Friday, June 10, 2011

Bertemu Bayi-Bayi Comels


Yuhuuu i am back sepulang dari kampung halaman..sedih nak meninggalkan umah mak..sebab bestttt sangat duduk umah mak...rase waktu amat lambat berlalu...aman damai permai dari hiruk pikuk kotaraya..the senses are thousands and totally different. I wish i can spend a looonggg holiday again kat rumah mak. Hihii

Sewaktu pulang ke kampung aritu, my protege Epa, adik kak Ilot datang ke rumah..why my protege ?? ekekeke... gelaran ni die yg bagi sebab mase preggy die asek me-refer ke saye hal2 pregnancy dan bersalin..dah macam Gynae tak bertauliah ai ni tau. For me, whatever i can share i'm willing to share dengan lapang dada...Dan setelah lame tidak berjumpa anak-anak kami pon bertemu..kali terakhir bertemu mereka masih bayi...Ni dia picca pabila bayi2 comels bertemu...Memasing dah besar..cehhh bunyinye macam mak-mak sungguh.ahaks


Rayyan yang menggelitis suka dapat mainan...walaupon tak merangkak lagi tapi he looks very excited bermain2...budak bijak! Myra lak tah ape pasal tah keje nak pegang kepala Rayyan jer..takut jugak die lepuk si Rayyan tu kan..naya jer anak orang. Agaknye Myra suruh Rayyan duduk sama-sama die main kot...Myra nak suruh Rayyan bangun barangkali...Seronok lak tengok budak berdua ni...^___^




eh..ehhhh buli kawan yer Myra!


The next day pegi wedding my ex-classmate, Naziah...tak sempat nak snap ape2 picca sebab Myra merengek jer..sebab ape?? Gigi ke 3 n 4 die nak keluar so very cranky la budak bambam nie...nampak macam besar jer giginye mase nak kuar gigi bawah takla merengek macam nie...Myra 9month suda...Milestone die pada usia 9bulan:-

- Dah belajar memapah dan berdiri tapi lom berani lepas tangan lagi...Hopefully Hari Raya nanti dah boleh bejalan..baru la comels kan makai baju kurung dah boleh jalan..heheheh.
- Dah pandai nangis cebik2 bila mummy die tinggi suara sikit. Geget kang nak??
- Cepat jer palingkan muka die bila namanya dipanggil meaning die dah tau sapa nama die...heheh janganla korang nak panggil die bambam ke ape ke memang die tak layan...die tau Humayraa jer okeh.
- Kalau die suka ngan seseorang, and kita hulur tangan nak amik, die pandai acah2..die buat2 gelak pastu die akan peluk kuat2 orang yang die suka..contohnye die suka kat mak, pastu den nak amik die jangan harap die nak. Die siap peluk mak kuat2 sambil menggeletis kaki.
- Suka makan, makan dan makan.
- Pandai nangis dah kalau kita amik barang yang die tengah pegang. Jangan la nak kacau die tengah main yer..kalau die dah start nanges die lah ratu air mata meleleh2 macam kene dera jer.
- Lebih manje dengan mummy compared to ayah. Biarpun mummy die garang macam mak lampir. Felik betul garang2 pon mummy jugak yang die dok cari.
- Kenaikan berat agak slow lately nie..berat terbaru tepat2 9kg di usia 9bulan.
- Nak tido masih perlukan pacifier...hukhuk. Ni jer yg memeningkan kepala den. Seb baiklah dah macam2 invented pacifier sekarang banyak yang orthodentic, tapi tetaplah nak stop kan. Kami terpaksa bagi pacifier, bukan sebab suka-suka nak bagi padahal benda ni lah yg kami paling elak nak bagi.
- Tido sendiri, takyah berbuai..Myra tido style mengiring, die ade bantal busyukkk. Die suka main2 hujung sarung bantal sampai tertido. Hihihii

Gambar dak bambam yang cranky yg diambil ketika di kampong...Semoga cepat kuar gigi yer...

Die paling suka main bag makeup mami..memang gegurl sungguh. Sikit hari lagi kalau eyeliner takde ke, lipbalm takde ke silalah cari dalam toys boxes die. Hahah

Babai...saye nak pegi kenduri kawen...:)


 Kesayangan Saye.





4 comments:

ramizah said...

habislah nanti handbag mama dia dikerjakan...nanti dah besar sikit nampak lipstik dia patahkan...hohoho :p

shilafaizz said...

hohoho...habes2..mami die tak makai lipstick..ade lipbalm jer..dah la lipbalm rase stroberi..habesla die jilat2 nanti...

