Monday, April 4, 2011

Caramel Cis Kek + Nasi Daging Asam Kerisik

Nak hapdet sekitar sambutan Ulangtahun kekanda hamba..ekekeke...Sy tak masak beria pon juz buat Nasi Daging + Air Asam Kerisik ngan Caramel Cis Kek..Teruja...Teruja sebab 1st time neh wat cis kek menjadi uolss! Sukaaaa...paling gumbira sebab hubby cakap sedap makan ulang2 lak tuh...Hubby ai nih memang pengkritik tetap uols so kalau die kate xsedap, no hard feeling okeh but kalau die kate sedap tuh, ehem..ehem..paham2 sendiri lah yo maksudnye....

Okeh ni sekitar makanan2 hasil air tangan iols...


Caramel Cheese Cake...


Nasi Daging Air Asam Kerisik...

Hamiikk uols besaq2 punye daging iols letak k..Biar gumuks, Puas makan...huahahhah

Untuk resipi Nasi Daging nih sila lah cari dalam label resipi belog ai nih..Untuk resipi cis kek, by request sajork..kalau ramai yang tanye ai letak la dalam belog nih okeh...Owh ye cis kek nih tak bakar tau chilled saje lam esbok.

Sambutan Ulangtahun Hubby sangat lah informal...sape datang...makan, ikut lah tetamu nak serbu umah kami kul bape..yang datang adik-beradik jer..kakak ku dari Perak pon datang..Thanxx sis! Nasi Daging feberetku dan hubby, cis kek adalah feberet hubby..iols tak suka cis kek, muakss ku suka coklat, vanilla cake jer...yang tradisional dan basic cake...Hidangan lain ku goreng nugget dan potong buah2 jer suda...Ala kadar je lah...Chiaww...



10 comments:

ramizah said...

sedapnya!!! jadi lapar dah tengok cis kek tu..hehe

shilafaizz said...

heheheh...yang suka cis cis mesti terliur kan?sy tengok je hubby makan macam ape tah..tak muak gaknye sebab cis kek ni tak bakar chilled punye..

Sima said...

tak mo pos sini ke. muehehe... nak gak rasaaaaa. sedappppp

hasnolleilla said...

wah,cayalah shila..hani pernah buat cis cake tu masa kat uk..bestt..hubbyku juga gemarkan cis cek,klau beli mmg die hadap sorg je..haha ingat nak buat nanti,my secnd anniversary..tunggu...

shilafaizz said...

hani, tuk 2nd anniversary nak buat kek shila suka lak..choc dilapisi cis..so adil dua2 punye feberet..

nik, shila belanje SR je lah lagi sedapp tau.heheh

NanieKhairani said...

sedapnya tengok cheesecake tu.. nyummy2... tepek laaa resepi skali... :)

shilafaizz said...

Nanie, okeh will updated soon yer..;)

pB said...

best nya CCC tuuuu

adam dan hawa said...

salam puan shila...saya pembaca baru kat ur blog...sangat terliur tgk cis cake tu..bleh x mintak resepi?..please email or post at ur blog....tqvm in advance

syahazana@yahoo.com

shilafaizz said...

adam dan hawa: i will post in the blog yer..coz kawan2 pon mintak resipi tapi tak sempat nak hapdet my blog nih..

Monday, April 4, 2011

Caramel Cis Kek + Nasi Daging Asam Kerisik

Nak hapdet sekitar sambutan Ulangtahun kekanda hamba..ekekeke...Sy tak masak beria pon juz buat Nasi Daging + Air Asam Kerisik ngan Caramel Cis Kek..Teruja...Teruja sebab 1st time neh wat cis kek menjadi uolss! Sukaaaa...paling gumbira sebab hubby cakap sedap makan ulang2 lak tuh...Hubby ai nih memang pengkritik tetap uols so kalau die kate xsedap, no hard feeling okeh but kalau die kate sedap tuh, ehem..ehem..paham2 sendiri lah yo maksudnye....

Okeh ni sekitar makanan2 hasil air tangan iols...


Caramel Cheese Cake...


Nasi Daging Air Asam Kerisik...

Hamiikk uols besaq2 punye daging iols letak k..Biar gumuks, Puas makan...huahahhah

Untuk resipi Nasi Daging nih sila lah cari dalam label resipi belog ai nih..Untuk resipi cis kek, by request sajork..kalau ramai yang tanye ai letak la dalam belog nih okeh...Owh ye cis kek nih tak bakar tau chilled saje lam esbok.

Sambutan Ulangtahun Hubby sangat lah informal...sape datang...makan, ikut lah tetamu nak serbu umah kami kul bape..yang datang adik-beradik jer..kakak ku dari Perak pon datang..Thanxx sis! Nasi Daging feberetku dan hubby, cis kek adalah feberet hubby..iols tak suka cis kek, muakss ku suka coklat, vanilla cake jer...yang tradisional dan basic cake...Hidangan lain ku goreng nugget dan potong buah2 jer suda...Ala kadar je lah...Chiaww...



10 comments:

ramizah said...

sedapnya!!! jadi lapar dah tengok cis kek tu..hehe

shilafaizz said...

heheheh...yang suka cis cis mesti terliur kan?sy tengok je hubby makan macam ape tah..tak muak gaknye sebab cis kek ni tak bakar chilled punye..

Sima said...

tak mo pos sini ke. muehehe... nak gak rasaaaaa. sedappppp

hasnolleilla said...

wah,cayalah shila..hani pernah buat cis cake tu masa kat uk..bestt..hubbyku juga gemarkan cis cek,klau beli mmg die hadap sorg je..haha ingat nak buat nanti,my secnd anniversary..tunggu...

shilafaizz said...

hani, tuk 2nd anniversary nak buat kek shila suka lak..choc dilapisi cis..so adil dua2 punye feberet..

nik, shila belanje SR je lah lagi sedapp tau.heheh

NanieKhairani said...

sedapnya tengok cheesecake tu.. nyummy2... tepek laaa resepi skali... :)

shilafaizz said...

Nanie, okeh will updated soon yer..;)

pB said...

best nya CCC tuuuu

adam dan hawa said...

salam puan shila...saya pembaca baru kat ur blog...sangat terliur tgk cis cake tu..bleh x mintak resepi?..please email or post at ur blog....tqvm in advance

syahazana@yahoo.com

shilafaizz said...

adam dan hawa: i will post in the blog yer..coz kawan2 pon mintak resipi tapi tak sempat nak hapdet my blog nih..