Monday, March 29, 2010

Layan Jugakk...Mari Tagging (1)

Saya view blog Kak Epi dan dia meng-tag sesape yg baca entry dia tentang ni...sy pon berminat nak jawab sbb sy suka jwb soklan2 mcm ni...


1. siapakah diri anda dirumah.. ?

Kat rumah sy jd seorang isteri, tukang masak, tukang kebun. tukang lipat kain, kdg2 tukang basuh pinggan, nape kdg2?? sbbnye suami dan sy share2 buat keje rumah klu sy dh msk die kne bsh pinggan...huhu dera suami lah plk...dan slalunye die yg bsh baju jd sy jd tukang lipat kain...sy juga jd tukang tdo di rumah...huhu bestnye tdoo....zZzzzZ

2. siapakah anda di samping rakan..?

Erkk....xtaulah ye...tu kne tny kwn2 sy lah....tapi sy rase sy ade sorg, 2org jer kwn baik kot...tu pon tak serapat dulu mase sek....sy cuma ada kawan sekola, kawan U, kawan opis...sy ni suka jgk jd lone ranger...sy xkesah pg shopping sorg2 kat Alpha Angle mase kat uia dulu...adelah jugak pg ngan pipah n kwn2 lain tapi suka jgklah jln sorg2..best ape xyah nk tggu kwn, kejap2 ilang...klu sengsorang jln jelah mane2 nak pegi pastu balik. Lagi satu sm jgk dgn org yg meng-tag sy sebelom ni sy juga susah nak percayakan org melainkan diri sendiri...sgt susah nk dpt kepercayaan dr sy okeh...sbb sy xtahu ape yg org pk, sy serik sbb dulu sy sgt percaya pd seseorg yg dianggap kwn tapi belakang kutuk2..sy sensitif orgnye jd bile org buat mcm tu sy jd sedih sbb sy percaya kt dia...tapi skrg sy xkesah org nk kutuk ke ape mcm la org tu baik sgt kan...aku xmintak duit kat ko pon...(xde kaitan)

3. 5 benda yg anda idamkan tp belom tercapai..

1. Anak - ye mmg sy tgh pregnant tapi semua yg Allah berikan kan cuma pinjaman...sy boleh kehilangan nya jd selagi anak yg sy kandungkan xlahir ke dunia sy kne bersedia utk kehilangan nya bila2 masa saje...sume pon tahu mase prgnnt mcm2 leh terjadi yg saya xnak sebut disini...sbb tu sy xbape excited buat persiapan di awal2 ni dh nak terberanak baru cari brg baby ok jugak kan...ahakks..Saya nak ade anak sepasang, ade lelaki n ade pompuan....minimum 2org tapi rasenye 3org anak juz nice...kepingin gak nak kembar tapi xde plk history kembar lam famly...klu ade anak kembar kan bagus mengandung sekali utk 2 orang, beranak sekali untuk 2 orang...huhu jimat rase kesakitan melahirkan sekali berbanding 2 kali kelahiran...

2. Saya nak ade kereta sendiri...sy tgh berkira2 nak beli kereta sendiri tapi suami jarang guna kereta dia...mcm membazir plk klu tak digunakan kereta yg sudah sedia ade kan....suami slalu ckp 'beli jelah keta vios hitam yg cantik menawan nih...' hint supaya sy gunakan kereta dia lah tu n xyah beli yg lain...sy sebenarnya xkonfiden bwk keta yg besar, sy suka yg comel2 jer mcm Suzuki Swift tuh...owhhh... bile lah suzuki swift nak diparkir di porch umah sy ye.....

3. Sy sebornya nak benti keje kat bank ni...tapi xde tempat lain nak amik sy...nape tah...sejak memulakan kerja setahun lebih yg lalu sy mmg xpenah dipanggil inteview oleh bank/company len.gaknye maybank dh letak ubat guna2 kot kt sy...sy sebenanye nak keje gomen sbb leh blk cepat.xyah stay smpi malam2 buta or dtg opis on weekend mmg tebiat kan dtg keje weekend??sy berharap sy dpt keje gomen secepat mungkin...

4. Saya nak ade duit banyakkkkk.....money.....money.....kan best xyah keje, dok umah jage anak, hias rumah tapi duit masuk jer dlm akaun...bile suami sy nak jadi OKB??orang kaya baru lah...haha berangannn je shila!

5. Saya mengidam nak beli gelang kaki emas....memang lah mampu beli tapi suami tak bagi...dia kate mane boleh pompuan pakai gelang kaki berloceng....timbul fitnah nanti...tiap kali jln org akan tgk....hmm...mmg itu impian sy dr dulu lagi...klu sy kate prgnnt mengidam nak pakai gelang kaki mesti dia cakap 'jangan mengada.boleh mintak benda lain except dat...!.' waaa.....nak gelang kaki...nak gelang kaki....

