Tuesday, March 8, 2011

Tahniah Puan Shila !!

Alhamdulillah...dan diucapkan tahniah kepada diri saye sendrik...huhuhuhuhu....Saye sangat suka hati, saye sangat bangga akan diri saye !!  Ape kes nak bangga2 diri nih...Sebabnyeee...rentetan dari entry ni...Sebenarnye dari start pregnant sampai la Humayraa dah berusia 6bulan nie..inilah kali pertama saye meggagahkan diri meng-drive kereta suami...Saye ni amatlah tak berkeyakinan nak membawa kereta besar...takdelah besar Alphard, kete Vios jer. Tapi saye ni stok2 kancil,viva, Myvi ok ler nak bawak..So kenapa saye boleh drive kete suami plak sekarang?? Itu lah pepatah mengatakan, kalau nak seribu daya kan..Al-kisahnye, ayah Myra nie kene outstation ke Penang..machine plant The Star kat sane..

Dolu2 lagi saye sebenarnye dah terpikir lame dah kalau lah suami saye ni kene tarining or outstation ke Penang atau kene lawat oversea supplier plant kat UK, dan France tuh haruslah saye drive jugak kann nak gi keje.... Tapi wat dono jer selagi masenye tak kunjung tiba... Haaa tetiba ayah Myra bagitau minggu nie kene ke Penang. Mami kene bawak kete tau gi keje...Erkkk!!! tetiba gelabah dan gigil lutut laks. Oklah masalah perlu dihadapi bukan dihindari..saye pon bersama ayah Myra ni pusing2 sane sini, daaannnn....tetiba saye boleh drive sensorang hantar dan amik ayah Myra kat Shah Alam, dan boleh drive ke Kelana Jaya. Ayah Myra pon puji mami dah macam expert la! Kembang idung jappps....

Mak ade plak kat umah, diajaknye ke Tesco nak tengok2 baju pulok. Ape lagi start enjin kete jom merambuuu....Dan tetiba saye terpikir apsal la dolu aku ni takut sangat nak drive. Padahal takde pape pon..sekarang boleh pulak rilek je gi sane sini. Sebelom ni kan, kalu tengok orang pompuan drive saye mesti cakap dalam hati..bilalah nak drive macam dorang nih...Hmm..syukur alhamdulillah, berkat keazaman dan izin Allah saye sudah boleh seperti orang lain..Tak perlu lagi harapkan suami nak hantar ke sane kemari...Dan yang penting boleh sepantas kilat zooommmm je kalau nak beli pape..takyah tunggu suami..Itu ler motippp sebenarnye..dan itulah yang dikhuatiri oleh ayah Myra...hukhuk. *Sorry lah yer hubby, dolu2 sebok suruh drive kan sekarang mami dah boleh drive, kita jumpa di Mid Valley k...ehhh*

NOTAKAKI: Boleh bersopping berdua-an dengan Myra...Ayah mami hantar gi keje k...Kereta mami nak guna..kami nak together2...Girls Matter!

2 comments:

Shween said...

hahahahahahaha CONGRATS mummy myra!!! nanti kalau ayah myra pergi outstasen lame lame, mummy boleh leh bawak myra jejalan jumpe lepak mamam minum or soping ngan anty shween....i loike!!! hehehehe good improvement shilah, jgn under estimate urself

shilafaizz said...

hahahhahaha jugak...
skali lagi congrates kat diri sy lagik.kuikuikui...
pasni nak memberanikan diri round2 kl..hoho..
habislah bapaknye myra tak keruan, si kaki jalan yg sebelom ni guna lrt kemane2 skrg dh pandai racing!! yeayy..
tah la sheen tetiba sy berani plak..n tetiba sgt konfiden drive..even dlm jammed xhengat dgn kereta berebut2 nk potong lane kt tol subang tuh..
okeh set, no problemo nanti kita lepak2 memane yep..Girls Matter!! heheh

Tuesday, March 8, 2011

Tahniah Puan Shila !!

