Tuesday, August 9, 2011

Birthday + Anniversary + Birthday Celebration

Alhamdulillah....sudah 26tahun sy hidup di muka bumi Allah ni.. Syukur Ya Allah kerana masih memberikanku nafas, kesihatan dan rezekiMu...
Hari sabtu 6 Aug hari ulangtahun saya...hari ni pula 8 Aug Anniversary ke-2 kami...Tak lama lagi birthday anak dara kami pula..A Month Full of Celebration !! Tahun ni saya tak request hubby untuk bawak makan2 di luar...oleh kerana semuanya kebetulan jatuh pada bulan Ramadhan jadi saya decide nak memasak sajer dirumah...Saya mau menggunakan hasil air tangan saya untuk keluarga kecil ini...
Mari lihat apa yang saya masak jom !!

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


I made a Pizza !!...Dari uli doh, buat sos sume handmade dan homemade tau...
Yang sedihnye Pak Pais tak caye saya buat sendiri pizza nih...Die cakap saya beli kat Dominos Setia Alam. Cetttttt berfeluh2 den menguli tepung...Elehhh sebenarnye die nak cakap pizza ai buat sama macam Domino's kan...kannnn


Homemade Pizza Sukati served with Garlic Bread and Mushroom Soup for my Birthday...

Sendiri nye birthday sendiri masak yer...heeehuuu


DAN....
Untuk Anibeseri saya masak spesel sket....hehehehehehe...

Grilled Chicken in Spiced Yogurt...baru kuar oven


Nasi Carrot + Grilled Chicken Spiced Yogurt + Acar Jelatah...
Hubby cakap sedapppp...leh wat selalu...heheh

Dan ini hidangan hari jumaat lepas....
Macaroni and Cheeseeee !!



Haaa now jangan ditanye nape Pak Pais makin membolat...kalau dah hari2 makan cheese...heheh
Selamat Ulangtahun buat diriku dan Happy 2nd Anniversary juge....
Psttt...ni backdated entry coz blog ni macam hampeh jer lembap semacam nak upload gamba...




11 comments:

Vna Sandhu said...

betul..mmg nampak piza tu 'pro' yang buat :-)

pandai shila masak mcm²..wina nie setakat lauk biasa² je boleh, western, desert semua thumbs down huhuhuuuu

cik sal said...

btul la cheese sajo....anyway hepi belated besday n hepi anniversary shila...may God Bless u and ur family...hepi2 sokmo n jgn lupe msak sedap2 tuk kami dtg raya nnti...hihi.

Ina Hashim said...

bestnya...dah lama x baking pizza nih

shilafaizz said...

wina: tetiba ter-rajin nak masak macam2 dear...heheh.kalau hari keje takdenye nk msk macam2 goreng telo jer..huhuu

sal: buleh sajer..dgn syarat inpom dulu k nak dtg..kalau main terjah aku hidang kerepek pisang sajork ler...

kak ina: ape lagi kak...jom menguli tepung! hehe

ashra said...

adess..rasa tercabar nih!..pandai tu..
pizza da macam beli punya..hehe.

waaa.....nak nanges tgk shila masak!..daku belum lagi cuba apa yang shila cuba bebanyak ni..

hehe..btw,happy celebration!

shilafaizz said...

alaaa kak ash lagi terer masak kan..kannn
sy ni balas dendam sebab weekdays xdapat masak2..hehe.so weekend pulun ler masak mcm2...tapi makan berdua..dr buka puasa smpi ke sahur dok perabih makanan

Wahida Shukeri said...

shila, aku mmg salute high la kat ko bab2 masak ni..aku rasa cam nak spend masa sebulan dok umah ko, blaja masak je...

Anonymous said...

sy br terjmp blog pn....nmpk mnrik n bes je msakan ni..blh bg resepi x? hee

shilafaizz said...

Anon: hehe boleh jer..nak resipi yg mane..nanti sy update resipi satu2 k...

shilafaizz said...

wahida: alahaiii aku ni ikut jer resipi dear...aku masak campak2 jer ler...huhu.yg penting tipsnye masak dgn sepenuh hati,masak dgn kasih sayang gitu...insyaallah menjadi :) nk blaja masak? boleh sesajer..