Ina Hashim said...

hehe mmg bambam....aksi berjalan sambil pegang pada perabut tuh sama cam firas skrg nih...asek nak berjalan sendiri je sambil tgn pegang perabut

shilafaizz said...

tu laaa kak ina..jatuh2 jangan cakap la kan..tapi sy buat tak reti jerrr once kita kuar suara mulala die ngengade nanges.klu kita wat tak reti, wat2 tak nampak elok la pulak tak nanges, dah jatuh die bangun balik, jatuh balik again n again..heheh

Friday, June 10, 2011

Bertemu Bayi-Bayi Comels


Yuhuuu i am back sepulang dari kampung halaman..sedih nak meninggalkan umah mak..sebab bestttt sangat duduk umah mak...rase waktu amat lambat berlalu...aman damai permai dari hiruk pikuk kotaraya..the senses are thousands and totally different. I wish i can spend a looonggg holiday again kat rumah mak. Hihii

Sewaktu pulang ke kampung aritu, my protege Epa, adik kak Ilot datang ke rumah..why my protege ?? ekekeke... gelaran ni die yg bagi sebab mase preggy die asek me-refer ke saye hal2 pregnancy dan bersalin..dah macam Gynae tak bertauliah ai ni tau. For me, whatever i can share i'm willing to share dengan lapang dada...Dan setelah lame tidak berjumpa anak-anak kami pon bertemu..kali terakhir bertemu mereka masih bayi...Ni dia picca pabila bayi2 comels bertemu...Memasing dah besar..cehhh bunyinye macam mak-mak sungguh.ahaks


Rayyan yang menggelitis suka dapat mainan...walaupon tak merangkak lagi tapi he looks very excited bermain2...budak bijak! Myra lak tah ape pasal tah keje nak pegang kepala Rayyan jer..takut jugak die lepuk si Rayyan tu kan..naya jer anak orang. Agaknye Myra suruh Rayyan duduk sama-sama die main kot...Myra nak suruh Rayyan bangun barangkali...Seronok lak tengok budak berdua ni...^___^




eh..ehhhh buli kawan yer Myra!


The next day pegi wedding my ex-classmate, Naziah...tak sempat nak snap ape2 picca sebab Myra merengek jer..sebab ape?? Gigi ke 3 n 4 die nak keluar so very cranky la budak bambam nie...nampak macam besar jer giginye mase nak kuar gigi bawah takla merengek macam nie...Myra 9month suda...Milestone die pada usia 9bulan:-

- Dah belajar memapah dan berdiri tapi lom berani lepas tangan lagi...Hopefully Hari Raya nanti dah boleh bejalan..baru la comels kan makai baju kurung dah boleh jalan..heheheh.
- Dah pandai nangis cebik2 bila mummy die tinggi suara sikit. Geget kang nak??
- Cepat jer palingkan muka die bila namanya dipanggil meaning die dah tau sapa nama die...heheh janganla korang nak panggil die bambam ke ape ke memang die tak layan...die tau Humayraa jer okeh.
- Kalau die suka ngan seseorang, and kita hulur tangan nak amik, die pandai acah2..die buat2 gelak pastu die akan peluk kuat2 orang yang die suka..contohnye die suka kat mak, pastu den nak amik die jangan harap die nak. Die siap peluk mak kuat2 sambil menggeletis kaki.
- Suka makan, makan dan makan.
- Pandai nangis dah kalau kita amik barang yang die tengah pegang. Jangan la nak kacau die tengah main yer..kalau die dah start nanges die lah ratu air mata meleleh2 macam kene dera jer.
- Lebih manje dengan mummy compared to ayah. Biarpun mummy die garang macam mak lampir. Felik betul garang2 pon mummy jugak yang die dok cari.
- Kenaikan berat agak slow lately nie..berat terbaru tepat2 9kg di usia 9bulan.
- Nak tido masih perlukan pacifier...hukhuk. Ni jer yg memeningkan kepala den. Seb baiklah dah macam2 invented pacifier sekarang banyak yang orthodentic, tapi tetaplah nak stop kan. Kami terpaksa bagi pacifier, bukan sebab suka-suka nak bagi padahal benda ni lah yg kami paling elak nak bagi.
- Tido sendiri, takyah berbuai..Myra tido style mengiring, die ade bantal busyukkk. Die suka main2 hujung sarung bantal sampai tertido. Hihihii

Gambar dak bambam yang cranky yg diambil ketika di kampong...Semoga cepat kuar gigi yer...

Die paling suka main bag makeup mami..memang gegurl sungguh. Sikit hari lagi kalau eyeliner takde ke, lipbalm takde ke silalah cari dalam toys boxes die. Hahah

Babai...saye nak pegi kenduri kawen...:)


 Kesayangan Saye.





4 comments:

ramizah said...

habislah nanti handbag mama dia dikerjakan...nanti dah besar sikit nampak lipstik dia patahkan...hohoho :p

shilafaizz said...

hohoho...habes2..mami die tak makai lipstick..ade lipbalm jer..dah la lipbalm rase stroberi..habesla die jilat2 nanti...

Ina Hashim said...

hehe mmg bambam....aksi berjalan sambil pegang pada perabut tuh sama cam firas skrg nih...asek nak berjalan sendiri je sambil tgn pegang perabut

shilafaizz said...

tu laaa kak ina..jatuh2 jangan cakap la kan..tapi sy buat tak reti jerrr once kita kuar suara mulala die ngengade nanges.klu kita wat tak reti, wat2 tak nampak elok la pulak tak nanges, dah jatuh die bangun balik, jatuh balik again n again..heheh