Alhamdulillah...dan diucapkan tahniah kepada diri saye sendrik...huhuhuhuhu....Saye sangat suka hati, saye sangat bangga akan diri saye !!  Ape kes nak bangga2 diri nih...Sebabnyeee...rentetan dari entry ni...Sebenarnye dari start pregnant sampai la Humayraa dah berusia 6bulan nie..inilah kali pertama saye meggagahkan diri meng-drive kereta suami...Saye ni amatlah tak berkeyakinan nak membawa kereta besar...takdelah besar Alphard, kete Vios jer. Tapi saye ni stok2 kancil,viva, Myvi ok ler nak bawak..So kenapa saye boleh drive kete suami plak sekarang?? Itu lah pepatah mengatakan, kalau nak seribu daya kan..Al-kisahnye, ayah Myra nie kene outstation ke Penang..machine plant The Star kat sane..

Dolu2 lagi saye sebenarnye dah terpikir lame dah kalau lah suami saye ni kene tarining or outstation ke Penang atau kene lawat oversea supplier plant kat UK, dan France tuh haruslah saye drive jugak kann nak gi keje.... Tapi wat dono jer selagi masenye tak kunjung tiba... Haaa tetiba ayah Myra bagitau minggu nie kene ke Penang. Mami kene bawak kete tau gi keje...Erkkk!!! tetiba gelabah dan gigil lutut laks. Oklah masalah perlu dihadapi bukan dihindari..saye pon bersama ayah Myra ni pusing2 sane sini, daaannnn....tetiba saye boleh drive sensorang hantar dan amik ayah Myra kat Shah Alam, dan boleh drive ke Kelana Jaya. Ayah Myra pon puji mami dah macam expert la! Kembang idung jappps....

Mak ade plak kat umah, diajaknye ke Tesco nak tengok2 baju pulok. Ape lagi start enjin kete jom merambuuu....Dan tetiba saye terpikir apsal la dolu aku ni takut sangat nak drive. Padahal takde pape pon..sekarang boleh pulak rilek je gi sane sini. Sebelom ni kan, kalu tengok orang pompuan drive saye mesti cakap dalam hati..bilalah nak drive macam dorang nih...Hmm..syukur alhamdulillah, berkat keazaman dan izin Allah saye sudah boleh seperti orang lain..Tak perlu lagi harapkan suami nak hantar ke sane kemari...Dan yang penting boleh sepantas kilat zooommmm je kalau nak beli pape..takyah tunggu suami..Itu ler motippp sebenarnye..dan itulah yang dikhuatiri oleh ayah Myra...hukhuk. *Sorry lah yer hubby, dolu2 sebok suruh drive kan sekarang mami dah boleh drive, kita jumpa di Mid Valley k...ehhh*

NOTAKAKI: Boleh bersopping berdua-an dengan Myra...Ayah mami hantar gi keje k...Kereta mami nak guna..kami nak together2...Girls Matter!

2 comments:

Shween said...

hahahahahahaha CONGRATS mummy myra!!! nanti kalau ayah myra pergi outstasen lame lame, mummy boleh leh bawak myra jejalan jumpe lepak mamam minum or soping ngan anty shween....i loike!!! hehehehe good improvement shilah, jgn under estimate urself

shilafaizz said...

hahahhahaha jugak...
skali lagi congrates kat diri sy lagik.kuikuikui...
pasni nak memberanikan diri round2 kl..hoho..
habislah bapaknye myra tak keruan, si kaki jalan yg sebelom ni guna lrt kemane2 skrg dh pandai racing!! yeayy..
tah la sheen tetiba sy berani plak..n tetiba sgt konfiden drive..even dlm jammed xhengat dgn kereta berebut2 nk potong lane kt tol subang tuh..
okeh set, no problemo nanti kita lepak2 memane yep..Girls Matter!! heheh