4. siapakah nama pasangan anda..?


Huhu...mase memula knal dia n dia bgtau nama penuh dia sy gelak sbb nama dia mcm pompuan. Nama suami sy Nurul Faizz Bin Abu Kasim sweet takkkk???? baik cakap sweet...sbb ni blog sy anda kne agree dgn saya...kehkeh

5. ceritakan 5 perkara yg anda paling suka tentang pasangan anda?

1. Beliau sgt kelakar....kelakar sampai kekadang sy menyampah sebab lawak yg dia buat tu buat sy sakit hati. Yelah org tgh marah membara tapi dia buat lawak guling2 supaya sy gelak.tapi saya tahan, buat2 tak gelak dan tunjuk series tapi nanti dia kan tny mcm ni...'Syg gelak la, xbest la cakap sorang2 ni...sayang....oooo sayang hoii...syg kenapa senyap jer? marah B ke...pakcik tgk la bini sy ni...' Mane la sy xmenyampah...dah tau org marah lagi nak tny.tapi itulah yg suka tntg beliau sbb dia menceriakan hidup sy...

2. Beliau sgt penyabar dan rajin...xramai suami mcm ni zmn skrg...tp sy suka nyusahkan beliau....'B tolong amik tu, B tolong amik ni syg dah kat atas mls nak turun plk...B syg penatla b basuh pinggan eh...syg malas basuh baju leceh nak asing2 kan b basuh eh nanti syg lipat (tapi lepas menggunung tinggi Gunung Everest baru sy akan lipat). Sy suka juga menghilangkan kesabaran beliau terutama hari minggu sbb sy suka bangun lambat...pas subuh bammmm balik...kesian suami sy kannnn...huhuuuuuu

3. Pada sy suami sy memangla xensem mcm Fahrin Ahmad, tak tinggi dan berbadan tough mcm Fahrin, tapi pada sy suami sy tetap ensem di mata sy...mata suami kale coklat semoga anak kami ikut kale mata beliau...sy suka bila org tegur suami dh makin berisi tu tandanya suami sy bahagia dgn sy...ahahaha

4. Suami sy sgt2 prihatin dan caring...tambah2 pulak time pregnant ni..dari mula knal dia, suami sy jarang sgt marah sbb dia kan kelakar. Saya jer suka marah, marah sbb ke-kelakaran dia...sy penah terpk cmne klu kehilangan suami, sesungguhnya biarlah sy yang ditakdirkan pegi dulu sbb sy xsanggup keseorangan tanpa dia...Luv him soo much!!

<< Cukup jelah 4 nih...nanti orang kate sy memuji2 laki sendiri plak...(sape lagi nak puji klu bukan aku??)>>

6. bila tarikh anda couple... ?

Tetibe sy lupa plk...erkkk....bile ye....agaknya 15 Apr 2006...pastu kami bertunang 9 Feb 2008...tahun baru cina mase tu...sy yg ajak dia tunang....boleh x?? Apsal plk xboleh?? Pastu tu kami dinikahkan pada 8 Aug 2009...yg ni dia yg ajak kawin plk...tukar2 la kan...

7. apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda...

Macam xde jer....Xde lah kami xpernah gaduh kan tapi gaduh2 syg gitu...kenangan pahit tu xde lagi....semua yg terjadi walaupun xmenarik sy consider as kenangan manis jugak biar sy yg tambahkan gula sendiri...hehuu..

8. lagu tema cinta ..?


Lagu dr Jason Mraz 'Both Love'...itulah lagu cinta kami...~

9. apa perubahan yg anda nak dr pasangan anda...?

"nothing....i love you the way you are..." ahahah...poyo jer kan....sy xnak dia berubah, sy nak dia selamanya macam ni....sy xperlu mintak dia jadi lebih baik dr sekarang sbb sy rasa dia sudah cukup memadai dan sy xmahu die berubah hati dengan sy....itu saje sy mintak...

~ Mase angkat sumpah selepas aqad nikah...nape sy mcm sedih?? memang mengharukan saat2 ini...~


10. Tag 10 org.. ..

1. Jely
2. Wahida
3. Baya
4.Hana
4. Tag....Tag sape ye....ha kamu yg baca blog saya lah....saya tag kamu tau....buat...jgn xbuat....

