Wednesday, May 11, 2011

Saye Banyak Hutang!

Saye memang banyak hutang sekarang nih...Bukan hutang DUIT. Tapi hutang keje...Colleague saye satu team 2 orang cuti..cuti panjang 3 bulan, maternity leave...Kami bertiga jer executive yang lain2 bos...Saye rase tension sebab kerana nak cover keje dorang keje2 saye banyak sangat pending...banyak sangat! Dahla lain unit tak pasal2 saye kene belajar banyak benda baru semata-mata nak cover dorang tengah bercuti. Saye rase nak tarik nafas pon susah..jalan terkejar2...hukhuk. Saye tak berkira nak tolong kawan tapi saye ade 2tangan saje...Semua kene buat, keje orang dan keje sendiri last2 keje sendiri terbengkalai. Takde sape saye nak mengadu sebab tu saye tulis kat blog...


Tiap kali balik keje, saye sangat letih...perjalanan dari rumah ke opis, opis ke rumah yang jauh..Saye sayang keje saye tapi for this time being i am really busy and exhausted. Tak sabar nak tunggu yang sorang tu naik keje tapi die habis maternity leave pon akhir bulan depan. Saye nak cutiiiii! Ni yang tetiba nak pregnant jugak dapat cuti 3bulan lagi.


-Sekian Dari Saye Yang Leteyyyy-





6 comments:

NanieKhairani said...

Sabar la eh... Bekerja ni memang kita kena banyak bersabar...

Wina Momma S and S said...

hurmmm samalah kite shila..i like ur statement "Saye sayang keje saye tapi for this time being i am really busy and exhausted."

wina kat sini pun sama..baru² nie 3 org sekali resign so kami kena buat keje 2-3 orang punye..sorang lg nk cuti bersalin end of the month..habislah! nk cuti pun dh makin susah huhuhuuu

yang hanginnye, management freeze staff baru at the moment..gerammmm!

shilafaizz said...

wina, same situation lah...shila product department tapi shila sorang exect dan ade sorang bos.tak gile ke kene handle all the corporate customer.nak pengsan mak!dari dulu bos mintak staff kat CEO tak dpt2..kang resign kang baru tau.huhuuu..betul tu nak cuti pon berkira2 sbb pikir sape nak buat keje nanti...

shilafaizz said...

nanie..tgh sabar lah ni..time shila maternity leave takde sape cover keje, sebelum cuti keje mcm tu balik cuti tak berusik pon..really tiring!

ramizah said...

alahai...sabar la ye...saya ni lepas balik maternity leave, kawan2 semua takada..resign dah..3orang resign...skrg tinggal saya, bos dan admin je...sedih...mujur tgh takde project...free la sikit...huhuuh

ashra said...

penat bekerja,tp kalu dapat cuti mmg bes kan.nikmat.
sabar k.pejam celik je tu nk tunggu sorg tu naik keje =p

Wednesday, May 11, 2011

Saye Banyak Hutang!

Saye memang banyak hutang sekarang nih...Bukan hutang DUIT. Tapi hutang keje...Colleague saye satu team 2 orang cuti..cuti panjang 3 bulan, maternity leave...Kami bertiga jer executive yang lain2 bos...Saye rase tension sebab kerana nak cover keje dorang keje2 saye banyak sangat pending...banyak sangat! Dahla lain unit tak pasal2 saye kene belajar banyak benda baru semata-mata nak cover dorang tengah bercuti. Saye rase nak tarik nafas pon susah..jalan terkejar2...hukhuk. Saye tak berkira nak tolong kawan tapi saye ade 2tangan saje...Semua kene buat, keje orang dan keje sendiri last2 keje sendiri terbengkalai. Takde sape saye nak mengadu sebab tu saye tulis kat blog...


Tiap kali balik keje, saye sangat letih...perjalanan dari rumah ke opis, opis ke rumah yang jauh..Saye sayang keje saye tapi for this time being i am really busy and exhausted. Tak sabar nak tunggu yang sorang tu naik keje tapi die habis maternity leave pon akhir bulan depan. Saye nak cutiiiii! Ni yang tetiba nak pregnant jugak dapat cuti 3bulan lagi.


-Sekian Dari Saye Yang Leteyyyy-





6 comments:

NanieKhairani said...

Sabar la eh... Bekerja ni memang kita kena banyak bersabar...

Wina Momma S and S said...

hurmmm samalah kite shila..i like ur statement "Saye sayang keje saye tapi for this time being i am really busy and exhausted."

wina kat sini pun sama..baru² nie 3 org sekali resign so kami kena buat keje 2-3 orang punye..sorang lg nk cuti bersalin end of the month..habislah! nk cuti pun dh makin susah huhuhuuu

yang hanginnye, management freeze staff baru at the moment..gerammmm!

shilafaizz said...

wina, same situation lah...shila product department tapi shila sorang exect dan ade sorang bos.tak gile ke kene handle all the corporate customer.nak pengsan mak!dari dulu bos mintak staff kat CEO tak dpt2..kang resign kang baru tau.huhuuu..betul tu nak cuti pon berkira2 sbb pikir sape nak buat keje nanti...

shilafaizz said...

nanie..tgh sabar lah ni..time shila maternity leave takde sape cover keje, sebelum cuti keje mcm tu balik cuti tak berusik pon..really tiring!

ramizah said...

alahai...sabar la ye...saya ni lepas balik maternity leave, kawan2 semua takada..resign dah..3orang resign...skrg tinggal saya, bos dan admin je...sedih...mujur tgh takde project...free la sikit...huhuuh

ashra said...

penat bekerja,tp kalu dapat cuti mmg bes kan.nikmat.
sabar k.pejam celik je tu nk tunggu sorg tu naik keje =p