Skip to main content

Salam Aidilfitri Buat Semua

Hari nie sy last keje...opis pon masih ramai orang lagi..masing2 amik cuti lepas raya..kat sini kene ganti2..kalau nak amik cuti sebelum raya lepas public holiday raya 3 kene lah naik keje...So ramailah yang masih gigih ke opis sebab masing2 nak cuti lame kan termasuklah sy..huhuuu. Sy akan bercuti sampai 5 Sept...10hari gitu ai cuti...suke..suke...!

Insyaallah akan pulang ke kampung Pak Pais di Melaka hari Ahad ni sebab sabtu masih ade follow-up check up dak Myra di DEMC..Dr.Roliza nak check balik condition die sebelum balik raya...Then Raya ke-3 insyaallah sudah berada di Johor kampung halamanku terchenta ! Yeehuu. Owh sy sangat bersyukur ade kampong..sangat2 seronok sambut hari raya di kampung sy nih..Nanti sy citer kenapa. Pssttt...dear frens yg berada di Johor nanti, jemputlah ke rumah mak sy yer..leh kita gosips2.

Dikesempatan ini, ingin sy meminta maaf kepada rakan2 samada alam maya atau realiti kalau ada tersalah perbuatan, kata-kata atau tulisan yang menginggung perasaan kalian terutamanya di blog ini. Kami sekeluarga mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir & Batin...

Alololooo dak Myra baru seploh hari time ni uols. Mummy pon 'kembang' lagik..huhuu

Yeayyy Myra dah dapat duit raya...mekasehh Oja dan Izan. Sian korang dapat kawan kejam macam aku, duit untuk anak2 korang aku lom prepare lagik...naik keje nanti yehhh ^___^


Comments

Vna Sandhu said…
selamat hari raya shila & family, maaf zahir & batin :-)
mizah said…
bestkan raya kat kampung...heheh.mizah dah memang kawen dgn org sekampung dan skrg pun duduk kat kampung ni...seronok..hehehe..hati2 kat jalan nanti ye..semoga ceria selalu..maaf kalau ada tersalah kata sepanjang kita berkenalan...cehhh..heheh :)
ashra said…
Selamat Hari Raya buat shila sekelurga..
maaf zahir batin ye kalu ada salah silap

update cepat2 pas raya =p

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…