Skip to main content

Tahniah Puan Shila !!

Alhamdulillah...dan diucapkan tahniah kepada diri saye sendrik...huhuhuhuhu....Saye sangat suka hati, saye sangat bangga akan diri saye !!  Ape kes nak bangga2 diri nih...Sebabnyeee...rentetan dari entry ni...Sebenarnye dari start pregnant sampai la Humayraa dah berusia 6bulan nie..inilah kali pertama saye meggagahkan diri meng-drive kereta suami...Saye ni amatlah tak berkeyakinan nak membawa kereta besar...takdelah besar Alphard, kete Vios jer. Tapi saye ni stok2 kancil,viva, Myvi ok ler nak bawak..So kenapa saye boleh drive kete suami plak sekarang?? Itu lah pepatah mengatakan, kalau nak seribu daya kan..Al-kisahnye, ayah Myra nie kene outstation ke Penang..machine plant The Star kat sane..

Dolu2 lagi saye sebenarnye dah terpikir lame dah kalau lah suami saye ni kene tarining or outstation ke Penang atau kene lawat oversea supplier plant kat UK, dan France tuh haruslah saye drive jugak kann nak gi keje.... Tapi wat dono jer selagi masenye tak kunjung tiba... Haaa tetiba ayah Myra bagitau minggu nie kene ke Penang. Mami kene bawak kete tau gi keje...Erkkk!!! tetiba gelabah dan gigil lutut laks. Oklah masalah perlu dihadapi bukan dihindari..saye pon bersama ayah Myra ni pusing2 sane sini, daaannnn....tetiba saye boleh drive sensorang hantar dan amik ayah Myra kat Shah Alam, dan boleh drive ke Kelana Jaya. Ayah Myra pon puji mami dah macam expert la! Kembang idung jappps....

Mak ade plak kat umah, diajaknye ke Tesco nak tengok2 baju pulok. Ape lagi start enjin kete jom merambuuu....Dan tetiba saye terpikir apsal la dolu aku ni takut sangat nak drive. Padahal takde pape pon..sekarang boleh pulak rilek je gi sane sini. Sebelom ni kan, kalu tengok orang pompuan drive saye mesti cakap dalam hati..bilalah nak drive macam dorang nih...Hmm..syukur alhamdulillah, berkat keazaman dan izin Allah saye sudah boleh seperti orang lain..Tak perlu lagi harapkan suami nak hantar ke sane kemari...Dan yang penting boleh sepantas kilat zooommmm je kalau nak beli pape..takyah tunggu suami..Itu ler motippp sebenarnye..dan itulah yang dikhuatiri oleh ayah Myra...hukhuk. *Sorry lah yer hubby, dolu2 sebok suruh drive kan sekarang mami dah boleh drive, kita jumpa di Mid Valley k...ehhh*

NOTAKAKI: Boleh bersopping berdua-an dengan Myra...Ayah mami hantar gi keje k...Kereta mami nak guna..kami nak together2...Girls Matter!

Comments

Shween said…
hahahahahahaha CONGRATS mummy myra!!! nanti kalau ayah myra pergi outstasen lame lame, mummy boleh leh bawak myra jejalan jumpe lepak mamam minum or soping ngan anty shween....i loike!!! hehehehe good improvement shilah, jgn under estimate urself
shilafaizz said…
hahahhahaha jugak...
skali lagi congrates kat diri sy lagik.kuikuikui...
pasni nak memberanikan diri round2 kl..hoho..
habislah bapaknye myra tak keruan, si kaki jalan yg sebelom ni guna lrt kemane2 skrg dh pandai racing!! yeayy..
tah la sheen tetiba sy berani plak..n tetiba sgt konfiden drive..even dlm jammed xhengat dgn kereta berebut2 nk potong lane kt tol subang tuh..
okeh set, no problemo nanti kita lepak2 memane yep..Girls Matter!! heheh

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…