Friday, July 1, 2011

Kawan2, Minta Bantuan Kalian...-Kisah Norma-

Assalamualaikum...

Saya adalah pembaca setia blog Fillanie. Arinie saya bace blog Filla dan terus sebakkkkk. Nangessss....Okeh sy memang tak boleh ok terbaca, terdapat tau ade baby kecil yang sakit atau baby tu ibunya sedang sakit tenat macam kisah Norma nih. Minta jasa baik kawan2 klik link blog Filla (http://kasihaleeya.blogspot.com/2011/07/kisah-sedih-pasangan-norma-dan-talib.html).

Semoga ada bantuan yang dapat dihulurkan kalau tak sedikit kewangan, minta doakan yang terbaik buat Norma ni.
Diringkaskan, selepas berkahwin norma mengandung dan selepas melahirkan Rafiq beliau terus jatuh sakit. Ulang-alik hospital rupanya di-diagnosis mendapat kanser. Sejak itu hospital adalah rumahnya. Sedikit gambar untuk menggambarkan ujian buat ibu muda ini. Series tengah menaip pon sy sob..sob..lagi2 bila lihat gambar baby Rafiq atas dada Norma tuh. Ya Allah...meruntun jiwa keibuanku sungguh....

Huwaaaaa...sedihhhhh baby rafiq pon macam Myra jugak bambam tapi die tak dapat merasa belaian ibu apetah lagi merasa air susu ibu since die dilahirkan. Ya Allah, hebatnya ujian buat keluarga ini..

*Kak Filla minta share ihsan untuk tepek gambar yer...


Norma dan baby Rafiq....Speechless...


Apalah yang di mengerti oleh anak kecil ini akan penderitaan ibunya....


Siapa sangka dugaan yang bakal mereka tempuhi setelah berumah-tangga....



Ya Allah....Kau berikanlah keluarga ini selaut ketabahan menghadapi ujianMu, Kau berikanlah mereka seluas langit terbentang kesabaran menempuh dugaanMu ya Allah...Ku doakan semoga akan ada keajaiban buat keluarga ini.

Mohon jasa baik rakan-rakan jika dapat menghulurkan sedikit sumbangan buat rawatan Norma...Apa salahnya membantu meringankan beban orang yang di dalam kesusahan kan...Juga moga entry ini dapat dipanjang-panjangkan. Terima Kasih, hanya Allah dapat membalas jasa baik kalian...


Sumbangan boleh disalurkan ke:-


cimb

01070068677528
Noormawati Mohd Rasif



Dikala kita bersuka ria, bergelak ketawa, begitu ramai orang yang sedang menderita, dalam kesusahan...Semoga aku tidak terlalu alpa, semoga dengan sedikit bantuan ini sekurang-kurangnya sepotong doa dapat meringankan beban mereka...






9 comments:

Vna Sandhu said...

ya allah, sedihnya baca...insyallah akan berdoa untuk mereka sekeluarga

my new url http://myspaceofthoughts.blogspot.com/

shilafaizz said...

thanx wina..will visit ur blog soon k..rindu citer2 kira and syakil..:)

Hana Faza-same person said...

sebak membacanya..mengalir air mata tgok baby tu..kuatkanlah semangat keluarga ini, Ya Allah..

Miss Moon said...

Thanks sebab sudi share kan hal nih . I really really appreciate it

- Moon -

shilafaizz said...

welcome kak Moon...:)

ashra said...

shila,izinkan copy sebijik2 boleh?..pepagi subuh ni,nak buat karangan,tak terkarang plak kesedihan..

thanks

shilafaizz said...

Boleh kak ash, mekaseh banyak2 tau.hny allah dpt balas keprihatinan rakan2 sume.

Filla ~ Kasihs said...

tq sebab sudi bantu meringankan beban Norma dan keluarga ye shila ;)

shilafaizz said...

sama2 kak filla...itu saja yang saya mampu bantu...