Anonymous said...

pn shila, blh bg resepi macaroni cheese n pizza x? pas2 garlic bread2 wat camne ek? heee...tq bg resepi ns karot n aym2,heee

Tuesday, August 9, 2011

Birthday + Anniversary + Birthday Celebration

Alhamdulillah....sudah 26tahun sy hidup di muka bumi Allah ni.. Syukur Ya Allah kerana masih memberikanku nafas, kesihatan dan rezekiMu...
Hari sabtu 6 Aug hari ulangtahun saya...hari ni pula 8 Aug Anniversary ke-2 kami...Tak lama lagi birthday anak dara kami pula..A Month Full of Celebration !! Tahun ni saya tak request hubby untuk bawak makan2 di luar...oleh kerana semuanya kebetulan jatuh pada bulan Ramadhan jadi saya decide nak memasak sajer dirumah...Saya mau menggunakan hasil air tangan saya untuk keluarga kecil ini...
Mari lihat apa yang saya masak jom !!

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


I made a Pizza !!...Dari uli doh, buat sos sume handmade dan homemade tau...
Yang sedihnye Pak Pais tak caye saya buat sendiri pizza nih...Die cakap saya beli kat Dominos Setia Alam. Cetttttt berfeluh2 den menguli tepung...Elehhh sebenarnye die nak cakap pizza ai buat sama macam Domino's kan...kannnn


Homemade Pizza Sukati served with Garlic Bread and Mushroom Soup for my Birthday...

Sendiri nye birthday sendiri masak yer...heeehuuu


DAN....
Untuk Anibeseri saya masak spesel sket....hehehehehehe...

Grilled Chicken in Spiced Yogurt...baru kuar oven


Nasi Carrot + Grilled Chicken Spiced Yogurt + Acar Jelatah...
Hubby cakap sedapppp...leh wat selalu...heheh

Dan ini hidangan hari jumaat lepas....
Macaroni and Cheeseeee !!



Haaa now jangan ditanye nape Pak Pais makin membolat...kalau dah hari2 makan cheese...heheh
Selamat Ulangtahun buat diriku dan Happy 2nd Anniversary juge....
Psttt...ni backdated entry coz blog ni macam hampeh jer lembap semacam nak upload gamba...




11 comments:

Vna Sandhu said...

betul..mmg nampak piza tu 'pro' yang buat :-)

pandai shila masak mcm²..wina nie setakat lauk biasa² je boleh, western, desert semua thumbs down huhuhuuuu

cik sal said...

btul la cheese sajo....anyway hepi belated besday n hepi anniversary shila...may God Bless u and ur family...hepi2 sokmo n jgn lupe msak sedap2 tuk kami dtg raya nnti...hihi.

Ina Hashim said...

bestnya...dah lama x baking pizza nih

shilafaizz said...

wina: tetiba ter-rajin nak masak macam2 dear...heheh.kalau hari keje takdenye nk msk macam2 goreng telo jer..huhuu

sal: buleh sajer..dgn syarat inpom dulu k nak dtg..kalau main terjah aku hidang kerepek pisang sajork ler...

kak ina: ape lagi kak...jom menguli tepung! hehe

ashra said...

adess..rasa tercabar nih!..pandai tu..
pizza da macam beli punya..hehe.

waaa.....nak nanges tgk shila masak!..daku belum lagi cuba apa yang shila cuba bebanyak ni..

hehe..btw,happy celebration!

shilafaizz said...

alaaa kak ash lagi terer masak kan..kannn
sy ni balas dendam sebab weekdays xdapat masak2..hehe.so weekend pulun ler masak mcm2...tapi makan berdua..dr buka puasa smpi ke sahur dok perabih makanan

Wahida Shukeri said...

shila, aku mmg salute high la kat ko bab2 masak ni..aku rasa cam nak spend masa sebulan dok umah ko, blaja masak je...

Anonymous said...

sy br terjmp blog pn....nmpk mnrik n bes je msakan ni..blh bg resepi x? hee

shilafaizz said...

Anon: hehe boleh jer..nak resipi yg mane..nanti sy update resipi satu2 k...

shilafaizz said...

wahida: alahaiii aku ni ikut jer resipi dear...aku masak campak2 jer ler...huhu.yg penting tipsnye masak dgn sepenuh hati,masak dgn kasih sayang gitu...insyaallah menjadi :) nk blaja masak? boleh sesajer..

Anonymous said...

pn shila, blh bg resepi macaroni cheese n pizza x? pas2 garlic bread2 wat camne ek? heee...tq bg resepi ns karot n aym2,heee