Tuesday, March 30, 2010

Pregnancy Jurnal - Part 4

Bersambung kepada kisah fud poisoning, sebenarnya fud poisoning tu berlaku tepat2 bila memasuki trimester kedua. Sorang Head Department kat opis a.k.a Kak Ani cakap, trimester pertama mommy ok trimester kedua pulak baby mengamuk ye....ehmm...mommy harap cuma sekejap jer...Amik mase seminggu jugakla mommy nak pulih dari kesakitan yg menyiksakan tu. Mommy jadi fobia nak makan ape2 sebab mase kena tu tiap makanan yg masuk akan kuar balik.Uols, muntah2 tu bukan mcm ludah air liur saje ye...muntah2 tu sgt menyakitkan smpi meleleh air mata tau. Bahu pon sampai lenguh2 sebab perut menolak dgn kuat makanan keluar dan kita akan sedaya upaya nak kuarkan makanan tu.Penghadaman tak berlaku langsung sebab sume makanan kuar balik n seminggu jugaklah mommy ni xbuang air besar.

Selepas pulih dari fud poisoning, and mommy rase dah boleh makan mcm biase ape lagi mommy makan jer ape nak. Daddy pon layan sebab die tau seminggu mommy tersiksa. Mommy teringin sangat makan char kuey teow Aimar kat TTDI Jaya. Pastu semenjak memasuki trimester kedua ni, selera makan mommy drastik bertambah compared to awal2 pregnant. Ahakss... sampaikan kadang2 mommy amik makanan daddy. Daddy cakap sejak kenal mommy 4thn lepas, mommy mmg slalu makan tak habis. Tak penah habis ponn n daddy yg slalunye jadi 'tong sampah' mommy...

Tapi sekarang mommy berebut makanan pulak dari daddy. Macam semalam mommy nk makan roti canai sebab xrasa lapar sgt mulanya, order sekeping jer, daddy 2keping. Pas je habis mommy pny, tgk pinggan daddy dah licin. Sebenarnya mommy baru nak kecek daddy punya separuh. Mommy pon cakapla 'B ni habiskan roti canai cepat sgt, syg baru nak mintak sikit'. Daddy pon cakap mane tau, slalu syg makan sikit sekarang siap mintak B punya pulakk..Erkk...daddy pon pening dgn selera mommy lately ni. Nak buat cmne, dah lapar kan baby pon dh makin besar so needs makanan lagi banyak..hehehehh

0 comments:

Tuesday, March 30, 2010

Pregnancy Jurnal - Part 4

Bersambung kepada kisah fud poisoning, sebenarnya fud poisoning tu berlaku tepat2 bila memasuki trimester kedua. Sorang Head Department kat opis a.k.a Kak Ani cakap, trimester pertama mommy ok trimester kedua pulak baby mengamuk ye....ehmm...mommy harap cuma sekejap jer...Amik mase seminggu jugakla mommy nak pulih dari kesakitan yg menyiksakan tu. Mommy jadi fobia nak makan ape2 sebab mase kena tu tiap makanan yg masuk akan kuar balik.Uols, muntah2 tu bukan mcm ludah air liur saje ye...muntah2 tu sgt menyakitkan smpi meleleh air mata tau. Bahu pon sampai lenguh2 sebab perut menolak dgn kuat makanan keluar dan kita akan sedaya upaya nak kuarkan makanan tu.Penghadaman tak berlaku langsung sebab sume makanan kuar balik n seminggu jugaklah mommy ni xbuang air besar.

Selepas pulih dari fud poisoning, and mommy rase dah boleh makan mcm biase ape lagi mommy makan jer ape nak. Daddy pon layan sebab die tau seminggu mommy tersiksa. Mommy teringin sangat makan char kuey teow Aimar kat TTDI Jaya. Pastu semenjak memasuki trimester kedua ni, selera makan mommy drastik bertambah compared to awal2 pregnant. Ahakss... sampaikan kadang2 mommy amik makanan daddy. Daddy cakap sejak kenal mommy 4thn lepas, mommy mmg slalu makan tak habis. Tak penah habis ponn n daddy yg slalunye jadi 'tong sampah' mommy...

Tapi sekarang mommy berebut makanan pulak dari daddy. Macam semalam mommy nk makan roti canai sebab xrasa lapar sgt mulanya, order sekeping jer, daddy 2keping. Pas je habis mommy pny, tgk pinggan daddy dah licin. Sebenarnya mommy baru nak kecek daddy punya separuh. Mommy pon cakapla 'B ni habiskan roti canai cepat sgt, syg baru nak mintak sikit'. Daddy pon cakap mane tau, slalu syg makan sikit sekarang siap mintak B punya pulakk..Erkk...daddy pon pening dgn selera mommy lately ni. Nak buat cmne, dah lapar kan baby pon dh makin besar so needs makanan lagi banyak..hehehehh

No comments: