Skip to main content

Updates on Mom & Baby Expo 2011



Yuhuuuu....Daku dah kembali dari Mid Valley...Segera hapdet ke belog tau untuk readers2 tersayanggggg...heheheh

Sampai MV dalam kul 12lebih gitu orang tak ramai sangat lagi...banyak jugak booth, overall not bad juga Mom & Baby Expo kali nie...Ni hasil tangkapan hambe hari ini...


Tommee Tippee feeding bottle, Tommee Tippee variflow teats, beberapa 6 helai baju Myra (again..and again!), feeding set, Scott's Emulsion and Multivitamin, Pacifier MAM Orthodentic Perfect (dah jumpa yang lagi best dari brand NUK).

I gives 2 thumbs up kat TT feeding bottle and teats sebab murahhhhh sangatttt! I loike 1000x! rase nak borong 2,3 kotak tapi pokai lak nanti kan....
Semua yang nak dicari dapat kecuali 1st Step Baby Walker brand Vrtech tu takde...yang ade Fisher Price punye kene tanye En Faizz dulu lah...ok ke tak..petang nanti balik keje pergi lagiii...heheh

Kita layan gambar2 tak berkualiti yang sempat di snap ini...


Puan Wina Pasti suke booth nie...Cute sangat rompers dan jumpers di sini...Suka rompers yang ade tulisan ' If You Think I Am Cute You Should See My Mommy " Cutie pie!


Fisher Price Booth...Fisher Price ni kat mane2 pon susahhh sangat nak buat sale banyak2...tapi kat Expo nie not bad sales die..Sy suka toys Fisher Price...Bukan sekadar mainan tau.,..


Booth Tommee Tippee...Sale! Sale!



Modern Mum Booth...Buy 1 Free 1, 3 Pieces RM90...Murah! Sebab baju2 maternity ModernMum ni boleh tahan hargenye so 3pcs rm90 tu murah for me..Kalau preggy dah lame ku rembat.

Other booths banyak lagi penuh la Exhibition Centre kat atas tu...Ade stroller, car seat (imported and local), baju2, makanan2 baby, breastfeeding accessories, nursing attire, toys, learning set, macam2 lagi...Dan banyak juga brand2 yang kurang familiar sebab these are brand baru dari overseas yang baru nak market di sini...BP Medela FS RM1888, Medela PISA RM15++...Murah! compared to original price...

Ok lah sekian updates from me...Selamat Ber-Shopping kawan2...



Comments

ashra said…
wahh..sakan shopping ye..
=) anak da dua thn ni,tatau nak beli apa da..kena tggu ada baby lagi la gtu saya ni.hehe
shilafaizz said…
Ni pon sebenarnye tak banyak benda nak di beli..heheh..Tu yg beli baju die lagi tu..
Yg penting nak cari botol susu die.
betul lah kalau baby banyak jer nak beli..hihi
nik_ceema said…
shila... nik nak pegi serbu ne... hahaha
shilafaizz said…
cepat nik...sebelom kehabisannnn! hihii
yeayyy!!

mmg akan ku rembat romper itu heheheee kalau masih ade la besok

thx shila :-)
shilafaizz said…
ade 2,3 booth yg jual the same rompers wina..insyaallah ade lagi..tapi memang cute semuanye! heheh
ramizah said…
wah..bestnya...niat tak kesampaian juga..hukhukhuk...tunggu next expo kalau ada...wahh..tensen sebab husband takde..kalau x, boleh ajak dia hari ni... :P
shilafaizz said…
hubby sy kate setahun ade 2kali..maybe ade lg on december nnt...hehe

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…