Skip to main content

Mom & Baby Expo 2011 (6-8th May 2011)


credit to Google.

Event hari ini saye akan ke Midvalley Exhibition Centre lunch time nanti sempena Moms & Baby Expo...walaupon Myra tak bape nak baby dah tapi nak pegi gak nak cari 1st Step Baby Walker like this...

Myra kan kaedahnya dah belajar memapah dan berdiri...So nak cari benda nie supaya leh bantu die berdiri daripada die memapah kat tepi2 katil dan kerusi tu...kang kene tepi katil benjol lak kepala...

Dan nak cari feeding bottle Tommee Tippee die...nak kene ganti yang besar dan panjang nampaknye...sekarang tiap nursing 5oz sikit hari lagi tak cukup dah..biasenye kat baby fair dapat la RM 40++ twin pack compared kalau tak sale RM 68 camtu twin pack...

After lunch time nanti sy akan jadi reporter k...So sesape yang nak pegi tunggu my updates sekali ngan gambar2 ape yang dijual di sane, best ke tak...So korang bleh la decide nak beli ape esok atau Ahad nanti k...Dadaa!



Comments

ramizah said…
urghh...mesti jem kalau pergi lunch time nanti...saya kat amcorp je ni..dah la hari ni gaji...wahhh...kena tahan nafsu gak ni...hihi...nanti report je..apa je yg menarik kat situ? toys murah2 ke?
MommyAqil said…
hihihi..nanti update ye..bleh cuci mata dulu..hihihi..Happy Shopping SHila...
shilafaizz said…
ramizah, ofis shila kat dataran maybank..kami selalu naik free shuttle jer ke mid...heheh..
selalunye tak jammed la ofis hour tapi esok ,ahad sure jammed kene pegi pagi2 tau klu tak nan ado parking...rs mcm nk gi skrg jer! hihi..mainan biasenye murah sket la..

aida: baikkkk akan ku update yer..
ha..nti jgn lupa udate ye :-)
shilafaizz said…
heheh okeh wina sayammm...:)
flymummyizz said…
akak beli dah benda tolak2 tu..bg ameenah berexercise.. tp.. abang die lak yg main tolak2.. ahahahha

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…