Wednesday, March 9, 2011

Humayraa 6 Month Old

Salam Sejahtera Ke Atas Kamu...
Entry ekspress nih...
 
Nak hapdet Humayraa dah 6 bulan sudaa...dengan berat 7.7kg..(lenguh nak dukung)
Dah besar anak mummy nie...
Dah banyak ragam...kekadang rase so sweet..
Kekadang bila die buat perangai rase gerammmm...grrrr..
Macam nak masukkan balik dalam perut..Seb baik tak boleh! huhuhu...
Sekarang dah start solid food..Mummy hari-hari masakkan bubur...letak ayam,carrot,kentang, bayam...memacam..
Supaya anak mummy dapat cukup nutrien dan zat yang diperlukan..Supaya kulit cantik tak senang ade scar bila luka ke kene gigit nyamuk ke..
Alhamdulillah, Myra makan dengan berselera dan licinns tiap kali makan bubur mummy masak...Gud Girl!
Lepas pandai meniarap, sekarang dah golek2 terlentang, mengesot, angkat2 montot nak merangkak..
Even lom pandai merangkak bebetul tapi budak kecik nie dah pandai menyepahkan bilik..dok selongkar segala benda kat bilik tuh..Dannn..
Sudah boleh masuk bawak katil. Tetiba je tengok dah bawah katil, bawah meja..port kegemaran die bawah katil..macam mummy kekecik jer...
Suka main pondok2 bawah katil....
 
Okeh ni bila die dah penat main2 die akan landing atas lengan macam nih...asal buleh..

Ni bersama Cik Minah..Minnie Mouse ni diberi nama Cik Minah oleh kami...

Sshhhh....Time To Sleep...
 
Dari usia 2bulan memang gini ler gaya die tido..terlentangkan la camne pon die akan mengiring or meniarap juga...

3 comments:

Wahida Shukeri said...

comel..sunnah nabi apa tdo mengiring tu sheila..

Hana Faza-same person said...

Semoga membesar dengan sihat dan jadi anak yang pintar dan solehah(^_^)

shilafaizz said...

wahida..ayah die ajar tido mengiring nih..peluk bantal bushukk..

sis hana: amiinn...

Wednesday, March 9, 2011

Humayraa 6 Month Old

Salam Sejahtera Ke Atas Kamu...
Entry ekspress nih...
 
Nak hapdet Humayraa dah 6 bulan sudaa...dengan berat 7.7kg..(lenguh nak dukung)
Dah besar anak mummy nie...
Dah banyak ragam...kekadang rase so sweet..
Kekadang bila die buat perangai rase gerammmm...grrrr..
Macam nak masukkan balik dalam perut..Seb baik tak boleh! huhuhu...
Sekarang dah start solid food..Mummy hari-hari masakkan bubur...letak ayam,carrot,kentang, bayam...memacam..
Supaya anak mummy dapat cukup nutrien dan zat yang diperlukan..Supaya kulit cantik tak senang ade scar bila luka ke kene gigit nyamuk ke..
Alhamdulillah, Myra makan dengan berselera dan licinns tiap kali makan bubur mummy masak...Gud Girl!
Lepas pandai meniarap, sekarang dah golek2 terlentang, mengesot, angkat2 montot nak merangkak..
Even lom pandai merangkak bebetul tapi budak kecik nie dah pandai menyepahkan bilik..dok selongkar segala benda kat bilik tuh..Dannn..
Sudah boleh masuk bawak katil. Tetiba je tengok dah bawah katil, bawah meja..port kegemaran die bawah katil..macam mummy kekecik jer...
Suka main pondok2 bawah katil....
 
Okeh ni bila die dah penat main2 die akan landing atas lengan macam nih...asal buleh..

Ni bersama Cik Minah..Minnie Mouse ni diberi nama Cik Minah oleh kami...

Sshhhh....Time To Sleep...
 
Dari usia 2bulan memang gini ler gaya die tido..terlentangkan la camne pon die akan mengiring or meniarap juga...

3 comments:

Wahida Shukeri said...

comel..sunnah nabi apa tdo mengiring tu sheila..

Hana Faza-same person said...

Semoga membesar dengan sihat dan jadi anak yang pintar dan solehah(^_^)

shilafaizz said...

wahida..ayah die ajar tido mengiring nih..peluk bantal bushukk..

sis hana: amiinn...