Skip to main content

Myra First Sit On Her Own & Start Crawling

Sila nikmati gambar di atas sampai meleleh air liur.
Alhamdulillah, di usia anakanda 7bulan sudah banyak yang anakanda ku pelajari...Sebenarnya gambar ini membuatkan mak Myra ni bergenang air mata di dalam Isetan, The Gardens. Hah hamek ko laki jaga anak, ko pegi sopping kat The Gardens! Huuuu TERHARU, terhari, okeh! Daku tak tau nak cakap ape bila incik somi tag gambar ni dalam fesbuk and i can only saw the picca thru BB. Rase nak balik gak time tuh gomol2 Myra bambam sungguh tak sangka okeh. Sebabnyee...kami tunggu2 Myra merangkak, tepat2 die 7bulan die merangkak suda...tak expect sungguh dia akan pandai duduk di bulan yang sama. 
Gaknye satgi Myra mulakan langkah pertama berjalan ade yang aku meraung kat opis (kalau bapak die tag gamba lagi kaedahnya bapak dia orang pertama yang witnessed that moment).

Tu salah satu sebab gak, tak puas hati okeh bapak die orang pertama yang nampak. Sape suruh ko gi jenjalan lagik. Mak Myra gi jenjalan atas izin bapak Myra tau nak temankan mak buyong Kak Izan cari barang baby tah ape lagi yg tak cukup tuh. Incik somi ade hantar BBM ghopenye tapi kerana BB ku bisu so lambat baca BBM sudahnya dapat tau di fesbuk. Pehtu kawan aku awal2 dah komen gamba yg die tag. Keji tauuuu! mak Myra lambat tengok. Eeee harus pastikan Myra pandai melangkah karang haku yg tag gamba kat ayah die. Miahahhahahahah



NOTAKAKIKU: Abaikan yang bersangkut2 kat kerusi dining tuh. Tu keje laki gue...angkat baju letak sinun. Eh Myra nih kulit die macam iguana, kejap cerah (bukan putih okeh) kejap gelap. Tengok tuh muka cerah tangan kaki golap macam bapak die. ehh!


Comments

ala-ala Pahat jugak mcm sesumpah kejap putih kejap itam.. akak redha je dah apak dia golap.
shilafaizz said…
hahah...tu lah kelako plak nengok.xpe, yg penting sihat walafiat hendaknye kan..

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…