Skip to main content

Weekend 3 of Us Only

Blog sudah sehat kembali...yeayyyy!!

Hari minggu tak kemane pon..sudahla panas kedegeng kan...cuma pergi ke Tesco beli groceries..Then hari ahad tuh teringin pulak nak ke Pasar Tani Shah Alam dan ke Home Deco Id di Stadium Shah Alam. Saje jer tengok2 ape menarik, rumah kami dah siap renovate jadi tiada ape nak disurvey lagi...Saye nak cari Wall Panel sebenarnye tapi takde yang menarik pulak..So cuci2 mata saja...


-Di Tesco- Anak dara saye rambutnye dah bole disepit...lalalalalaa...~

Di Pasar Ahad Shah Alam. En Somi berbaju kuning menolak dak Myra...Baru 8 pagi sudah panassss deh.

Petang2 kami bawak dak Myra main kat playground..Die suka naik boyan...gelak2 naik boyan..Rumah dahla depan playgound sket hari lagi pantang bukak pagar mesti meluru ke taman permainan depan rumah...Syukur sangat2 dapat rumah depan payground macam ni sebab banyak space kereta nak parking sebenarnye..Kalau sedara-mara datang takdelah kene parking depan rumah orang kan...(which my hubby really hate it bila susah nak dapat parking ni). But we have to pay more..Kawasan2 hot depan tasik or depan playground macam ni the owner need to pay extra 5-10k! Harga yang perlu dibayar hanya untuk sedikit privacy.


Ehhhh suka la gambar ni! Coz saye nampak kuwusssss...ekekekeke helah gambar semata.



Halamaks perut mami monster muncitttt lah. Ini perut memang tak boleh den nak cover lagi...uhuk.

My HearT and SOul...



Comments

kalaulah playground depan rumah mcm nie, habislah mesti Kira mintak nak pegi tiap² hari :-)

tapi best kan? x payah pegi jauh²
shilafaizz said…
aah depan umah jer..jalan kaki 3,4 langkah jer sampai..
tapi siaplah wina jap lagi Myra pon macam Kira lah...ajak ke playground je nanti kot...
halimatun said…
habislah atun kalau umah depan playground...asyik nak kesitu je la jawabnya...

debab je dak myra ni..cubit pipi sket!!!
ashra said…
comelnya dieeeeeeee...suka eh naik buaian.
nasib baik dekat je playground dgn rumah kan..leh main hari2..hehe
alooo...sweetnya Humayra pakai pink dengan sepit rambut kat tepi.... bestnya dpt anak girl...!
shilafaizz said…
kak ilot..ape lagi projek tahun 2012 la..baby girl plak..meh kita berpantang sama2 lagikkk..ekekeke

atun: satgi myra pandai jalan dah siapla kan..ptg2 je tunjuk playground.

kak ash: playground ni tepinye rumput2 luas mcm padang gak la selalu budak2 main layang2 kat sini..tapi nk gi playgroung tggu redup je la..sebab pokok2 tak rimbun lagi..panasss.

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…