Skip to main content

Remove Entry ??

Yesterday, on late afternoon i had received a phone call from the staff of one institution. To be straight forward the person request me to take out or remove one entry in my blog that i wrote few months ago about their institution. For not dragging the issue and make it worst, i deleted the entry. Actually i did not write specifically about the organization but its regarding the speaker of the training. I dont mention the name of the speaker just complaining what happen during the course but yes i mentioned full name of the institution (My Mistake !). Well, sometimes when attending a course you will feel a bit sleepy or bored especially when the speaker is not very active when giving a speech. Is it wrong to complaint?

Maybe it is wrong to complaint here. But when i told my friend about it, they said it's my right to write anything in my blog. Furthermore, i am not complaining about the institution but describing a little bit about the 'unnamed' speaker. It just 2 lines sentence entry. Hmm...lessons for me, if i want to complaint something i will write it like this : *B&@M maybe...but if i want to give +ve comment, of course i will write it in full. Hehehee... 

The staff that called me was very polite, just requested me to do something for the sake of their institution. And i would like to apologise if i had caused trouble to your boss. Hihihiii...thank you for the professional certificate offer, but yet i need to consult with my boss dulu laa...because the company need to pay for it.

BUT, one of my friend said that maybe someone want to 'pekena' me and report to the institution about my blog and what i am complaining about. IF it is TRUE, haku nak gelak kuat2 kat orang tu sebab taktik nak pekena haku tak menjadi. My intention is right, i have no intention to cause trouble to others, so Allah has protected me. Isk..isk...Husnuzhon...tak baik buruk sangka kannn...Tak pasal2 blog Mummy Myra ni femes sudaa...*femes ke??  ^___^





Comments

ashra said…
tu la pasal...kalu yang positif,wah..mmg lagi suka kita tulis full name..

kalu pasal2 komplen,sgt2 takut nama naik.
tak fair langsung!...

pstt..kalu saya kan,hehe..saya letak hampir full name tapi ada * pada satu dua huruf yang tertinggal.sape kenal,kenal lah kan.
yang berkenaan tak le nak komplen kat kita,sbb ada *...hahaha..
shilafaizz said…
Tu lahh...lupa pulak nak ber-bintang2 kak ash...patutnye sy xyah remove kan, juz edit and letak bintang..klu ikut legal, sy masih tak salah sebab im not mentioned exactly about the institution.tapi slh ke ek klu komplen?isk tak fair kan, kalau puji takde plak nak bagi komisen ke, royalty ke kalau bg -ve comment, cepat jerrrr...
Wahida Shukeri said…
shila, buat xtau je...dah nama blog kita, ikot suka la nak tulis apa pun....mulut org mana boleh tutup kan...
shilafaizz said…
tu lah...isk isk.tapi aku mane bleh diam...dok potpet jer lagi kat blog..hahahah.cuma perlu lebih hati-hati.

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…