1 comments:

*** Mawar Nafastari *** said...

nanti kite buat ye...

tgk rajin baca blog orang je ni.. belum rajin nk update blog.. hihi

Monday, March 29, 2010

Layan Jugakk...Mari Tagging (1)

Saya view blog Kak Epi dan dia meng-tag sesape yg baca entry dia tentang ni...sy pon berminat nak jawab sbb sy suka jwb soklan2 mcm ni...


1. siapakah diri anda dirumah.. ?

Kat rumah sy jd seorang isteri, tukang masak, tukang kebun. tukang lipat kain, kdg2 tukang basuh pinggan, nape kdg2?? sbbnye suami dan sy share2 buat keje rumah klu sy dh msk die kne bsh pinggan...huhu dera suami lah plk...dan slalunye die yg bsh baju jd sy jd tukang lipat kain...sy juga jd tukang tdo di rumah...huhu bestnye tdoo....zZzzzZ

2. siapakah anda di samping rakan..?

Erkk....xtaulah ye...tu kne tny kwn2 sy lah....tapi sy rase sy ade sorg, 2org jer kwn baik kot...tu pon tak serapat dulu mase sek....sy cuma ada kawan sekola, kawan U, kawan opis...sy ni suka jgk jd lone ranger...sy xkesah pg shopping sorg2 kat Alpha Angle mase kat uia dulu...adelah jugak pg ngan pipah n kwn2 lain tapi suka jgklah jln sorg2..best ape xyah nk tggu kwn, kejap2 ilang...klu sengsorang jln jelah mane2 nak pegi pastu balik. Lagi satu sm jgk dgn org yg meng-tag sy sebelom ni sy juga susah nak percayakan org melainkan diri sendiri...sgt susah nk dpt kepercayaan dr sy okeh...sbb sy xtahu ape yg org pk, sy serik sbb dulu sy sgt percaya pd seseorg yg dianggap kwn tapi belakang kutuk2..sy sensitif orgnye jd bile org buat mcm tu sy jd sedih sbb sy percaya kt dia...tapi skrg sy xkesah org nk kutuk ke ape mcm la org tu baik sgt kan...aku xmintak duit kat ko pon...(xde kaitan)

3. 5 benda yg anda idamkan tp belom tercapai..

1. Anak - ye mmg sy tgh pregnant tapi semua yg Allah berikan kan cuma pinjaman...sy boleh kehilangan nya jd selagi anak yg sy kandungkan xlahir ke dunia sy kne bersedia utk kehilangan nya bila2 masa saje...sume pon tahu mase prgnnt mcm2 leh terjadi yg saya xnak sebut disini...sbb tu sy xbape excited buat persiapan di awal2 ni dh nak terberanak baru cari brg baby ok jugak kan...ahakks..Saya nak ade anak sepasang, ade lelaki n ade pompuan....minimum 2org tapi rasenye 3org anak juz nice...kepingin gak nak kembar tapi xde plk history kembar lam famly...klu ade anak kembar kan bagus mengandung sekali utk 2 orang, beranak sekali untuk 2 orang...huhu jimat rase kesakitan melahirkan sekali berbanding 2 kali kelahiran...

2. Saya nak ade kereta sendiri...sy tgh berkira2 nak beli kereta sendiri tapi suami jarang guna kereta dia...mcm membazir plk klu tak digunakan kereta yg sudah sedia ade kan....suami slalu ckp 'beli jelah keta vios hitam yg cantik menawan nih...' hint supaya sy gunakan kereta dia lah tu n xyah beli yg lain...sy sebenarnya xkonfiden bwk keta yg besar, sy suka yg comel2 jer mcm Suzuki Swift tuh...owhhh... bile lah suzuki swift nak diparkir di porch umah sy ye.....

3. Sy sebornya nak benti keje kat bank ni...tapi xde tempat lain nak amik sy...nape tah...sejak memulakan kerja setahun lebih yg lalu sy mmg xpenah dipanggil inteview oleh bank/company len.gaknye maybank dh letak ubat guna2 kot kt sy...sy sebenanye nak keje gomen sbb leh blk cepat.xyah stay smpi malam2 buta or dtg opis on weekend mmg tebiat kan dtg keje weekend??sy berharap sy dpt keje gomen secepat mungkin...

4. Saya nak ade duit banyakkkkk.....money.....money.....kan best xyah keje, dok umah jage anak, hias rumah tapi duit masuk jer dlm akaun...bile suami sy nak jadi OKB??orang kaya baru lah...haha berangannn je shila!

5. Saya mengidam nak beli gelang kaki emas....memang lah mampu beli tapi suami tak bagi...dia kate mane boleh pompuan pakai gelang kaki berloceng....timbul fitnah nanti...tiap kali jln org akan tgk....hmm...mmg itu impian sy dr dulu lagi...klu sy kate prgnnt mengidam nak pakai gelang kaki mesti dia cakap 'jangan mengada.boleh mintak benda lain except dat...!.' waaa.....nak gelang kaki...nak gelang kaki....

