Skip to main content

Saye Banyak Hutang!

Saye memang banyak hutang sekarang nih...Bukan hutang DUIT. Tapi hutang keje...Colleague saye satu team 2 orang cuti..cuti panjang 3 bulan, maternity leave...Kami bertiga jer executive yang lain2 bos...Saye rase tension sebab kerana nak cover keje dorang keje2 saye banyak sangat pending...banyak sangat! Dahla lain unit tak pasal2 saye kene belajar banyak benda baru semata-mata nak cover dorang tengah bercuti. Saye rase nak tarik nafas pon susah..jalan terkejar2...hukhuk. Saye tak berkira nak tolong kawan tapi saye ade 2tangan saje...Semua kene buat, keje orang dan keje sendiri last2 keje sendiri terbengkalai. Takde sape saye nak mengadu sebab tu saye tulis kat blog...


Tiap kali balik keje, saye sangat letih...perjalanan dari rumah ke opis, opis ke rumah yang jauh..Saye sayang keje saye tapi for this time being i am really busy and exhausted. Tak sabar nak tunggu yang sorang tu naik keje tapi die habis maternity leave pon akhir bulan depan. Saye nak cutiiiii! Ni yang tetiba nak pregnant jugak dapat cuti 3bulan lagi.


-Sekian Dari Saye Yang Leteyyyy-





Comments

NanieKhairani said…
Sabar la eh... Bekerja ni memang kita kena banyak bersabar...
hurmmm samalah kite shila..i like ur statement "Saye sayang keje saye tapi for this time being i am really busy and exhausted."

wina kat sini pun sama..baru² nie 3 org sekali resign so kami kena buat keje 2-3 orang punye..sorang lg nk cuti bersalin end of the month..habislah! nk cuti pun dh makin susah huhuhuuu

yang hanginnye, management freeze staff baru at the moment..gerammmm!
shilafaizz said…
wina, same situation lah...shila product department tapi shila sorang exect dan ade sorang bos.tak gile ke kene handle all the corporate customer.nak pengsan mak!dari dulu bos mintak staff kat CEO tak dpt2..kang resign kang baru tau.huhuuu..betul tu nak cuti pon berkira2 sbb pikir sape nak buat keje nanti...
shilafaizz said…
nanie..tgh sabar lah ni..time shila maternity leave takde sape cover keje, sebelum cuti keje mcm tu balik cuti tak berusik pon..really tiring!
ramizah said…
alahai...sabar la ye...saya ni lepas balik maternity leave, kawan2 semua takada..resign dah..3orang resign...skrg tinggal saya, bos dan admin je...sedih...mujur tgh takde project...free la sikit...huhuuh
ashra said…
penat bekerja,tp kalu dapat cuti mmg bes kan.nikmat.
sabar k.pejam celik je tu nk tunggu sorg tu naik keje =p

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…