Monday, July 4, 2011

Norma, Talib dan Rafiq

Jika orang-orang mengagumi keromantikan Seth Tan dalam cerita Nora Elena, Seth Tan lah lelaki paling penyayang dan romantik...tetapi in real life saya rasa Talib adalah orangnya yang paling penyayang dan romantik. This piccas shows what i meant:-


Sungguh hebat ujian buat pasangan ini ~




Allah tidak memberi kesusahan seseorang hamba melainkan apa yang terdaya olehnya. [Al-Baqarah: 286]



Mengapa saya ulang entry berkenaan Norma? Kerana...

Ada beberapa perkara berkenaan Norma yang sama dengan saya.
Kami sama-sama baru mendirikan rumahtangga, kami sama-sama bergelar ibu muda beranak satu, kami juga mempunyai anak yang lebih kurang sebaya...Sebenarnya selepas membaca kisah Norma kat blog kak Filla, malamnya saya tak dapat tido, saya seperti terfikir-fikir betul ke ade insan diuji sebegitu hebat?? Ya Allah sesungguhnya biarpun aku tidak mengenal hambamu ini tapi berat sungguh aku merasakan ujian buat mereka, Ya Allah sebagaimana beratpun ujianMu kepada mereka, kami yakin Kau tahu apa yang terbaik meskipun begitu pahit dan payah untuk keluarga ini melaluinya..

Norma adalah penghidap Brain Cancer stage 4 (medulloblastoma). Telah melalui 5 kali operation.

Norma, biarpun saya tak pernah kenal norma sebelum ni...ketahuilah ramai mendoakan norma sekarang...
Bertabahlah dan kuatkanlah semangat demi Rafiq...
Saya tau begitu mudah saya berkata-kata  kerana bukan saya yang melaluinya tapi saya sentiasa berdoa moga Allah beri kesembuhan kepada awak...saya sentiasa berdoa Norma.
Saya juga seorang ibu, saya rasa seperti tak adil saya boleh berdiri sihat membesarkan anak saya, mendukung anak saya, bermain-main dengan anak saya, gelak ketawa bersama anak sedangkan awak melalui ini semua...
Sebab itu saya mahu membantu sebanyak yang boleh walaupun bantuan saya hanyalah dengan sekeping doa.

Norma,
Allah menguji bukan Dia tak sayang, bukan Dia menghukum tetapi norma adalah insan yang dipilih Allah untuk diuji kesabarannya kerana Allah sayangkan Norma...
Syafakillah Norma...
Allah itu Maha Mendengar, semoga Dia mendengarkan doa-doa kami semua untuk norma...


Syafakillah syifaan ajilan, syifaan la yughadiru ba'dahu saqaman".


"Semoga Allah menyembuhkanmu secepatnya, dengan kesembuhan yang tiada sakit selepasnya."


"Tidaklah seorang muslim diberi penyakit melainkan akan menggugurkan dosanya sebagaimana pohon menggugurkan daun2nya …"



Abdul Rafiq....ibumu sedang berjuang sayang...berjuang supaya dapat bangkit membesarkan kamu.


Baby Rafiq semasa mama nya di operate for the1st time.. Time ni baru sebulan kot kak moon kan? rasa nak pelok2 plak si Rafiq ni comey betol!



Jika anda ingin menghulurkan bantuan ikhlas buat Norma, sumbangan boleh di kreditkan ke:-

CIMB
01070068677528
Noormawati Mohd Rasif


Terima Kasih bagi pihak keluarga Norma.


Source, images and infos from: http://miera301.blogspot.com/search/label/Norma

NOTE: Entry ini bukanlah atas arahan sesiapa, ia ditulis atas dasar keprihatinan saya sendiri.


3 comments:

ummi auni&aufa :) said...

sedih la kisah diorang ni...kat rumah pun asyik teringat je....sedih...

shilafaizz said...

shila pon sedih..bila teringat tetiba jer sebak dan bole menangis..sebak tengok rafiq..maybe sebab anak2 kita pon sekecik rafiq jugak..moga ada keajaiban buat norma, tak mustahil..yang penting yakin dengan allah.

