Tuesday, July 26, 2011

MIMPI...apekah?

Iols bersiaran dari rumah dgn hp yg tecit nih.tambah rabun mak tapi nk jugak hapdet belog. Mak MC sebab migrain. Sebabnye trbangun kul 2pg trus berdenyut2 smpi ke pagi. Aiyarkkk memang xbole la bangun trkejut2 ni trus tangkap ke kepala. Jumpa Dr.Ramesh mmg sonang jah dapat MC. Biarlah demam ke hape (bukanla mintak) boleh lg pegi keje tapi kalau migrain nih aduyaiii baring je lah jawabnye.

Okeh tajuk entry macam bajet je kan..hahah.Sebenarnya nk citer ni 2hari lepas sy telah didatangi mimpi.Mimpi bersalin uols! Takdelah adegan di labour room menggelupur tahan contraction tuh tapi mimpi tu sy mcm baru je lepas bersalin.Perkara pertama yg ku nak sgt tengok time tuh adalah jantina anak.Dan sy telah mendapat baby girl lagi.Yg kelakar ade jugak dak Myra dalam mimpi tuh.Siap eksaited tengok 'adik' die.Perasaan time tu macam kecewa sket sebab perasaannya macam teringin sangat nak baby boy. Tapi siap boleh cakap 'takpelah..baby girl lagi pon xpe..' Apekah??? Hahahahahahah

Buat masa ini masih merancang...tapi tahun depan plannye sudah mahu berusaha..sebab katenye nak gap 3tahun so tahun depan haruslah berusaha kan? Conceive pon amik masa gak..pregnant pon 9bulan lebih..so gitu gini makan setahun.jadinye pabila myra 2tahun haruslah kami berusaha untuk no.2..'Plannye' saje...Allah lebih mengetahui..To be honest sy memang tringin baby boy plak..nak sepasang konon..sibuklah berdiskusi ngan Yana RH sbb die pon craving for baby boy jugaks.

Pehtu kan sy dah join kutu Medela Freestyle uols! Ahaks. Pregnant pon belum sibuk dh beli breatpump. Sebab ape beli medela FS? Sebabnye bile dh invest mahal2 sy kenelah berazam kuat utk fully BF anak no.2 nanti.Join kutu xla terasa sgt membayornye..250 sebulan main 6org.trus dpt BP nye.sy amik no last bg kat ibu2 BF dan pregnnat dulu.Dpt murah RM1500 klu tempat lain paling murah 16++.Gatai kan?? Tetiba nak beli medela FS.skrg ade medela Harmony je.tah ler seronok plak tengok kwn2 mengepam2 di opis.rindu saat2 itu.Lagipun beli FS ni investment jugak..kalau nk jual mmg ramai nak beli nak pulak murah dr tempat lain.Nanti klu ade rezeki pregnant lagi xdelah time tu baru tr-pk nak beli kan..Nak kumpul duit kos spital lagi..*Tu ler die..xkayo mane tapi nakkkk jugak beranak kat swasta! Sila menabung tabung gajah dari sekarang! Hahah

4 comments:

mizah said...

wahh...bagus plan mama myra ni... psst, mizah pun craving baby boy..ada dua girls dah ni..hihi... kalau berjaya, share kat mizah ek...heheh...nak TTC 2012, nak baby 2013...hohoho :p

shilafaizz said...

Eh mcm same je plan kita nak NB 2013 gitu kannn..nnt boleh join kelab ibu hamil sesame..hikhik.ade bnyk tips mizah.ni tips kedoktoran bukan tips ngarut2 tau.heheh yana lg advance siap monitor body temperature bagai.tu shila x hbs stady lagik. ;)
Yes, ni TTC kalau dh conceive xdapek den nak tolong! Heheh

ashra said...

mudahan apa yang dirancang tu akan dimudahkan ye shila..

sulu saya nak gap kan dua tahun..da hampir dapat pun.hehe.laaa ni,dapat gap 3 tahun pun ok laa... =p

shilafaizz said...

kak ash..alhamdulillah..murah rezeki kak ash...kami cuma merancang..jika Allah bagi rezeki lambat atau cepat sykur juga..asalkan masih diberi kesempatan utk merasai nikmat bersalin lagi..

