Tuesday, July 5, 2011

My 10 Month Old Munchkin !!


Gigi yang berlumba-lumba nak kuar....


Sekarang dah pandai ajak pegi playground..maklumla playground betul2 depan rumah..bila dengar jer suara budak2 main kat playgorund mula lah die 'bercakap'...uuuuu...uuuuu gitu sambil tengok pintu

Kat playgorund die tak sebok pon tengok gegirls main..yang die sebok bersorak bila tengok boys main bola sepak...Motippppp sangat kan??

Suka sangat tengok birds dan cat. kat playground tu banyak birds tu sebab die kenal kot. So mami die belikan buku2 yang ade gambar birds. Tido pon die bawak buku tu.

Masih 'malu-malu' nak melangkah...dah boleh berdiri without support tapi bila berdiri je, kita pegang suruh die bertatih ehhhhhh terus die labuhkan montot die dan duduk. Hmm...

Die sangat cheerful...tak banyak ragam. Makan pon tak picky, alhamdulillah sonang mak tak payah fenin2 nak mikir masak ape. Sume die makannn. 

Sekarang dah boleh main pondok2 sendiri, dah tak payah temankan die main lagi...

Sangat suka main spek mami...Di pulas-pulas nye die..seb baik spek kebal kalau dak dah 5 pasang kot berganti.

 

4 comments:

ummi auni&aufa :) said...

hehe...gigi dah banyak tu...gigit orang tak? hehe...suke tgk boys main bola ye...pandai2...hihih

shilafaizz said...

hahah yer memang suka tengok orang main bola..bising jer mulut die.die tak suka menggigit sangat mizah,tapi ade gak la die geget...geget peha.seb baik tak sakit.huhuu

ashra said...

cantiknye gigi..hehe.senyum pun lebar je ye..

hehe.tu la kan..playgorund depan umah lagilah sakan.hehe.saya ni nasib baik belakang rumah,tu pun kalu aleesya nampak,sibuk nak gi.hehe

shilafaizz said...

ni lom dapat kaki lagi kak ash...kalo dah dapat kaki gaknye pantang pintu dan pagar bukak mesti meluru ke playground trus. heheh

Tuesday, July 5, 2011

My 10 Month Old Munchkin !!


Gigi yang berlumba-lumba nak kuar....


Sekarang dah pandai ajak pegi playground..maklumla playground betul2 depan rumah..bila dengar jer suara budak2 main kat playgorund mula lah die 'bercakap'...uuuuu...uuuuu gitu sambil tengok pintu

Kat playgorund die tak sebok pon tengok gegirls main..yang die sebok bersorak bila tengok boys main bola sepak...Motippppp sangat kan??

Suka sangat tengok birds dan cat. kat playground tu banyak birds tu sebab die kenal kot. So mami die belikan buku2 yang ade gambar birds. Tido pon die bawak buku tu.

Masih 'malu-malu' nak melangkah...dah boleh berdiri without support tapi bila berdiri je, kita pegang suruh die bertatih ehhhhhh terus die labuhkan montot die dan duduk. Hmm...

Die sangat cheerful...tak banyak ragam. Makan pon tak picky, alhamdulillah sonang mak tak payah fenin2 nak mikir masak ape. Sume die makannn. 

Sekarang dah boleh main pondok2 sendiri, dah tak payah temankan die main lagi...

Sangat suka main spek mami...Di pulas-pulas nye die..seb baik spek kebal kalau dak dah 5 pasang kot berganti.

 

4 comments:

ummi auni&aufa :) said...

hehe...gigi dah banyak tu...gigit orang tak? hehe...suke tgk boys main bola ye...pandai2...hihih

shilafaizz said...

hahah yer memang suka tengok orang main bola..bising jer mulut die.die tak suka menggigit sangat mizah,tapi ade gak la die geget...geget peha.seb baik tak sakit.huhuu

ashra said...

cantiknye gigi..hehe.senyum pun lebar je ye..

hehe.tu la kan..playgorund depan umah lagilah sakan.hehe.saya ni nasib baik belakang rumah,tu pun kalu aleesya nampak,sibuk nak gi.hehe

shilafaizz said...

ni lom dapat kaki lagi kak ash...kalo dah dapat kaki gaknye pantang pintu dan pagar bukak mesti meluru ke playground trus. heheh