Skip to main content

Happy Father's Day Ayah Myra..

Semalam ( Ahad ke-3 Bulan Jun) adalah Hari Bapa....tapi kami tak berkesempatan nak sambut sebab ulang alik ke Hospital Melaka jer...Alhamdulillah, semalam ayah mertua sudah boleh discharge hospital dan balik ke rumah..Barangkali inilah hadiah Hari Bapa terbaik sepanjang hidup ayah.

A week before sy memang dah plan nak celebrate, nak masak2 spesel buat incik suami tetapi last week kan macam2 dugaan datang..jadi hasrat dihati terpaksa ditunda lain kali. Tapi kami redha ape pun yang berlaku yang penting FIL dah boleh keluar hospital.

Ditujukan khas buat suami terchenta dan ayah Myra...Happy 1st Father's Day !!...Terima kasih yang tak terhingga sebab rajin tolong di rumah, thank you sebab serntiasa bersama2 sayang dikala detik kelahiran Myra, bersama2 membesarkan Myra diwaktu sehat dan sakit, tak kisah nak basuh berak Myra, mandikan dan siapkan Myra pakai baju, bagi makan dan bagi Myra susu dikala mummy die sibuk di dapor atau tak sehat..(Dimana semua tu adalah pengalaman pertama dan tak pernah buat sebelum ni)..Terima kasih jugak sebab rajin basuh pinggan, lipat baju dan cuci toilet (eh ni kene masuk lam list Happy Husband's Day kottt..heeee)

Selamat menjamu piccas berikut sampai muntah ijo...Heeehuuu.








 

 
Eh udah2 ler tu maleh dah nak klik-klik upload gambo....Babai!




Comments

Shween said…
the best men uve got! alhamdulilah
shilafaizz said…
alhamdulillah...not searching the perfect one sebab sy pon tak perfect..ape adenye dia dah cukup perfect bagi sy...ececehhh
ashra said…
happy father's day!..
bam bam nye myra. =p kiut.

moga FIL shila cepat sembuh ye.

btw,nak resepi laksa johor ke?hehe.kalu rajin kita taip eh,pm awak kat RH ke...insyaallah bebila free k.sbb resepi tu dapat dari kawan,die tulis kat kertas.hehe
shilafaizz said…
aah kak ash, nak2..
sebab org johor kan so mesti resipi asli..bnyk dapat dari my resipi sy rase ade yg kurang jek...

myra tu memang bambam dari lahir smpi la nie..tapi sekarang dah lasak ade susut sikit...hihi

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…