Tuesday, July 26, 2011

MIMPI...apekah?

Iols bersiaran dari rumah dgn hp yg tecit nih.tambah rabun mak tapi nk jugak hapdet belog. Mak MC sebab migrain. Sebabnye trbangun kul 2pg trus berdenyut2 smpi ke pagi. Aiyarkkk memang xbole la bangun trkejut2 ni trus tangkap ke kepala. Jumpa Dr.Ramesh mmg sonang jah dapat MC. Biarlah demam ke hape (bukanla mintak) boleh lg pegi keje tapi kalau migrain nih aduyaiii baring je lah jawabnye.

Okeh tajuk entry macam bajet je kan..hahah.Sebenarnya nk citer ni 2hari lepas sy telah didatangi mimpi.Mimpi bersalin uols! Takdelah adegan di labour room menggelupur tahan contraction tuh tapi mimpi tu sy mcm baru je lepas bersalin.Perkara pertama yg ku nak sgt tengok time tuh adalah jantina anak.Dan sy telah mendapat baby girl lagi.Yg kelakar ade jugak dak Myra dalam mimpi tuh.Siap eksaited tengok 'adik' die.Perasaan time tu macam kecewa sket sebab perasaannya macam teringin sangat nak baby boy. Tapi siap boleh cakap 'takpelah..baby girl lagi pon xpe..' Apekah??? Hahahahahahah

Buat masa ini masih merancang...tapi tahun depan plannye sudah mahu berusaha..sebab katenye nak gap 3tahun so tahun depan haruslah berusaha kan? Conceive pon amik masa gak..pregnant pon 9bulan lebih..so gitu gini makan setahun.jadinye pabila myra 2tahun haruslah kami berusaha untuk no.2..'Plannye' saje...Allah lebih mengetahui..To be honest sy memang tringin baby boy plak..nak sepasang konon..sibuklah berdiskusi ngan Yana RH sbb die pon craving for baby boy jugaks.

Pehtu kan sy dah join kutu Medela Freestyle uols! Ahaks. Pregnant pon belum sibuk dh beli breatpump. Sebab ape beli medela FS? Sebabnye bile dh invest mahal2 sy kenelah berazam kuat utk fully BF anak no.2 nanti.Join kutu xla terasa sgt membayornye..250 sebulan main 6org.trus dpt BP nye.sy amik no last bg kat ibu2 BF dan pregnnat dulu.Dpt murah RM1500 klu tempat lain paling murah 16++.Gatai kan?? Tetiba nak beli medela FS.skrg ade medela Harmony je.tah ler seronok plak tengok kwn2 mengepam2 di opis.rindu saat2 itu.Lagipun beli FS ni investment jugak..kalau nk jual mmg ramai nak beli nak pulak murah dr tempat lain.Nanti klu ade rezeki pregnant lagi xdelah time tu baru tr-pk nak beli kan..Nak kumpul duit kos spital lagi..*Tu ler die..xkayo mane tapi nakkkk jugak beranak kat swasta! Sila menabung tabung gajah dari sekarang! Hahah

4 comments:

mizah said...

wahh...bagus plan mama myra ni... psst, mizah pun craving baby boy..ada dua girls dah ni..hihi... kalau berjaya, share kat mizah ek...heheh...nak TTC 2012, nak baby 2013...hohoho :p

shilafaizz said...

Eh mcm same je plan kita nak NB 2013 gitu kannn..nnt boleh join kelab ibu hamil sesame..hikhik.ade bnyk tips mizah.ni tips kedoktoran bukan tips ngarut2 tau.heheh yana lg advance siap monitor body temperature bagai.tu shila x hbs stady lagik. ;)
Yes, ni TTC kalau dh conceive xdapek den nak tolong! Heheh

ashra said...

mudahan apa yang dirancang tu akan dimudahkan ye shila..

sulu saya nak gap kan dua tahun..da hampir dapat pun.hehe.laaa ni,dapat gap 3 tahun pun ok laa... =p

shilafaizz said...

kak ash..alhamdulillah..murah rezeki kak ash...kami cuma merancang..jika Allah bagi rezeki lambat atau cepat sykur juga..asalkan masih diberi kesempatan utk merasai nikmat bersalin lagi..