Skip to main content

Someone Is Making Me Really Angry !!

Pertama kali nak beristighfar dulu supaya syaiton nirrajim lari lintang pukang....

Okeh entry tajuk entry sudah panas kan, pagi2 lagi my boss (kita panggil die Mr M) sudah bikin ku nak menanges dan rase nak menjerit biar satu opis dengar! He is making me really angry this morning. This is regarding job responsibility, and currently i am helping my other 2 colleagues which from different unit. They are from Sales Support and me from Product Department. I am just a relief person, just helping providing the Selling Price (SP) for the facility amount for corporate customers when they wish making any disbursement. Saye menolong dengan seikhlas hati, but Mr M ambil kesempatan sangat2!! Semalam ade satu issue which the Credit Admin Centre (CAC) unable to match the SP given by one of my colleague. So im giving the the CAC person the new selling price. However, this morning she emailed Mr M there's an issue and seeking him to liaise with IT System team to settle on the unmatchable SP. Then, Mr M called me and asked me to liase with the IT team. What???? Perghhhh he is really taking advantange on me.

I have my own workssss okeh, menimbun2 and plus i need to take over 2 persons. And i am not sales person, i am product analyst. Mr M pulak boss pada Sales dan Product. The CAC lady emailed to him and then die taichi pada aku plak. Habes tu ko gaji berpuloh2 ribu buat ape...kuar lunch awal, meeting xpegi, aku yg kene pegi, email2 sume delegate kat aku suh settle. Sakit hati aku taww...ko makan gaji buta eh?? Perghhh memang aku tak tahan dah nie bila die suruh settle dengan IT team. Ehhh aritu ko cakap bila Oja ngan Izan maternity leave aku kene tolong kira SP jer kan..sekarang sudah lebih..Meeting pon aku kene attend, ade issue aku kene settle. Ko kan boss, BERTANGGUNGJAWAB lah sketttttt. Ade issue ko lah kene settle and jumpa the others. I am not reporting direct to you, my immediate boss pon dah kecik hati aku tak boleh tolong die sekarang...Mr M ni adalah boss pada my immediate boss. Korang bleh bayangkan, die adalah Level 3 boss (CEO > Level 2 > Mr M). Tapi keje nak senangggg.

Yang sakit hati, when it comes to crucial issue macam ni takkan nak suruh exect macam den ni settlekan...Sepatutnye die lah kene buat meeting dengan IT System...how to solve the issue. Aku taknak buat okeh. Ini memang sudah melampau sangat. Dahla asyik menghilang jer..tah mane pegi. Die memang mengambil kesempatan sungguh atas diriku yang lemah ini. Eh aku kuat okeh. Sebab tu aku melawan die tadi. Ahaks! Padan muka die...Dan kerana sakit hati terus plak ku buat entry kat blog.

Okeh lah nak sambung keje ok..dah tulis dah relieve sakit hati nie...I will pay back the 30minutes writing this blog with extra working time!

< Saye Pekerja Yg Berhemah >
Terima kaseh kerana sudi mendengar luahan hatiku ini yer...




Comments

ashra said…
=) da sejuk tak hati tu..??..
ceria selalu ye..
shilafaizz said…
ahahahah very relieve bila dapat menulis...bila Mr M datang ku wat dek je boleyy? tak mo tengok muka die arini.kahkah

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…