4. siapakah nama pasangan anda..?


Huhu...mase memula knal dia n dia bgtau nama penuh dia sy gelak sbb nama dia mcm pompuan. Nama suami sy Nurul Faizz Bin Abu Kasim sweet takkkk???? baik cakap sweet...sbb ni blog sy anda kne agree dgn saya...kehkeh

5. ceritakan 5 perkara yg anda paling suka tentang pasangan anda?

1. Beliau sgt kelakar....kelakar sampai kekadang sy menyampah sebab lawak yg dia buat tu buat sy sakit hati. Yelah org tgh marah membara tapi dia buat lawak guling2 supaya sy gelak.tapi saya tahan, buat2 tak gelak dan tunjuk series tapi nanti dia kan tny mcm ni...'Syg gelak la, xbest la cakap sorang2 ni...sayang....oooo sayang hoii...syg kenapa senyap jer? marah B ke...pakcik tgk la bini sy ni...' Mane la sy xmenyampah...dah tau org marah lagi nak tny.tapi itulah yg suka tntg beliau sbb dia menceriakan hidup sy...

2. Beliau sgt penyabar dan rajin...xramai suami mcm ni zmn skrg...tp sy suka nyusahkan beliau....'B tolong amik tu, B tolong amik ni syg dah kat atas mls nak turun plk...B syg penatla b basuh pinggan eh...syg malas basuh baju leceh nak asing2 kan b basuh eh nanti syg lipat (tapi lepas menggunung tinggi Gunung Everest baru sy akan lipat). Sy suka juga menghilangkan kesabaran beliau terutama hari minggu sbb sy suka bangun lambat...pas subuh bammmm balik...kesian suami sy kannnn...huhuuuuuu

3. Pada sy suami sy memangla xensem mcm Fahrin Ahmad, tak tinggi dan berbadan tough mcm Fahrin, tapi pada sy suami sy tetap ensem di mata sy...mata suami kale coklat semoga anak kami ikut kale mata beliau...sy suka bila org tegur suami dh makin berisi tu tandanya suami sy bahagia dgn sy...ahahaha

4. Suami sy sgt2 prihatin dan caring...tambah2 pulak time pregnant ni..dari mula knal dia, suami sy jarang sgt marah sbb dia kan kelakar. Saya jer suka marah, marah sbb ke-kelakaran dia...sy penah terpk cmne klu kehilangan suami, sesungguhnya biarlah sy yang ditakdirkan pegi dulu sbb sy xsanggup keseorangan tanpa dia...Luv him soo much!!

<< Cukup jelah 4 nih...nanti orang kate sy memuji2 laki sendiri plak...(sape lagi nak puji klu bukan aku??)>>

6. bila tarikh anda couple... ?

Tetibe sy lupa plk...erkkk....bile ye....agaknya 15 Apr 2006...pastu kami bertunang 9 Feb 2008...tahun baru cina mase tu...sy yg ajak dia tunang....boleh x?? Apsal plk xboleh?? Pastu tu kami dinikahkan pada 8 Aug 2009...yg ni dia yg ajak kawin plk...tukar2 la kan...

7. apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda...

Macam xde jer....Xde lah kami xpernah gaduh kan tapi gaduh2 syg gitu...kenangan pahit tu xde lagi....semua yg terjadi walaupun xmenarik sy consider as kenangan manis jugak biar sy yg tambahkan gula sendiri...hehuu..

8. lagu tema cinta ..?


Lagu dr Jason Mraz 'Both Love'...itulah lagu cinta kami...~

9. apa perubahan yg anda nak dr pasangan anda...?

"nothing....i love you the way you are..." ahahah...poyo jer kan....sy xnak dia berubah, sy nak dia selamanya macam ni....sy xperlu mintak dia jadi lebih baik dr sekarang sbb sy rasa dia sudah cukup memadai dan sy xmahu die berubah hati dengan sy....itu saje sy mintak...

~ Mase angkat sumpah selepas aqad nikah...nape sy mcm sedih?? memang mengharukan saat2 ini...~


10. Tag 10 org.. ..

1. Jely
2. Wahida
3. Baya
4.Hana
4. Tag....Tag sape ye....ha kamu yg baca blog saya lah....saya tag kamu tau....buat...jgn xbuat....

1 comment:

*** Mawar Nafastari *** said...

nanti kite buat ye...

tgk rajin baca blog orang je ni.. belum rajin nk update blog.. hihi