Wednesday, May 4, 2011

Bile Mak Dah Marah...

Okeh...tetiba rase diri nie tah pape..ade ke gi marah budak umo 8bulan..tak ke psiko...??
Alaa korang pon mesti pernah naik hangen ngan anak gak kan...meh sini ahkak nak citer nape ahkak psiko...Semalam kan kat opis tetiba jer rase tak sedap badan..pehtu selsema , YANG TERUK! terbersin-bersin...hingus meleleh mcm paip bocor lak..Adoiiii rimas betul lah. Haku nie memang susah nak gi klinik, kalu boleh biar baik sendiri jer tapi semalam memang tak leh tahan..gi lah klinik Medi Pesona kat Tingkat 2, Dataran Maybank tuh..orang ramai lak padahal mase tuh kul 5 dah. Lepas jumpa doc amik ubat sume dah kul 6, okeh semalam ahkak start maraton puasa dah..ingatkan nak balik on-time kul 545 skali lewat dah..Sekarang nak jimat punye pasal balik keje naik komuter kaedahnye...terlepas 1tren sebab tak larat nak berebut..nak beratur depan sekali..dalam KTM rase macam dah nak pengsan, rase nak baring kat katil..sampai Stesen Klang, En Faizz tak sampai lagi seb baik ade beli air cekelat kotak..Buka pose dengan air cekelat dulu..Bile die sampai, duduk ler belakang sebelah Myra yg dok dalam car seat..Myra dah kuarkan tangan suh amik die..Tapi mak die nie selsema teruk !! Mane leh dekat2 die..huhu sian die..Nak mummy peluk2 la tuh tapi mummy tak leh pegang la sayang...

Balik umah die dah ngamuk..dok merangkak mengekor kemane mummy die pegi...Hadoiii meruntun hati keibuan betul lah. Tetiba datang psiko mak die gi marah si Myra suh pegi kat ayah die..
 " Myra nie pegilah kat ayah...Mummy tak boleh pegang nie...Nanti jangkit..gi sane...gi kat ayah."

*Mase tu tak mikir lak, kalau Myra dok berkejar mak die tu die nak ngan mak die la kan..yang pegi marah die apesal..psiko katekan...* Ko ado? Hukhuk..sebabnye tension sebab selsema nih, taknak la Myra jangkit..kang dekat2 die berjangkit lak dak kecik tuh...Die dah ngamuk2 tuh amikla kejap, pehtu letak die kat bawah nan ado die nak..die jerit2 lagi lah ade..Hadoiii camne nak buat nih. Last2 ayah die amik, buatkan susu, masuk babycot tidokan die..Ahkak kene kuarantin kat bilik bawah takleh tido sekali...sob..sob..Mase tuh rase sedih lak, sebab dahla pagi tadi ayah die yang hantar die gi skul, tak sempat cium die..balik umah lak tak leh main2 ngan die..Mesti die rindu gile ngan mummy..kene marah lak...Isk..Isk...

Ni gambar Myra the latest..die dah sangat lasak...Die boleh memanjat2 dalam kereta kalau duduk kat belakang..pehtu die tengok kereta belakang tak berkelip mata..die boleh lompat2 atas riba mak die dalam kereta..Tadi dah jatuh gedebuk sebabnye die berdiri dan memapah kat katil bilik bawah tu..nak belajar berjalan kaedahnye..Boleh plak main lepas tangan apelagi jatuh la kebelakang...Haihhh lah Myra apesal lasak tak macam gegirl la...Sampai kan ayahnye tanye Mummy myra makan ape mase Myra lam perut nie...Kenapa die lasak sangat nie...Hmm..puas ku mikir berpusing2 kepala..makan ape ek? rasenye vitamin lain same jer macam ibu2 lain..cuma tambah makan Neurogain jer..pasal neurogain ke??Tak tau laa...
Tu diaa....bile dah bosan dok dalam rocker die memanjat la ape lagi kan...



Tak syak lagi memang anak En. Faizz lah nie..potostet...


* Selamat 8 Bulan Anakandaku !!*





6 comments:

Nurul Jaliah said...

Amboi2 mcm boy je main panjat2.....heheh...bialahh..budak lasak ni pandaikan...nuha kan cerdik....mescal lasakk..nak explore mcm2

shilafaizz said...

memang mcm boy...tak feminin langsung tau...manjat2 memang keje die..gaknye aku aktif sgt mase nagndung terkenan anak kot..huhu

cik sal said...

rilek2...cian myra kena mrah tau...meh myra kat aunty sal meh..tggalkan mummy..hehe...

shilafaizz said...

hoho...tinggalkan mummy??
No..no...meroyan plak mummy die nanti...
cik sal, kalo dah noti tu naik hangen jugak la mummy die nih kan...

ashra said...

hehe.budak2 kalu nak explore persekitaran biarkan je asalkan dalam pantauan kita..

tembam! chumell la die...hehe

shilafaizz said...

kak ash dah kurang tembam dah die..
cikgu nursery pon cakap die dah susut tapi makan still kuat..
memang bagus die explore the world tapi kita la kene perati jer die..kalau leka kejap ade je la terhantuk la, jatuh la..

