Skip to main content

Omak Yang Buruk Siku...

Ini kisah si omak Myra yang buruk siku...kuikuikui..mengikut kamus DBP, buruk siku itew apabila kita sudah memberikan barang kepada seseorang tetapi mengambilnye kembali...
Okeh, semalam dah start Isetan sale...3 hari sajer okeh. So omak Myra bersama konco2 geng sopping nye pon bergegas laa ke The Gardens Mid Valley  mase lunch hour untuk serbu itu Isetan..Akak punye tujuan sebenornye dan bebenornye nak mencari hadiah kawan2 yang telah melahirkan dan akan melahirkan...Dannn nak mencari baju untuk dirinye sendiri..sejak dah ade anak nih selalu jer lupa nak beli baju sendiri..asek beli baju si anak dara..Uols pon tau la kan baju2 baby girl nih bleh bikin meroyan si omak...cute2, kalerful, comey2...rase nak grab semuaaaa!

Hah nak pulak semalam ditemani Si Ijan dan Aelia yang memang supportive terbaek di dunia. Bila ditanye, ni lawa x? nak beli ke tak ek? Tau tak dorang jawab ape? "Aish ko ni shila, beli..jangan tak beli..nanti esok ko datang mesti dah habes punye. Pecaye lah cakap aku. Pastu mesti ko xleh tido teringat baju nie. Dah amik, jangan banyak tanye! " Siap tolong masukkan dalam bakul uols...Hah, bagus kan ade kawan ini macam. Memang suka akak ni perabih duit. Korang memang terbaekk la. Belum ditambah ngan Oja. Tu memang ketua sorak suruh beli. Hah, akak nak cari baju si baby Oja yang bakal lahir beberapa minggu lagi la ni. Kabornye confirm girl. Okeh dah dapat 2helai..akak beli baju beso2 sket sebab baju2 baby kompem die dah cari. Trend akak memang cmtu akan belikan kawan2 baju baby yang bleh dipakai bila dh 6bulan ke atas. Termangu la korang nak tunggu anak korang pakai baju comey2 akak bagi kan?

Eh tetiba kan, akak dah terambil 'beberapa helai' baju Myra. Ingat tak tadi akak cakap ape? Nak cari baju sendiri kan? nan ado baju sendiri..baju anak jugak yang dibeli..Pastu kan..pastu kan...ade la 1 gown nih..kesahnye nak diberikan kat baby my senior Kak Yati...tapi bile balik rumah macam 'ter'-bekenan lakkk...Tu kira buruk siku gak tak ek? Dah rase2 nak bagi orang tapi tak jadi...erkkk

First two pieces yang belah kiri tu untuk baby Oja, yg belakang light pink ngan yellow myra punye, gaun pastel tu pon Myra punye, ade kasut OKBG lakk..habesss ler klu bapak Myra nengok nihhhh...Haa yg ku bolat2 kan kale kuning tu ler gown nye..Macam tak jadi bagi lak yang nih..macam comey kalu Myra yg memakainye..nanti anty carikan baby Aisyah baju lain k syg...hukhuk. Baju Mellow Baby nih kain nye sedap2..sejuk n comfortable..Tapi brand nih macam 'gender bias' lak..sebabnye tak banyak baju baby boy...Sape ade baby boy jangan majuk k...

Rasenye tak dikira buruk siku kots kan sebab niat lam hati nak gantikan yang lain..lagipun lom bagi lagi kat orangnye..Takpela kalu buruk siku pon letak la losen banyakkk nanti cantik la balik siku ko tuh. hehehehehehhee..Myra..Myra...apelah kamu nih. *Eh Myra pulak yang kene..*

NotaKaki: Saye sangatlah boleh menahan diri dari men-sopping baju sendiri..tapi sangat lah tidak buleh menahan diri dari membeli baju Cik Myra...how..how...dah la sale, macam rugi kalo tak beli..boleh gitu...keji la syaiton nirrajim nih!


Comments

Sima said…
Salam shilaaa...

sama la kita bab sopping nih asal nak beli kat mak wajib beli utk anak je. nik da agak setahun tak beli baju utk diri sendiri. :P
shilafaizz said…
hahah..memang nik..slalu lupa baju sendiri asyik nak beli baju anak je...ahad lepas bgtau hubby pastu die pon ajak ke Isetan lagik cari baju mummynye plak...heheh
Wahida Shukeri said…
tukar templates nampak...
shilafaizz said…
hehehe...santek tak??aku xkreatip macam ko wahida..dpt mcm ni jadinye pon dh lompat2..kuikui.

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…