Monday, July 25, 2011

Aktiviti Hujung Minggu: Masak, Makan!

Hari sabtu dah berjanji dengan kak ilot dan kak khai nak ber-potluck Nasi Ambeng...wahhh heaven woo dapat makan nasi ambeng nih..heheh. Kami kan berpot-luck so sume orang kene la bawak bahagian memasing..Saya bawak Ayam masak kicap ngan buah tembikai jer...serunding, urap kak ilot buat, sambal goreng jawa, mee goreng, ikan masin bulu ayam kak khai.. Ni first time jumpa kak khai...heheh.Sian die tak larat ye...takpe makan nye pasal kene laratkan jugak!

Hari ahad, hari meluangkan masa untuk anak dara nan seorang ini...bawak gi playground, kemain mulut panggil birds. Sebut pon tak betul. Breakfast di luar, mak maleh nak masak. boleh gitu?? pehtu tengah hari orang masak nasi haku buat kuih, masak bihun. Teringin benor nak buat apam mentega nih. Sodapppp wa cakap luu...hikhik. Meh layan gambo sekitar aktiviti2 saye..resipi den bagi nanti ok...

Ayam Masak Kicap

Myra dan Farhat dirumah Kak Ilot..ops sebutannya Mayra ye puan2..heheh
-Pot Luck Nasi Ambeng-

Di Playground...Bbbbuuuuu...(Bird)

Hidangan hari ahad..Bihun Goreng Daging..lunch sekali dinner. Ahaks

Apam Mentega Gula Hangus resipi Kak Fiza
 Nantoksss....tido dah die.

Psttt...banyak kan aktiviti saye? Hihihihiiiii




4 comments:

monstorious wife said...

haha...sorry mama mayra, ingatkan sebutan nama Myra..

mizah said...

hihi...comel...Bbbbuuu tu bird ek..kalau aufa, aummm tu ummi kot...hihihi....wah jeles mama myra sempat masak macam2 during weekend..mesti myra good girl ni rajin tolong mama dia kan... :)

ashra said...

nak jugak nasi ambeng.weekend ni balik johor,leh cari nasi ambeng.hehehe..

myra,
bam bam nye pipi..nak geget leh?

shilafaizz said...

Kak ilot..hehe rmi tr-konpiu.tu ler jadinye bila nama melayu di englishkn

Mizah: aah die mcm xlepas nk sebut 'D' jd bbbuuu je.mami ayah xpandai lg.dgr bah..bah je sejak bile plk ayahnye jd abah.ngan 'nak' tu je ler die pndi sebut..mami langsung xkedengo.huhuu sob..sob mami yg brhempas pulas nk kuarkn die neh ayah dulu disebut.ala msk simple2 je pon mizah..

Kak ash: pipi adalah aset die.nak geget? Ade berani? Die pndi puk org skrg jgn la kaco die...mmg die xbole.ayah die selalu kene.hahah

Monday, July 25, 2011

Aktiviti Hujung Minggu: Masak, Makan!

Hari sabtu dah berjanji dengan kak ilot dan kak khai nak ber-potluck Nasi Ambeng...wahhh heaven woo dapat makan nasi ambeng nih..heheh. Kami kan berpot-luck so sume orang kene la bawak bahagian memasing..Saya bawak Ayam masak kicap ngan buah tembikai jer...serunding, urap kak ilot buat, sambal goreng jawa, mee goreng, ikan masin bulu ayam kak khai.. Ni first time jumpa kak khai...heheh.Sian die tak larat ye...takpe makan nye pasal kene laratkan jugak!

Hari ahad, hari meluangkan masa untuk anak dara nan seorang ini...bawak gi playground, kemain mulut panggil birds. Sebut pon tak betul. Breakfast di luar, mak maleh nak masak. boleh gitu?? pehtu tengah hari orang masak nasi haku buat kuih, masak bihun. Teringin benor nak buat apam mentega nih. Sodapppp wa cakap luu...hikhik. Meh layan gambo sekitar aktiviti2 saye..resipi den bagi nanti ok...

Ayam Masak Kicap

Myra dan Farhat dirumah Kak Ilot..ops sebutannya Mayra ye puan2..heheh
-Pot Luck Nasi Ambeng-

Di Playground...Bbbbuuuuu...(Bird)

Hidangan hari ahad..Bihun Goreng Daging..lunch sekali dinner. Ahaks

Apam Mentega Gula Hangus resipi Kak Fiza
 Nantoksss....tido dah die.

Psttt...banyak kan aktiviti saye? Hihihihiiiii




4 comments:

monstorious wife said...

haha...sorry mama mayra, ingatkan sebutan nama Myra..

mizah said...

hihi...comel...Bbbbuuu tu bird ek..kalau aufa, aummm tu ummi kot...hihihi....wah jeles mama myra sempat masak macam2 during weekend..mesti myra good girl ni rajin tolong mama dia kan... :)

ashra said...

nak jugak nasi ambeng.weekend ni balik johor,leh cari nasi ambeng.hehehe..

myra,
bam bam nye pipi..nak geget leh?

shilafaizz said...

Kak ilot..hehe rmi tr-konpiu.tu ler jadinye bila nama melayu di englishkn

Mizah: aah die mcm xlepas nk sebut 'D' jd bbbuuu je.mami ayah xpandai lg.dgr bah..bah je sejak bile plk ayahnye jd abah.ngan 'nak' tu je ler die pndi sebut..mami langsung xkedengo.huhuu sob..sob mami yg brhempas pulas nk kuarkn die neh ayah dulu disebut.ala msk simple2 je pon mizah..

Kak ash: pipi adalah aset die.nak geget? Ade berani? Die pndi puk org skrg jgn la kaco die...mmg die xbole.ayah die selalu kene.hahah