Wednesday, March 31, 2010

Baby Stroller

Baru2 ni kami pergi ke Mother's Care...tengok2 baju baby tapi saya rase yg beli 2,3 helai aritu cukuplah wat mase ni....gender baby pun xtau lagi jadi susah nak pilih baju. Hasben pun tgk2 stroller baby...Saya cakap kat hasben saya minat sangat stroller Quinny Zapp sgt smart and cun. Sebelom ni sy slalu nmpk anak org pakai tapi xpenah pulak tau hargenye bape. Ni gamba stroller Quinny Zapp tu
.......
........
...............
Seswai untuk baby gurl or boy...Smart kan????

Kebetulan kat situ ade Quinny Zapp juga dan hargenye skali. Ohhh Mak Aiiiii.....tau tak bape regenye?? RM2999 stroller SAHAJA !!!! Lagi singgit 3 ribu hinggit?? Boleh beli cincin berlian lagi satu kat mummy baby oiiii...Sah2 la hasben xakan, never and ever agree...tapi saya minat sgt dengan stroller nih...Hasben cakap dia tak akan habiskan 3 ribu hinggit juz for stroller. Bukan kedekut tapi katenye baby kejap jer pakai bila dah 3,4 tahun (dah pandai lari) ntah2 tak sampai 2 tahun sah2 stroller tu terperuk jer kat stor umah. Bila pikir2 betul gak... Tak pelah ape2 pun beliau yang bayar kan...Kami kensel lah Quinny tu. Macamla nak tdo siang malam lam stroller ye dak? Then, kami tetibe jumpa stroller ala2 Quinny gitu...dari Sweet Cherry

Ni lah dia...lebih kurang kan??? Harganya WITH baby car seat dlm RM899...Much more reasonable...Saya belek2 seat die lembut and empuk...Itu kriteria utama sbb kita pun nak duduk kerusi empuk ape lagi baby kan...Pastu ringan pun ringan, boleh dilipat rapat dan kecil senang masuk boot keta, senanglah nak bwk2 ke shopping complex...Ade lagi satu dari First Care xjumpa pulak gambanya...Tapi kami akan survey2 lagi...banyak masa lagi...

2 comments:

Siti Sa'adah said...

banyaknye investment utk firstborn ye...hmm...xper berbaloi utk future newborn insyaAllah...take care mummy...!

shilafaizz said...

aah saadah...bnyk jgk tp xpe beli yg elok sket nnt dh xguna simpan elok2 adiknya boleh pakai lagi...baju je beli yg biase2 sbb baby cpt membesar..

Wednesday, March 31, 2010

Baby Stroller

Baru2 ni kami pergi ke Mother's Care...tengok2 baju baby tapi saya rase yg beli 2,3 helai aritu cukuplah wat mase ni....gender baby pun xtau lagi jadi susah nak pilih baju. Hasben pun tgk2 stroller baby...Saya cakap kat hasben saya minat sangat stroller Quinny Zapp sgt smart and cun. Sebelom ni sy slalu nmpk anak org pakai tapi xpenah pulak tau hargenye bape. Ni gamba stroller Quinny Zapp tu
.......
........
...............
Seswai untuk baby gurl or boy...Smart kan????

Kebetulan kat situ ade Quinny Zapp juga dan hargenye skali. Ohhh Mak Aiiiii.....tau tak bape regenye?? RM2999 stroller SAHAJA !!!! Lagi singgit 3 ribu hinggit?? Boleh beli cincin berlian lagi satu kat mummy baby oiiii...Sah2 la hasben xakan, never and ever agree...tapi saya minat sgt dengan stroller nih...Hasben cakap dia tak akan habiskan 3 ribu hinggit juz for stroller. Bukan kedekut tapi katenye baby kejap jer pakai bila dah 3,4 tahun (dah pandai lari) ntah2 tak sampai 2 tahun sah2 stroller tu terperuk jer kat stor umah. Bila pikir2 betul gak... Tak pelah ape2 pun beliau yang bayar kan...Kami kensel lah Quinny tu. Macamla nak tdo siang malam lam stroller ye dak? Then, kami tetibe jumpa stroller ala2 Quinny gitu...dari Sweet Cherry

Ni lah dia...lebih kurang kan??? Harganya WITH baby car seat dlm RM899...Much more reasonable...Saya belek2 seat die lembut and empuk...Itu kriteria utama sbb kita pun nak duduk kerusi empuk ape lagi baby kan...Pastu ringan pun ringan, boleh dilipat rapat dan kecil senang masuk boot keta, senanglah nak bwk2 ke shopping complex...Ade lagi satu dari First Care xjumpa pulak gambanya...Tapi kami akan survey2 lagi...banyak masa lagi...

2 comments:

Siti Sa'adah said...

banyaknye investment utk firstborn ye...hmm...xper berbaloi utk future newborn insyaAllah...take care mummy...!

shilafaizz said...

aah saadah...bnyk jgk tp xpe beli yg elok sket nnt dh xguna simpan elok2 adiknya boleh pakai lagi...baju je beli yg biase2 sbb baby cpt membesar..