer ayam goreng ke, ayam masak gulai ke, KFC ke langsung mual. Kesian ayam tu xbersalah ponn...Mommy suka ikan jer...Pastu xsuka langsung laksa johor padahal sebelum ni tulah my fav fud. Bau laksa johor yg kuat tu rase nak muntah pulak. Mengidam plak xde mengidam rasenyer...Rase nak makan trus jer makan. Xdelah pulak mengidam yg pelik2...Pastu alahan mommy makin lame ter-transfer ke daddy.Daddy cakap sebelom ni jarang sgt sakit kepala tapi sekarang slalu sakit kepala, pening2...huhuuu padahal sebelum ni mommy yg slalu sakit kepala...Menarik kan??

0 comments:

Tuesday, March 30, 2010

Pregnancy Jurnal - Part 2

Sepanjang first trimester (1-3bulan) mommy xde alahan teruk sgt tapi disebabkan mommy pregnant dimusim2 kemarau ni mommy mmg xtahan panas. Lagipun mommy ade migrain org migrain xboleh kne panahan matahri sgt nanti kepala trus berdenyut2. Mommy mmg malas keluar on weekend sbb cuaca yg panas nih. Muntah2 plk waktu pagi2 jer time nak gosok gigi...tapi mommy bantai jugak xkan xgosok gigi plk semata-mata muntah2 kan...

Makan pulak, mommy memang xde selera makan on first trimester nih. Memang bermasalah betul time nak makan sume xberselera..Pastu bile dinner tempat yg kami tuju adalah kedai mamak sebabnya mommy blk dh lambat mmg xsempat masaklah. Then, mommy xberselera makan berat2 terutama nasi time awal2 pregnant. Jadi mommy akan makan roti canai jer.Asek2 roti canai...huhuuu

Mommy sangat xsuka ayam time pregnant first nih. Tgk ayam jer ayam goreng ke, ayam masak gulai ke, KFC ke langsung mual. Kesian ayam tu xbersalah ponn...Mommy suka ikan jer...Pastu xsuka langsung laksa johor padahal sebelum ni tulah my fav fud. Bau laksa johor yg kuat tu rase nak muntah pulak. Mengidam plak xde mengidam rasenyer...Rase nak makan trus jer makan. Xdelah pulak mengidam yg pelik2...Pastu alahan mommy makin lame ter-transfer ke daddy.Daddy cakap sebelom ni jarang sgt sakit kepala tapi sekarang slalu sakit kepala, pening2...huhuuu padahal sebelum ni mommy yg slalu sakit kepala...Menarik kan??

No comments: