Saturday, March 12, 2011

Omak Yang Buruk Siku...

Ini kisah si omak Myra yang buruk siku...kuikuikui..mengikut kamus DBP, buruk siku itew apabila kita sudah memberikan barang kepada seseorang tetapi mengambilnye kembali...
Okeh, semalam dah start Isetan sale...3 hari sajer okeh. So omak Myra bersama konco2 geng sopping nye pon bergegas laa ke The Gardens Mid Valley  mase lunch hour untuk serbu itu Isetan..Akak punye tujuan sebenornye dan bebenornye nak mencari hadiah kawan2 yang telah melahirkan dan akan melahirkan...Dannn nak mencari baju untuk dirinye sendiri..sejak dah ade anak nih selalu jer lupa nak beli baju sendiri..asek beli baju si anak dara..Uols pon tau la kan baju2 baby girl nih bleh bikin meroyan si omak...cute2, kalerful, comey2...rase nak grab semuaaaa!

Hah nak pulak semalam ditemani Si Ijan dan Aelia yang memang supportive terbaek di dunia. Bila ditanye, ni lawa x? nak beli ke tak ek? Tau tak dorang jawab ape? "Aish ko ni shila, beli..jangan tak beli..nanti esok ko datang mesti dah habes punye. Pecaye lah cakap aku. Pastu mesti ko xleh tido teringat baju nie. Dah amik, jangan banyak tanye! " Siap tolong masukkan dalam bakul uols...Hah, bagus kan ade kawan ini macam. Memang suka akak ni perabih duit. Korang memang terbaekk la. Belum ditambah ngan Oja. Tu memang ketua sorak suruh beli. Hah, akak nak cari baju si baby Oja yang bakal lahir beberapa minggu lagi la ni. Kabornye confirm girl. Okeh dah dapat 2helai..akak beli baju beso2 sket sebab baju2 baby kompem die dah cari. Trend akak memang cmtu akan belikan kawan2 baju baby yang bleh dipakai bila dh 6bulan ke atas. Termangu la korang nak tunggu anak korang pakai baju comey2 akak bagi kan?

Eh tetiba kan, akak dah terambil 'beberapa helai' baju Myra. Ingat tak tadi akak cakap ape? Nak cari baju sendiri kan? nan ado baju sendiri..baju anak jugak yang dibeli..Pastu kan..pastu kan...ade la 1 gown nih..kesahnye nak diberikan kat baby my senior Kak Yati...tapi bile balik rumah macam 'ter'-bekenan lakkk...Tu kira buruk siku gak tak ek? Dah rase2 nak bagi orang tapi tak jadi...erkkk

First two pieces yang belah kiri tu untuk baby Oja, yg belakang light pink ngan yellow myra punye, gaun pastel tu pon Myra punye, ade kasut OKBG lakk..habesss ler klu bapak Myra nengok nihhhh...Haa yg ku bolat2 kan kale kuning tu ler gown nye..Macam tak jadi bagi lak yang nih..macam comey kalu Myra yg memakainye..nanti anty carikan baby Aisyah baju lain k syg...hukhuk. Baju Mellow Baby nih kain nye sedap2..sejuk n comfortable..Tapi brand nih macam 'gender bias' lak..sebabnye tak banyak baju baby boy...Sape ade baby boy jangan majuk k...

Rasenye tak dikira buruk siku kots kan sebab niat lam hati nak gantikan yang lain..lagipun lom bagi lagi kat orangnye..Takpela kalu buruk siku pon letak la losen banyakkk nanti cantik la balik siku ko tuh. hehehehehehhee..Myra..Myra...apelah kamu nih. *Eh Myra pulak yang kene..*

NotaKaki: Saye sangatlah boleh menahan diri dari men-sopping baju sendiri..tapi sangat lah tidak buleh menahan diri dari membeli baju Cik Myra...how..how...dah la sale, macam rugi kalo tak beli..boleh gitu...keji la syaiton nirrajim nih!


4 comments:

Sima said...

Salam shilaaa...

sama la kita bab sopping nih asal nak beli kat mak wajib beli utk anak je. nik da agak setahun tak beli baju utk diri sendiri. :P

shilafaizz said...

hahah..memang nik..slalu lupa baju sendiri asyik nak beli baju anak je...ahad lepas bgtau hubby pastu die pon ajak ke Isetan lagik cari baju mummynye plak...heheh

Wahida Shukeri said...

tukar templates nampak...

shilafaizz said...

hehehe...santek tak??aku xkreatip macam ko wahida..dpt mcm ni jadinye pon dh lompat2..kuikui.