Wednesday, May 4, 2011

Bile Mak Dah Marah...

Okeh...tetiba rase diri nie tah pape..ade ke gi marah budak umo 8bulan..tak ke psiko...??
Alaa korang pon mesti pernah naik hangen ngan anak gak kan...meh sini ahkak nak citer nape ahkak psiko...Semalam kan kat opis tetiba jer rase tak sedap badan..pehtu selsema , YANG TERUK! terbersin-bersin...hingus meleleh mcm paip bocor lak..Adoiiii rimas betul lah. Haku nie memang susah nak gi klinik, kalu boleh biar baik sendiri jer tapi semalam memang tak leh tahan..gi lah klinik Medi Pesona kat Tingkat 2, Dataran Maybank tuh..orang ramai lak padahal mase tuh kul 5 dah. Lepas jumpa doc amik ubat sume dah kul 6, okeh semalam ahkak start maraton puasa dah..ingatkan nak balik on-time kul 545 skali lewat dah..Sekarang nak jimat punye pasal balik keje naik komuter kaedahnye...terlepas 1tren sebab tak larat nak berebut..nak beratur depan sekali..dalam KTM rase macam dah nak pengsan, rase nak baring kat katil..sampai Stesen Klang, En Faizz tak sampai lagi seb baik ade beli air cekelat kotak..Buka pose dengan air cekelat dulu..Bile die sampai, duduk ler belakang sebelah Myra yg dok dalam car seat..Myra dah kuarkan tangan suh amik die..Tapi mak die nie selsema teruk !! Mane leh dekat2 die..huhu sian die..Nak mummy peluk2 la tuh tapi mummy tak leh pegang la sayang...

Balik umah die dah ngamuk..dok merangkak mengekor kemane mummy die pegi...Hadoiii meruntun hati keibuan betul lah. Tetiba datang psiko mak die gi marah si Myra suh pegi kat ayah die..
 " Myra nie pegilah kat ayah...Mummy tak boleh pegang nie...Nanti jangkit..gi sane...gi kat ayah."

*Mase tu tak mikir lak, kalau Myra dok berkejar mak die tu die nak ngan mak die la kan..yang pegi marah die apesal..psiko katekan...* Ko ado? Hukhuk..sebabnye tension sebab selsema nih, taknak la Myra jangkit..kang dekat2 die berjangkit lak dak kecik tuh...Die dah ngamuk2 tuh amikla kejap, pehtu letak die kat bawah nan ado die nak..die jerit2 lagi lah ade..Hadoiii camne nak buat nih. Last2 ayah die amik, buatkan susu, masuk babycot tidokan die..Ahkak kene kuarantin kat bilik bawah takleh tido sekali...sob..sob..Mase tuh rase sedih lak, sebab dahla pagi tadi ayah die yang hantar die gi skul, tak sempat cium die..balik umah lak tak leh main2 ngan die..Mesti die rindu gile ngan mummy..kene marah lak...Isk..Isk...

Ni gambar Myra the latest..die dah sangat lasak...Die boleh memanjat2 dalam kereta kalau duduk kat belakang..pehtu die tengok kereta belakang tak berkelip mata..die boleh lompat2 atas riba mak die dalam kereta..Tadi dah jatuh gedebuk sebabnye die berdiri dan memapah kat katil bilik bawah tu..nak belajar berjalan kaedahnye..Boleh plak main lepas tangan apelagi jatuh la kebelakang...Haihhh lah Myra apesal lasak tak macam gegirl la...Sampai kan ayahnye tanye Mummy myra makan ape mase Myra lam perut nie...Kenapa die lasak sangat nie...Hmm..puas ku mikir berpusing2 kepala..makan ape ek? rasenye vitamin lain same jer macam ibu2 lain..cuma tambah makan Neurogain jer..pasal neurogain ke??Tak tau laa...
Tu diaa....bile dah bosan dok dalam rocker die memanjat la ape lagi kan...



Tak syak lagi memang anak En. Faizz lah nie..potostet...


* Selamat 8 Bulan Anakandaku !!*





6 comments:

Nurul Jaliah said...

Amboi2 mcm boy je main panjat2.....heheh...bialahh..budak lasak ni pandaikan...nuha kan cerdik....mescal lasakk..nak explore mcm2

shilafaizz said...

memang mcm boy...tak feminin langsung tau...manjat2 memang keje die..gaknye aku aktif sgt mase nagndung terkenan anak kot..huhu

cik sal said...

rilek2...cian myra kena mrah tau...meh myra kat aunty sal meh..tggalkan mummy..hehe...

shilafaizz said...

hoho...tinggalkan mummy??
No..no...meroyan plak mummy die nanti...
cik sal, kalo dah noti tu naik hangen jugak la mummy die nih kan...

ashra said...

hehe.budak2 kalu nak explore persekitaran biarkan je asalkan dalam pantauan kita..

tembam! chumell la die...hehe

shilafaizz said...

kak ash dah kurang tembam dah die..
cikgu nursery pon cakap die dah susut tapi makan still kuat..
memang bagus die explore the world tapi kita la kene perati jer die..kalau leka kejap ade je la terhantuk la, jatuh la..