Friday, July 1, 2011

Kawan2, Minta Bantuan Kalian...-Kisah Norma-

Assalamualaikum...

Saya adalah pembaca setia blog Fillanie. Arinie saya bace blog Filla dan terus sebakkkkk. Nangessss....Okeh sy memang tak boleh ok terbaca, terdapat tau ade baby kecil yang sakit atau baby tu ibunya sedang sakit tenat macam kisah Norma nih. Minta jasa baik kawan2 klik link blog Filla (http://kasihaleeya.blogspot.com/2011/07/kisah-sedih-pasangan-norma-dan-talib.html).

Semoga ada bantuan yang dapat dihulurkan kalau tak sedikit kewangan, minta doakan yang terbaik buat Norma ni.
Diringkaskan, selepas berkahwin norma mengandung dan selepas melahirkan Rafiq beliau terus jatuh sakit. Ulang-alik hospital rupanya di-diagnosis mendapat kanser. Sejak itu hospital adalah rumahnya. Sedikit gambar untuk menggambarkan ujian buat ibu muda ini. Series tengah menaip pon sy sob..sob..lagi2 bila lihat gambar baby Rafiq atas dada Norma tuh. Ya Allah...meruntun jiwa keibuanku sungguh....

Huwaaaaa...sedihhhhh baby rafiq pon macam Myra jugak bambam tapi die tak dapat merasa belaian ibu apetah lagi merasa air susu ibu since die dilahirkan. Ya Allah, hebatnya ujian buat keluarga ini..

*Kak Filla minta share ihsan untuk tepek gambar yer...


Norma dan baby Rafiq....Speechless...


Apalah yang di mengerti oleh anak kecil ini akan penderitaan ibunya....


Siapa sangka dugaan yang bakal mereka tempuhi setelah berumah-tangga....



Ya Allah....Kau berikanlah keluarga ini selaut ketabahan menghadapi ujianMu, Kau berikanlah mereka seluas langit terbentang kesabaran menempuh dugaanMu ya Allah...Ku doakan semoga akan ada keajaiban buat keluarga ini.

Mohon jasa baik rakan-rakan jika dapat menghulurkan sedikit sumbangan buat rawatan Norma...Apa salahnya membantu meringankan beban orang yang di dalam kesusahan kan...Juga moga entry ini dapat dipanjang-panjangkan. Terima Kasih, hanya Allah dapat membalas jasa baik kalian...


Sumbangan boleh disalurkan ke:-


cimb

01070068677528
Noormawati Mohd Rasif



Dikala kita bersuka ria, bergelak ketawa, begitu ramai orang yang sedang menderita, dalam kesusahan...Semoga aku tidak terlalu alpa, semoga dengan sedikit bantuan ini sekurang-kurangnya sepotong doa dapat meringankan beban mereka...






9 comments:

Vna Sandhu said...

ya allah, sedihnya baca...insyallah akan berdoa untuk mereka sekeluarga

my new url http://myspaceofthoughts.blogspot.com/

shilafaizz said...

thanx wina..will visit ur blog soon k..rindu citer2 kira and syakil..:)

Hana Faza-same person said...

sebak membacanya..mengalir air mata tgok baby tu..kuatkanlah semangat keluarga ini, Ya Allah..

Miss Moon said...

Thanks sebab sudi share kan hal nih . I really really appreciate it

- Moon -

shilafaizz said...

welcome kak Moon...:)

ashra said...

shila,izinkan copy sebijik2 boleh?..pepagi subuh ni,nak buat karangan,tak terkarang plak kesedihan..

thanks

shilafaizz said...

Boleh kak ash, mekaseh banyak2 tau.hny allah dpt balas keprihatinan rakan2 sume.

Filla ~ Kasihs said...

tq sebab sudi bantu meringankan beban Norma dan keluarga ye shila ;)

shilafaizz said...

sama2 kak filla...itu saja yang saya mampu bantu...