Skip to main content

Baby Stroller

Baru2 ni kami pergi ke Mother's Care...tengok2 baju baby tapi saya rase yg beli 2,3 helai aritu cukuplah wat mase ni....gender baby pun xtau lagi jadi susah nak pilih baju. Hasben pun tgk2 stroller baby...Saya cakap kat hasben saya minat sangat stroller Quinny Zapp sgt smart and cun. Sebelom ni sy slalu nmpk anak org pakai tapi xpenah pulak tau hargenye bape. Ni gamba stroller Quinny Zapp tu
.......
........
...............
Seswai untuk baby gurl or boy...Smart kan????

Kebetulan kat situ ade Quinny Zapp juga dan hargenye skali. Ohhh Mak Aiiiii.....tau tak bape regenye?? RM2999 stroller SAHAJA !!!! Lagi singgit 3 ribu hinggit?? Boleh beli cincin berlian lagi satu kat mummy baby oiiii...Sah2 la hasben xakan, never and ever agree...tapi saya minat sgt dengan stroller nih...Hasben cakap dia tak akan habiskan 3 ribu hinggit juz for stroller. Bukan kedekut tapi katenye baby kejap jer pakai bila dah 3,4 tahun (dah pandai lari) ntah2 tak sampai 2 tahun sah2 stroller tu terperuk jer kat stor umah. Bila pikir2 betul gak... Tak pelah ape2 pun beliau yang bayar kan...Kami kensel lah Quinny tu. Macamla nak tdo siang malam lam stroller ye dak? Then, kami tetibe jumpa stroller ala2 Quinny gitu...dari Sweet Cherry

Ni lah dia...lebih kurang kan??? Harganya WITH baby car seat dlm RM899...Much more reasonable...Saya belek2 seat die lembut and empuk...Itu kriteria utama sbb kita pun nak duduk kerusi empuk ape lagi baby kan...Pastu ringan pun ringan, boleh dilipat rapat dan kecil senang masuk boot keta, senanglah nak bwk2 ke shopping complex...Ade lagi satu dari First Care xjumpa pulak gambanya...Tapi kami akan survey2 lagi...banyak masa lagi...

Comments

Siti Sa'adah said…
banyaknye investment utk firstborn ye...hmm...xper berbaloi utk future newborn insyaAllah...take care mummy...!
shilafaizz said…
aah saadah...bnyk jgk tp xpe beli yg elok sket nnt dh xguna simpan elok2 adiknya boleh pakai lagi...baju je beli yg biase2 sbb baby cpt membesar..

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…