Wednesday, July 6, 2011

Words Wednesday...Kihkihkih

Haaa ekau memang suka wat keje lain dari orang kan..orang lain buat wordLESS wednesday die sebok buat WORDS wednesday..padahal hari2 memang dah membuat repekan kat belog....kihkihkih



Haaa nak ape??

Ni gambar mase saye masak spagheti tempoh hari...Die suka benor jadi Ju-On berdiri dan berkepit kat kaki maknye bila maknye memasak...bila maknye menumis sambal ke kenelah angkat die sebelah tangan dukung, sebelah tangan pegang sudip kacau lada...isk isk...kang kene minyak panas lak kan...Letak dalam walker memang sah2 la die menjerit2 taknak...Suh main jauh2 ado die reti?? Makin datang dekat adelah. Kalau balik keje pakai baju kurung ke die siap boleh main keretapi tarik belakang baju mak die sampai tegang2 time maknye basuh pinggan ke masak ke...Tetasss ler baju mak hanggggg. Myra...Myra...

Cikgu bagitau die kuaattttt susu sekarang. 7-8oz sekali hadap tak cukup?? Ye ke cikguuuuu. heheh betul sebenarnya tapi kalo ngan mak die saye buat 6oz sudehhh. tak cukup buat dek jer okeh. Hmm...saya kene kawal dan catu susu die sebab die kan minum susu formula kan...kalo susu ibu tak pe la banyak2...No worries. Saya takmo la die obesss ke kan. Setakat ni Myra kategori normal weight lagi tapi kene la jage2 rite?? Tengok die yang bambam tuh saya riso sebenarnye...kalau bagitau bapaknye ade die kesah?? Die cakap budak nak susu bagi je lah.....Dah jalan kang susut ler. Aishhhhh tak memahami betol bapak si Myra ni kan. Malas nak cakap.

Dah ler susu naik rege sekarang sekali naik 4-5hengget. Emm...patutnya susu pon kene letak 'under control item' tau. Sekotak susu myra dulu 54-55 hengget sekarang dah 59-60 hengget dah! Sebulan guna paling kurang 4kotak..Kopak...kopak...Cepat ler setahun myra...susu murah sikit bila umo makin tambah. Sekotak enfagrow RM40...beza kan ngan enfapro?? ke beli susu lagi murah sket, Sustagen ke kan...25hengget jer. Ishhh pasni Myra ade adik wajibul ghunnah bagi susu ibu. Amik motilium pon motilium lahhh.

-Sekian repekan di petang hari-





2 comments:

monstorious wife said...

eh, motilium tu hape?
Sama mcm Pahat uollss, akak pon panggil dia Ju On, sebab pantang emak takde depan mata.
Kalau nak mengulit dia je sampai ke sudah tak jadi keje kannn???

shilafaizz said...

tah suka benor die pegang kaki maknye..tengah diri ke, tengah masak ke,dah macam meratapi mintak ampun ngan mak pulak..hahah

motilium tu pil untuk tambah susu kak..tapi bagi yang memang tekad sgt2 la.susu mmg akan ade balik tapi tak boleh amik lebih dari 14 ke 16 bulan tah (tak sure)..sebab ade ksn sampingan, boleh kene breast cancer.kwn sy ade amik sbb mmg nak BF anak die, susu plak tak cukup menampung demand anak.tp die amik smpi 14bulan je lah.

Wednesday, July 6, 2011

Words Wednesday...Kihkihkih

Haaa ekau memang suka wat keje lain dari orang kan..orang lain buat wordLESS wednesday die sebok buat WORDS wednesday..padahal hari2 memang dah membuat repekan kat belog....kihkihkih



Haaa nak ape??

Ni gambar mase saye masak spagheti tempoh hari...Die suka benor jadi Ju-On berdiri dan berkepit kat kaki maknye bila maknye memasak...bila maknye menumis sambal ke kenelah angkat die sebelah tangan dukung, sebelah tangan pegang sudip kacau lada...isk isk...kang kene minyak panas lak kan...Letak dalam walker memang sah2 la die menjerit2 taknak...Suh main jauh2 ado die reti?? Makin datang dekat adelah. Kalau balik keje pakai baju kurung ke die siap boleh main keretapi tarik belakang baju mak die sampai tegang2 time maknye basuh pinggan ke masak ke...Tetasss ler baju mak hanggggg. Myra...Myra...

Cikgu bagitau die kuaattttt susu sekarang. 7-8oz sekali hadap tak cukup?? Ye ke cikguuuuu. heheh betul sebenarnya tapi kalo ngan mak die saye buat 6oz sudehhh. tak cukup buat dek jer okeh. Hmm...saya kene kawal dan catu susu die sebab die kan minum susu formula kan...kalo susu ibu tak pe la banyak2...No worries. Saya takmo la die obesss ke kan. Setakat ni Myra kategori normal weight lagi tapi kene la jage2 rite?? Tengok die yang bambam tuh saya riso sebenarnye...kalau bagitau bapaknye ade die kesah?? Die cakap budak nak susu bagi je lah.....Dah jalan kang susut ler. Aishhhhh tak memahami betol bapak si Myra ni kan. Malas nak cakap.

Dah ler susu naik rege sekarang sekali naik 4-5hengget. Emm...patutnya susu pon kene letak 'under control item' tau. Sekotak susu myra dulu 54-55 hengget sekarang dah 59-60 hengget dah! Sebulan guna paling kurang 4kotak..Kopak...kopak...Cepat ler setahun myra...susu murah sikit bila umo makin tambah. Sekotak enfagrow RM40...beza kan ngan enfapro?? ke beli susu lagi murah sket, Sustagen ke kan...25hengget jer. Ishhh pasni Myra ade adik wajibul ghunnah bagi susu ibu. Amik motilium pon motilium lahhh.

-Sekian repekan di petang hari-





2 comments:

monstorious wife said...

eh, motilium tu hape?
Sama mcm Pahat uollss, akak pon panggil dia Ju On, sebab pantang emak takde depan mata.
Kalau nak mengulit dia je sampai ke sudah tak jadi keje kannn???

shilafaizz said...

tah suka benor die pegang kaki maknye..tengah diri ke, tengah masak ke,dah macam meratapi mintak ampun ngan mak pulak..hahah

motilium tu pil untuk tambah susu kak..tapi bagi yang memang tekad sgt2 la.susu mmg akan ade balik tapi tak boleh amik lebih dari 14 ke 16 bulan tah (tak sure)..sebab ade ksn sampingan, boleh kene breast cancer.kwn sy ade amik sbb mmg nak BF anak die, susu plak tak cukup menampung demand anak.tp die amik smpi 14bulan je lah.