Saturday, March 12, 2011

Omak Yang Buruk Siku...

Ini kisah si omak Myra yang buruk siku...kuikuikui..mengikut kamus DBP, buruk siku itew apabila kita sudah memberikan barang kepada seseorang tetapi mengambilnye kembali...
Okeh, semalam dah start Isetan sale...3 hari sajer okeh. So omak Myra bersama konco2 geng sopping nye pon bergegas laa ke The Gardens Mid Valley  mase lunch hour untuk serbu itu Isetan..Akak punye tujuan sebenornye dan bebenornye nak mencari hadiah kawan2 yang telah melahirkan dan akan melahirkan...Dannn nak mencari baju untuk dirinye sendiri..sejak dah ade anak nih selalu jer lupa nak beli baju sendiri..asek beli baju si anak dara..Uols pon tau la kan baju2 baby girl nih bleh bikin meroyan si omak...cute2, kalerful, comey2...rase nak grab semuaaaa!

Hah nak pulak semalam ditemani Si Ijan dan Aelia yang memang supportive terbaek di dunia. Bila ditanye, ni lawa x? nak beli ke tak ek? Tau tak dorang jawab ape? "Aish ko ni shila, beli..jangan tak beli..nanti esok ko datang mesti dah habes punye. Pecaye lah cakap aku. Pastu mesti ko xleh tido teringat baju nie. Dah amik, jangan banyak tanye! " Siap tolong masukkan dalam bakul uols...Hah, bagus kan ade kawan ini macam. Memang suka akak ni perabih duit. Korang memang terbaekk la. Belum ditambah ngan Oja. Tu memang ketua sorak suruh beli. Hah, akak nak cari baju si baby Oja yang bakal lahir beberapa minggu lagi la ni. Kabornye confirm girl. Okeh dah dapat 2helai..akak beli baju beso2 sket sebab baju2 baby kompem die dah cari. Trend akak memang cmtu akan belikan kawan2 baju baby yang bleh dipakai bila dh 6bulan ke atas. Termangu la korang nak tunggu anak korang pakai baju comey2 akak bagi kan?

Eh tetiba kan, akak dah terambil 'beberapa helai' baju Myra. Ingat tak tadi akak cakap ape? Nak cari baju sendiri kan? nan ado baju sendiri..baju anak jugak yang dibeli..Pastu kan..pastu kan...ade la 1 gown nih..kesahnye nak diberikan kat baby my senior Kak Yati...tapi bile balik rumah macam 'ter'-bekenan lakkk...Tu kira buruk siku gak tak ek? Dah rase2 nak bagi orang tapi tak jadi...erkkk

First two pieces yang belah kiri tu untuk baby Oja, yg belakang light pink ngan yellow myra punye, gaun pastel tu pon Myra punye, ade kasut OKBG lakk..habesss ler klu bapak Myra nengok nihhhh...Haa yg ku bolat2 kan kale kuning tu ler gown nye..Macam tak jadi bagi lak yang nih..macam comey kalu Myra yg memakainye..nanti anty carikan baby Aisyah baju lain k syg...hukhuk. Baju Mellow Baby nih kain nye sedap2..sejuk n comfortable..Tapi brand nih macam 'gender bias' lak..sebabnye tak banyak baju baby boy...Sape ade baby boy jangan majuk k...

Rasenye tak dikira buruk siku kots kan sebab niat lam hati nak gantikan yang lain..lagipun lom bagi lagi kat orangnye..Takpela kalu buruk siku pon letak la losen banyakkk nanti cantik la balik siku ko tuh. hehehehehehhee..Myra..Myra...apelah kamu nih. *Eh Myra pulak yang kene..*

NotaKaki: Saye sangatlah boleh menahan diri dari men-sopping baju sendiri..tapi sangat lah tidak buleh menahan diri dari membeli baju Cik Myra...how..how...dah la sale, macam rugi kalo tak beli..boleh gitu...keji la syaiton nirrajim nih!


4 comments:

Sima said...

Salam shilaaa...

sama la kita bab sopping nih asal nak beli kat mak wajib beli utk anak je. nik da agak setahun tak beli baju utk diri sendiri. :P

shilafaizz said...

hahah..memang nik..slalu lupa baju sendiri asyik nak beli baju anak je...ahad lepas bgtau hubby pastu die pon ajak ke Isetan lagik cari baju mummynye plak...heheh

Wahida Shukeri said...

tukar templates nampak...

shilafaizz said...

hehehe...santek tak??aku xkreatip macam ko wahida..dpt mcm ni jadinye pon dh lompat2..kuikui.