Skip to main content

Perbualan Laki Bini Auwwww!

Semalam kan sesi berbalas emel ngan Pak Pais. Die pegi send emel pasal ade kes kat midvalley satu minah ni hampir2 jadi mangsa rogol dan bunuh. Pak Pais sajer hantar emel tu sebab die tau bini die nie dok sukaaaaa sangat bertapa kat midvalley kekdahnye. Ahh malas nak citer pasal kes tu yang den nak citer ialah pasai apa ktorg berbalas emel..gegegege. Sila jangan muntah ijo akan konversasi ini yer...



Syg: Elehhhh minah tu kan drive kete..syg kan naik shuttle bas. So xyah ler riso kan orang nak tipu2 tayar pancit kat parking...

B: saje jer send emel...mane ler tau insaf ke nak gi mid valley tuh. Menjawabbbbb je mami nih

Syg: Takde insaffff nyee... Mid valley tu kan tempat bermain2 mami, kak izan dan oja.kuikuikui

B: tempat bermain ke tempat habiskan duit???

Syg: (Trus tukar topik) Eh b....10 ogos kan kat Putrajaya ade jualan terus dari kilang baju2 branded. Mami nak pegiiiiiiii

B: Nak pegi naik ape?

Syg: Aisehh...naik kete la b bawak. Eleh mami pon dah tau dah pusing2 kat putrajaya tu kacang jer...dont underestimate me ok...Mami dah drive sampai Simpang Ampat lagi...

B: So pegi lah sendiri. Mayra cakap dengan ayah die nak tido. Tak suka sesak2 tempat orang ramai tu

Syg: Eleh Myra tuh nampak mami jer menggeletis nak ikot. takdenye die nak tidooo....

B: ade jer nak menjawab


Suka tauuuuu...Eh baru perasan den memang suka potpet potpet kat pak pais. sampaikan kalau citer2 kat die kan die suka buat2 hangguk2 kepala macam orang mengantuk tuh. Suka benor menaikkan darah amarah hambe ni...Mencik! Elehhhh kalau takde bini yang potpet2 rumah tak ceria kannnnn....hikhikhik





Comments

mrs zach said…
pak pais uols boleh kawan dgn laki iols esp part kalau org bual2 or cerita2..dia angguk2 kepala ala2 malas nk dengar. aiyooo..bikin panazz tauu
shilafaizz said…
hahah betol tuh. gerammmm je aih...syok2 potpet2 tengok die dah buat2 tutup mata tengah tido..lepuk kang!
ashra said…
hehe.cute je laki bini ni ye..

haha..samalah kita.tapi bukan mid valley la..saya ni piramid tu tempat main2 lagi lah time bujang2 sebelum kawin.da kawin pun duk ngulang kat piramid gakss..keke

btw,seramnye kisah peremouan tu.nauzubillah...
mizah said…
heheh...menjawab je ye..heheh.. isk, mizah buat2 tak nampak yg 10Ogos tu la ye...huhuhu...

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…