Skip to main content

MIMPI...apekah?

Iols bersiaran dari rumah dgn hp yg tecit nih.tambah rabun mak tapi nk jugak hapdet belog. Mak MC sebab migrain. Sebabnye trbangun kul 2pg trus berdenyut2 smpi ke pagi. Aiyarkkk memang xbole la bangun trkejut2 ni trus tangkap ke kepala. Jumpa Dr.Ramesh mmg sonang jah dapat MC. Biarlah demam ke hape (bukanla mintak) boleh lg pegi keje tapi kalau migrain nih aduyaiii baring je lah jawabnye.

Okeh tajuk entry macam bajet je kan..hahah.Sebenarnya nk citer ni 2hari lepas sy telah didatangi mimpi.Mimpi bersalin uols! Takdelah adegan di labour room menggelupur tahan contraction tuh tapi mimpi tu sy mcm baru je lepas bersalin.Perkara pertama yg ku nak sgt tengok time tuh adalah jantina anak.Dan sy telah mendapat baby girl lagi.Yg kelakar ade jugak dak Myra dalam mimpi tuh.Siap eksaited tengok 'adik' die.Perasaan time tu macam kecewa sket sebab perasaannya macam teringin sangat nak baby boy. Tapi siap boleh cakap 'takpelah..baby girl lagi pon xpe..' Apekah??? Hahahahahahah

Buat masa ini masih merancang...tapi tahun depan plannye sudah mahu berusaha..sebab katenye nak gap 3tahun so tahun depan haruslah berusaha kan? Conceive pon amik masa gak..pregnant pon 9bulan lebih..so gitu gini makan setahun.jadinye pabila myra 2tahun haruslah kami berusaha untuk no.2..'Plannye' saje...Allah lebih mengetahui..To be honest sy memang tringin baby boy plak..nak sepasang konon..sibuklah berdiskusi ngan Yana RH sbb die pon craving for baby boy jugaks.

Pehtu kan sy dah join kutu Medela Freestyle uols! Ahaks. Pregnant pon belum sibuk dh beli breatpump. Sebab ape beli medela FS? Sebabnye bile dh invest mahal2 sy kenelah berazam kuat utk fully BF anak no.2 nanti.Join kutu xla terasa sgt membayornye..250 sebulan main 6org.trus dpt BP nye.sy amik no last bg kat ibu2 BF dan pregnnat dulu.Dpt murah RM1500 klu tempat lain paling murah 16++.Gatai kan?? Tetiba nak beli medela FS.skrg ade medela Harmony je.tah ler seronok plak tengok kwn2 mengepam2 di opis.rindu saat2 itu.Lagipun beli FS ni investment jugak..kalau nk jual mmg ramai nak beli nak pulak murah dr tempat lain.Nanti klu ade rezeki pregnant lagi xdelah time tu baru tr-pk nak beli kan..Nak kumpul duit kos spital lagi..*Tu ler die..xkayo mane tapi nakkkk jugak beranak kat swasta! Sila menabung tabung gajah dari sekarang! Hahah

Comments

mizah said…
wahh...bagus plan mama myra ni... psst, mizah pun craving baby boy..ada dua girls dah ni..hihi... kalau berjaya, share kat mizah ek...heheh...nak TTC 2012, nak baby 2013...hohoho :p
shilafaizz said…
Eh mcm same je plan kita nak NB 2013 gitu kannn..nnt boleh join kelab ibu hamil sesame..hikhik.ade bnyk tips mizah.ni tips kedoktoran bukan tips ngarut2 tau.heheh yana lg advance siap monitor body temperature bagai.tu shila x hbs stady lagik. ;)
Yes, ni TTC kalau dh conceive xdapek den nak tolong! Heheh
ashra said…
mudahan apa yang dirancang tu akan dimudahkan ye shila..

sulu saya nak gap kan dua tahun..da hampir dapat pun.hehe.laaa ni,dapat gap 3 tahun pun ok laa... =p
shilafaizz said…
kak ash..alhamdulillah..murah rezeki kak ash...kami cuma merancang..jika Allah bagi rezeki lambat atau cepat sykur juga..asalkan masih diberi kesempatan utk merasai nikmat bersalin lagi..

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…