Wednesday, March 2, 2011

Takziah Sahabatku...Kuatlah Demi Puteri2 Mu...

Tadi pagi mendapat message dan BBM dari kawan2 yang suami kepada sahabatku baya a.ka. Aini Nurbaya  iaitu Wan Ahmad Fadzil telah meninggal dunia akibat kemalangan jalan raya dalam perjalanan ke Terengganu (which is his hometown)-mendapat liputan di Buletin TV3. Arwah bekerja dengan Kedutaan Malaysia di Pakistan, dan kepulangan mereka ke Malaysia minggu lepas adalah atas urusan kerja dan membawa their newborn baby untuk berjumpa family...Semoga sahabatku kuat, walaupun sukar menghadapi dugaan yang hebat ini diusia yang sangat muda (almost 26yrs old) dengan memikul gelaran ibu tunggal, kami kawan2 sentiasa ada untuk membantumu sahabatku...Bertabahlah dan Kuatlah untuk Puteri2 mu yang masih kecil itu...

-I am Speechless :( -
-Nasib Kita Pula Entah Bagaimana-

Nadaa dan Marwa...Bantulah Ummi Untuk Mendapat Kekuatan ye Girls...(ihsan gambar dari blog Baya)

Juga amat sedih dan sayu hati membaca entry di blog arwah dimana arwah menyambut kelahiran anak keduanya dengan sangat gembira dan meninggalkan pesan untuknya...Kedua-dua anak inilah harta peninggalan dan amanah buat Sahabatku Aini Nurbaya...

4 comments:

Wahida Shukeri said...

semoga baya tabah dan kuat hati..aku pun speechless jugak shila..xtau la camne baya skrg..semoga dia tabah...
betol kata ko, nasib kita xtau lagi camne..berdoa mintak Allah bg yg terbaik untuk kita...

shilafaizz said...

yup wahida...nasib kita tah mcm mana..semua di dunia ni hanya pinjaman, suami, anak2, mak ayah, harta benda..kita kene sentiase standby yg Allah akn ambil balik semua tu..kene sentiase ade plan bagaimana nak menghadapi hari2 mendatang..tak mahu berasa at the comfort place dan senang sentiase,sebab kita xtau macam mana ujian Allah utk kita..berat mata memandang, berat lagi bahu yg memikul, mudah mulut berbicara bukan mudah utk yg merasainya..

aku berdoa dan harap baya kuat, biarpun hebat sungguh dugaan utk si ibu muda ini membesarkan ank2 yg masih kecil..insyaallah, aku, ali,dan kawan2 akn try carikan baya keje secepat mungkin..coz dia hilang tempat bergantung dah.bila aku teringat kat the girls' faces, aku lagi2 sedih terutama teringat Marwa yg sebaya dgn Myra..biarpun aku kehilangan abah ms umo 16tahun bila fikir balik lagi hebat dugaan utk anak2 kecil ini..but Allah has plan the best for her~

cik sal said...

korang: siap msuk berita ek?cmne ley trlepas pndang tgk brita nie....huhu..baya n anak2 ade skli dlm keta ek?Ya Allah...tkut nyer bile dngor..pasnie die memg kena stay kat malaysia smula la ek??

shilafaizz said...

yup masuk berita sally...emm pasni kenelah mereka tiga beranak pulang ke malaysia...takkan nk stay sane plak arwah dah tiada..

Wednesday, March 2, 2011

Takziah Sahabatku...Kuatlah Demi Puteri2 Mu...

Tadi pagi mendapat message dan BBM dari kawan2 yang suami kepada sahabatku baya a.ka. Aini Nurbaya  iaitu Wan Ahmad Fadzil telah meninggal dunia akibat kemalangan jalan raya dalam perjalanan ke Terengganu (which is his hometown)-mendapat liputan di Buletin TV3. Arwah bekerja dengan Kedutaan Malaysia di Pakistan, dan kepulangan mereka ke Malaysia minggu lepas adalah atas urusan kerja dan membawa their newborn baby untuk berjumpa family...Semoga sahabatku kuat, walaupun sukar menghadapi dugaan yang hebat ini diusia yang sangat muda (almost 26yrs old) dengan memikul gelaran ibu tunggal, kami kawan2 sentiasa ada untuk membantumu sahabatku...Bertabahlah dan Kuatlah untuk Puteri2 mu yang masih kecil itu...

-I am Speechless :( -
-Nasib Kita Pula Entah Bagaimana-

Nadaa dan Marwa...Bantulah Ummi Untuk Mendapat Kekuatan ye Girls...(ihsan gambar dari blog Baya)

Juga amat sedih dan sayu hati membaca entry di blog arwah dimana arwah menyambut kelahiran anak keduanya dengan sangat gembira dan meninggalkan pesan untuknya...Kedua-dua anak inilah harta peninggalan dan amanah buat Sahabatku Aini Nurbaya...

4 comments:

Wahida Shukeri said...

semoga baya tabah dan kuat hati..aku pun speechless jugak shila..xtau la camne baya skrg..semoga dia tabah...
betol kata ko, nasib kita xtau lagi camne..berdoa mintak Allah bg yg terbaik untuk kita...

shilafaizz said...

yup wahida...nasib kita tah mcm mana..semua di dunia ni hanya pinjaman, suami, anak2, mak ayah, harta benda..kita kene sentiase standby yg Allah akn ambil balik semua tu..kene sentiase ade plan bagaimana nak menghadapi hari2 mendatang..tak mahu berasa at the comfort place dan senang sentiase,sebab kita xtau macam mana ujian Allah utk kita..berat mata memandang, berat lagi bahu yg memikul, mudah mulut berbicara bukan mudah utk yg merasainya..

aku berdoa dan harap baya kuat, biarpun hebat sungguh dugaan utk si ibu muda ini membesarkan ank2 yg masih kecil..insyaallah, aku, ali,dan kawan2 akn try carikan baya keje secepat mungkin..coz dia hilang tempat bergantung dah.bila aku teringat kat the girls' faces, aku lagi2 sedih terutama teringat Marwa yg sebaya dgn Myra..biarpun aku kehilangan abah ms umo 16tahun bila fikir balik lagi hebat dugaan utk anak2 kecil ini..but Allah has plan the best for her~

cik sal said...

korang: siap msuk berita ek?cmne ley trlepas pndang tgk brita nie....huhu..baya n anak2 ade skli dlm keta ek?Ya Allah...tkut nyer bile dngor..pasnie die memg kena stay kat malaysia smula la ek??

shilafaizz said...

yup masuk berita sally...emm pasni kenelah mereka tiga beranak pulang ke malaysia...takkan nk stay sane plak arwah dah tiada..