Skip to main content

Tiket Free...Chelsea vs Malaysia


Ai dapat tiket tengok bola arinie...

Kehkehkeh....tetiba nak citer pasal bola..bola ke mende nye..tak minat bola pon....Gini, maybank tetiba bagi email dan announce kat portal bagi tiket free Chelsea lawan Malaysia 21hb nie..sape cepat die dapat...
So opismate (lelaki) suruhla sy tolong amikkan untuk die...sorang leh dapat 2 tiket jer...opismate sy ni nak 4 keping la kiranya...Sy jawab tengokla kalau tak bz sy turun ler amikkan...kul 9 gitu die remind lagi...Kul 930 sy turun nak pegi hawker, nak beli kuih..tengok2 orang pon da start beratur so sy beratur la sekaki...Tiket will be distributed at 10am.

Tengah2 beratur tuh boleh tak baru teringat kat laki den? Apesal tak amikkan untuk laki sendiri jer kan..lelaki of course ler minat bola. Tak kira la team mane pon...Di kala itu juga saya sms opismate tadi 'eh tak jadi la amikkan awk..laki sy nak.' hahahah...hampess punye kawan kan.

Sy kan jakun, tak pernah tau tiket bola bape hengget. Naik2 opis sume tanye, dapat tak..dapat tak? Sy jawab dapatttt. 'Eh mahal jugak tiket bola ni ek?' Tetiba ade suara2 jawab..'eleh tu seat atas sekali...bola pon ko tak nampak. 'Abes tu kalo  front seat bape hengget??' 'Game ni front seat RM388-RM450' fuyyohhhh mahei nyeee. Kalo den tak koser la nak kuarkan 400hengget untuk tengok orang dok kejar bola semata...Baik beli henbeg..Seat atas pon atas la..yang penting free...kalo bayar sendrik terbang gak 100hengget kan. Sms bapaknye myra nak ke taknak, sebab ade kawan sy sanggup nak beli. Die tensen penat2 beratur sampai depan dah habis...Tapi tak reply pulak Pak Pais nih..jual kanggggg.




Comments

ashra said…
hehe.besnye dapat free..
hubby mmg peminat chelsea..suh gak die gi,die kata tak nak..nanti saya cane?..ecehhh..
Sima said…
wah wah wah... tak pernah lagi pegi tgk bola. hehe.... hubby pon tak minat in sport.

kalo pegi ce cite lak ye. camne la ropa keadaan stadium tu. hahaha...
shilafaizz said…
Kak ash,sy pon xminat bola tapi dh dpt free layankan aje..nak gak rase cmne keadaan stadium tu gamat ke x..hehe.kwn sy wife kepada national footballer die kate klu kt ats tu xde la bising sgt,boleh bwk myra yg bising belah bwh2.

Nik, hubby mu xminat sport ye?jrg dgr llki xminat bola..baekkk nnt ku hapdet cmne keadaan di sana (kalau pegi).huhuu

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…