Tuesday, April 5, 2011

Relaktasi ??

Pon....Pon...tepi2 kereta ai nak lalu nih...ekekekeke

Dear mommies dan kawan2 ku, nak citer sket tetiba kan sejak beberapa hari yang lalu sy sangatlah teruja coz tetiba B iols memproduce kembali susu...wakakakaka sukeeeee! Tak banyak but still ade...so i was thinking that i can start doing relactation process...Memang ia sangat mencabar but better try than never right?

Ku suakan jugak lah B kat Myra ado ke die nak?? Nan ado...Die wat muka pelik ado lah...Pehtu ditepis2 nye tangan ku bila ku tolak muka die ngadap B. Sabor je laaa...Takpe2, even die takmo direk pon mummy leh pump. Masuk botol sumbat mulut die, die bukan tau pon die bedal jer...wakakakaka (Feeling2 susu lebat kembali kan...)

Japgi nak merambu gi Carefour Midvalley nak cari Fenugreek Chocolato...Plus nak consult Kak Hana,dan akak2 seniorita MBfPC.



13 comments:

Wahida Shukeri said...

macam anak kazen aku, x nak susu badan...eh, bukan..x nak susu di badan yg fresh...

shilafaizz said...

samela dak myra gaknye sebab dah lame stop so die dah lupa and pelik ape la mummy buat nih...hukhuk.takpe boleh diberikan thru botol juga..

Sima said...

shila...

u go girl.. haha... semoga berjaya ye. tabah hadapi rintangan ye. insyaAllah, semoga Allah permudahkan urusan shila. Niat baik kan :)

kalo rajin, tgk2 la kat mane2 pasal artikel relaktasi. nnt kalo nik jumpa mane2 yg elok nik pm shila k :)

shilafaizz said...

okeh nik, jangan lupa PM shila yer...always welcoming any idea..
insyaallah, kalau ade rezeki lagi..kalau tak berjaya takpe lah..take it as gud initiative..

Sima said...

ya shila... yg penting niat dan usaha tu. berjaya ke tak lain kira ye. Itu atas rezeki Allah kasi lak kat kita.

InsyaAllah, nik doakan shila berjaya. amin. :)

Sima said...

http://xclusivelyxpressing.blogspot.com/2009/09/realiti-relaktasi.html

yg lain ada nik PM kat RH. hehe...

ramizah said...

good luck!! mesti happy je kan walaupun baru sikit...sikit2 lama2 jadi bukit...hehehe

shilafaizz said...

hehe, ramizah..even tak smpi 0.5 oz pon shila beria tunjuk kat hubby. Sebab ingatkan dh takde langsung.Tapi best la medela tu sbb ade stimulation phase kot.kalau avent tak maunye die kuar.

Nik, tenkiu very2 much yer ats doa n info2 tu. sgt2 sukee!

monstorious wife said...

Good Luck!, takpe... sikit2 lama2 banyak la tuh. Teruskan.

shilafaizz said...

tenkiu kak ilot ! :) +ve mind...heheh

Ina Hashim said...

shila,

bagusnya niat shila tu...akak sokong 110% hehe

tapi x semua org serasi ngan fenugreek tau..akak dulu telan fenugreek raw gitu hari2 tpai xde efek pun, pil ASI pun sama xde efek..so kene try n error apa yg leh buat milk booster...

lagi elok kalo shila g jumpa doc pakar tros

Sima said...

shila.. nik baru baca balik. hehe... 0.5oz tu byk da for starter. hehe.. gambatte okeh.. :D

we all support 200% ( ceh nak gak lelebih ) hehehe....

shilafaizz said...

kak ina, heheh sy saje jer gatal2 lak tangan nak ngepam balik..ekeke

nik, banyak ek tuh?tapiii kekadang je tuh kekadang 0.25oz pape pun tetap senyum...ngeee~

Tuesday, April 5, 2011

Relaktasi ??

Pon....Pon...tepi2 kereta ai nak lalu nih...ekekekeke

Dear mommies dan kawan2 ku, nak citer sket tetiba kan sejak beberapa hari yang lalu sy sangatlah teruja coz tetiba B iols memproduce kembali susu...wakakakaka sukeeeee! Tak banyak but still ade...so i was thinking that i can start doing relactation process...Memang ia sangat mencabar but better try than never right?

Ku suakan jugak lah B kat Myra ado ke die nak?? Nan ado...Die wat muka pelik ado lah...Pehtu ditepis2 nye tangan ku bila ku tolak muka die ngadap B. Sabor je laaa...Takpe2, even die takmo direk pon mummy leh pump. Masuk botol sumbat mulut die, die bukan tau pon die bedal jer...wakakakaka (Feeling2 susu lebat kembali kan...)

Japgi nak merambu gi Carefour Midvalley nak cari Fenugreek Chocolato...Plus nak consult Kak Hana,dan akak2 seniorita MBfPC.



13 comments:

Wahida Shukeri said...

macam anak kazen aku, x nak susu badan...eh, bukan..x nak susu di badan yg fresh...

shilafaizz said...

samela dak myra gaknye sebab dah lame stop so die dah lupa and pelik ape la mummy buat nih...hukhuk.takpe boleh diberikan thru botol juga..

Sima said...

shila...

u go girl.. haha... semoga berjaya ye. tabah hadapi rintangan ye. insyaAllah, semoga Allah permudahkan urusan shila. Niat baik kan :)

kalo rajin, tgk2 la kat mane2 pasal artikel relaktasi. nnt kalo nik jumpa mane2 yg elok nik pm shila k :)

shilafaizz said...

okeh nik, jangan lupa PM shila yer...always welcoming any idea..
insyaallah, kalau ade rezeki lagi..kalau tak berjaya takpe lah..take it as gud initiative..

Sima said...

ya shila... yg penting niat dan usaha tu. berjaya ke tak lain kira ye. Itu atas rezeki Allah kasi lak kat kita.

InsyaAllah, nik doakan shila berjaya. amin. :)

Sima said...

http://xclusivelyxpressing.blogspot.com/2009/09/realiti-relaktasi.html

yg lain ada nik PM kat RH. hehe...

ramizah said...

good luck!! mesti happy je kan walaupun baru sikit...sikit2 lama2 jadi bukit...hehehe

shilafaizz said...

hehe, ramizah..even tak smpi 0.5 oz pon shila beria tunjuk kat hubby. Sebab ingatkan dh takde langsung.Tapi best la medela tu sbb ade stimulation phase kot.kalau avent tak maunye die kuar.

Nik, tenkiu very2 much yer ats doa n info2 tu. sgt2 sukee!

monstorious wife said...

Good Luck!, takpe... sikit2 lama2 banyak la tuh. Teruskan.

shilafaizz said...

tenkiu kak ilot ! :) +ve mind...heheh

Ina Hashim said...

shila,

bagusnya niat shila tu...akak sokong 110% hehe

tapi x semua org serasi ngan fenugreek tau..akak dulu telan fenugreek raw gitu hari2 tpai xde efek pun, pil ASI pun sama xde efek..so kene try n error apa yg leh buat milk booster...

lagi elok kalo shila g jumpa doc pakar tros

Sima said...

shila.. nik baru baca balik. hehe... 0.5oz tu byk da for starter. hehe.. gambatte okeh.. :D

we all support 200% ( ceh nak gak lelebih ) hehehe....

shilafaizz said...

kak ina, heheh sy saje jer gatal2 lak tangan nak ngepam balik..ekeke

nik, banyak ek tuh?tapiii kekadang je tuh kekadang 0.25oz pape pun tetap senyum...ngeee~