Miss Moon said...

thanks dear sebab sudi share kan kat ur lovely blog

Moga Allah memberkati usaha kiter and moga ia dapat membantu Norma n Talib

Regards
Kak Moon

Monday, July 4, 2011

Norma, Talib dan Rafiq

Jika orang-orang mengagumi keromantikan Seth Tan dalam cerita Nora Elena, Seth Tan lah lelaki paling penyayang dan romantik...tetapi in real life saya rasa Talib adalah orangnya yang paling penyayang dan romantik. This piccas shows what i meant:-


Sungguh hebat ujian buat pasangan ini ~




Allah tidak memberi kesusahan seseorang hamba melainkan apa yang terdaya olehnya. [Al-Baqarah: 286]



Mengapa saya ulang entry berkenaan Norma? Kerana...

Ada beberapa perkara berkenaan Norma yang sama dengan saya.
Kami sama-sama baru mendirikan rumahtangga, kami sama-sama bergelar ibu muda beranak satu, kami juga mempunyai anak yang lebih kurang sebaya...Sebenarnya selepas membaca kisah Norma kat blog kak Filla, malamnya saya tak dapat tido, saya seperti terfikir-fikir betul ke ade insan diuji sebegitu hebat?? Ya Allah sesungguhnya biarpun aku tidak mengenal hambamu ini tapi berat sungguh aku merasakan ujian buat mereka, Ya Allah sebagaimana beratpun ujianMu kepada mereka, kami yakin Kau tahu apa yang terbaik meskipun begitu pahit dan payah untuk keluarga ini melaluinya..

Norma adalah penghidap Brain Cancer stage 4 (medulloblastoma). Telah melalui 5 kali operation.

Norma, biarpun saya tak pernah kenal norma sebelum ni...ketahuilah ramai mendoakan norma sekarang...
Bertabahlah dan kuatkanlah semangat demi Rafiq...
Saya tau begitu mudah saya berkata-kata  kerana bukan saya yang melaluinya tapi saya sentiasa berdoa moga Allah beri kesembuhan kepada awak...saya sentiasa berdoa Norma.
Saya juga seorang ibu, saya rasa seperti tak adil saya boleh berdiri sihat membesarkan anak saya, mendukung anak saya, bermain-main dengan anak saya, gelak ketawa bersama anak sedangkan awak melalui ini semua...
Sebab itu saya mahu membantu sebanyak yang boleh walaupun bantuan saya hanyalah dengan sekeping doa.

Norma,
Allah menguji bukan Dia tak sayang, bukan Dia menghukum tetapi norma adalah insan yang dipilih Allah untuk diuji kesabarannya kerana Allah sayangkan Norma...
Syafakillah Norma...
Allah itu Maha Mendengar, semoga Dia mendengarkan doa-doa kami semua untuk norma...


Syafakillah syifaan ajilan, syifaan la yughadiru ba'dahu saqaman".


"Semoga Allah menyembuhkanmu secepatnya, dengan kesembuhan yang tiada sakit selepasnya."


"Tidaklah seorang muslim diberi penyakit melainkan akan menggugurkan dosanya sebagaimana pohon menggugurkan daun2nya …"



Abdul Rafiq....ibumu sedang berjuang sayang...berjuang supaya dapat bangkit membesarkan kamu.


Baby Rafiq semasa mama nya di operate for the1st time.. Time ni baru sebulan kot kak moon kan? rasa nak pelok2 plak si Rafiq ni comey betol!



Jika anda ingin menghulurkan bantuan ikhlas buat Norma, sumbangan boleh di kreditkan ke:-

CIMB
01070068677528
Noormawati Mohd Rasif


Terima Kasih bagi pihak keluarga Norma.


Source, images and infos from: http://miera301.blogspot.com/search/label/Norma

NOTE: Entry ini bukanlah atas arahan sesiapa, ia ditulis atas dasar keprihatinan saya sendiri.


3 comments:

ummi auni&aufa :) said...

sedih la kisah diorang ni...kat rumah pun asyik teringat je....sedih...

shilafaizz said...

shila pon sedih..bila teringat tetiba jer sebak dan bole menangis..sebak tengok rafiq..maybe sebab anak2 kita pon sekecik rafiq jugak..moga ada keajaiban buat norma, tak mustahil..yang penting yakin dengan allah.

Miss Moon said...

thanks dear sebab sudi share kan kat ur lovely blog

Moga Allah memberkati usaha kiter and moga ia dapat membantu Norma n Talib

Regards
Kak Moon