Tuesday, May 31, 2011

Someone Is Making Me Really Angry !!

Pertama kali nak beristighfar dulu supaya syaiton nirrajim lari lintang pukang....

Okeh entry tajuk entry sudah panas kan, pagi2 lagi my boss (kita panggil die Mr M) sudah bikin ku nak menanges dan rase nak menjerit biar satu opis dengar! He is making me really angry this morning. This is regarding job responsibility, and currently i am helping my other 2 colleagues which from different unit. They are from Sales Support and me from Product Department. I am just a relief person, just helping providing the Selling Price (SP) for the facility amount for corporate customers when they wish making any disbursement. Saye menolong dengan seikhlas hati, but Mr M ambil kesempatan sangat2!! Semalam ade satu issue which the Credit Admin Centre (CAC) unable to match the SP given by one of my colleague. So im giving the the CAC person the new selling price. However, this morning she emailed Mr M there's an issue and seeking him to liaise with IT System team to settle on the unmatchable SP. Then, Mr M called me and asked me to liase with the IT team. What???? Perghhhh he is really taking advantange on me.

I have my own workssss okeh, menimbun2 and plus i need to take over 2 persons. And i am not sales person, i am product analyst. Mr M pulak boss pada Sales dan Product. The CAC lady emailed to him and then die taichi pada aku plak. Habes tu ko gaji berpuloh2 ribu buat ape...kuar lunch awal, meeting xpegi, aku yg kene pegi, email2 sume delegate kat aku suh settle. Sakit hati aku taww...ko makan gaji buta eh?? Perghhh memang aku tak tahan dah nie bila die suruh settle dengan IT team. Ehhh aritu ko cakap bila Oja ngan Izan maternity leave aku kene tolong kira SP jer kan..sekarang sudah lebih..Meeting pon aku kene attend, ade issue aku kene settle. Ko kan boss, BERTANGGUNGJAWAB lah sketttttt. Ade issue ko lah kene settle and jumpa the others. I am not reporting direct to you, my immediate boss pon dah kecik hati aku tak boleh tolong die sekarang...Mr M ni adalah boss pada my immediate boss. Korang bleh bayangkan, die adalah Level 3 boss (CEO > Level 2 > Mr M). Tapi keje nak senangggg.

Yang sakit hati, when it comes to crucial issue macam ni takkan nak suruh exect macam den ni settlekan...Sepatutnye die lah kene buat meeting dengan IT System...how to solve the issue. Aku taknak buat okeh. Ini memang sudah melampau sangat. Dahla asyik menghilang jer..tah mane pegi. Die memang mengambil kesempatan sungguh atas diriku yang lemah ini. Eh aku kuat okeh. Sebab tu aku melawan die tadi. Ahaks! Padan muka die...Dan kerana sakit hati terus plak ku buat entry kat blog.

Okeh lah nak sambung keje ok..dah tulis dah relieve sakit hati nie...I will pay back the 30minutes writing this blog with extra working time!

< Saye Pekerja Yg Berhemah >
Terima kaseh kerana sudi mendengar luahan hatiku ini yer...




2 comments:

ashra said...

=) da sejuk tak hati tu..??..
ceria selalu ye..

shilafaizz said...

ahahahah very relieve bila dapat menulis...bila Mr M datang ku wat dek je boleyy? tak mo tengok muka die arini.kahkah

Tuesday, May 31, 2011

Someone Is Making Me Really Angry !!

Pertama kali nak beristighfar dulu supaya syaiton nirrajim lari lintang pukang....

Okeh entry tajuk entry sudah panas kan, pagi2 lagi my boss (kita panggil die Mr M) sudah bikin ku nak menanges dan rase nak menjerit biar satu opis dengar! He is making me really angry this morning. This is regarding job responsibility, and currently i am helping my other 2 colleagues which from different unit. They are from Sales Support and me from Product Department. I am just a relief person, just helping providing the Selling Price (SP) for the facility amount for corporate customers when they wish making any disbursement. Saye menolong dengan seikhlas hati, but Mr M ambil kesempatan sangat2!! Semalam ade satu issue which the Credit Admin Centre (CAC) unable to match the SP given by one of my colleague. So im giving the the CAC person the new selling price. However, this morning she emailed Mr M there's an issue and seeking him to liaise with IT System team to settle on the unmatchable SP. Then, Mr M called me and asked me to liase with the IT team. What???? Perghhhh he is really taking advantange on me.

I have my own workssss okeh, menimbun2 and plus i need to take over 2 persons. And i am not sales person, i am product analyst. Mr M pulak boss pada Sales dan Product. The CAC lady emailed to him and then die taichi pada aku plak. Habes tu ko gaji berpuloh2 ribu buat ape...kuar lunch awal, meeting xpegi, aku yg kene pegi, email2 sume delegate kat aku suh settle. Sakit hati aku taww...ko makan gaji buta eh?? Perghhh memang aku tak tahan dah nie bila die suruh settle dengan IT team. Ehhh aritu ko cakap bila Oja ngan Izan maternity leave aku kene tolong kira SP jer kan..sekarang sudah lebih..Meeting pon aku kene attend, ade issue aku kene settle. Ko kan boss, BERTANGGUNGJAWAB lah sketttttt. Ade issue ko lah kene settle and jumpa the others. I am not reporting direct to you, my immediate boss pon dah kecik hati aku tak boleh tolong die sekarang...Mr M ni adalah boss pada my immediate boss. Korang bleh bayangkan, die adalah Level 3 boss (CEO > Level 2 > Mr M). Tapi keje nak senangggg.

Yang sakit hati, when it comes to crucial issue macam ni takkan nak suruh exect macam den ni settlekan...Sepatutnye die lah kene buat meeting dengan IT System...how to solve the issue. Aku taknak buat okeh. Ini memang sudah melampau sangat. Dahla asyik menghilang jer..tah mane pegi. Die memang mengambil kesempatan sungguh atas diriku yang lemah ini. Eh aku kuat okeh. Sebab tu aku melawan die tadi. Ahaks! Padan muka die...Dan kerana sakit hati terus plak ku buat entry kat blog.

Okeh lah nak sambung keje ok..dah tulis dah relieve sakit hati nie...I will pay back the 30minutes writing this blog with extra working time!

< Saye Pekerja Yg Berhemah >
Terima kaseh kerana sudi mendengar luahan hatiku ini yer...




2 comments:

ashra said...

=) da sejuk tak hati tu..??..
ceria selalu ye..

shilafaizz said...

ahahahah very relieve bila dapat menulis...bila Mr M datang ku wat dek je boleyy? tak mo tengok muka die arini.kahkah