Wednesday, April 6, 2011

Mencik !

Minggu nie saye asek lambat je datang keje...LRT problem lah, jalan jammed tak hengat yang membawa kepada kelambatan hambe.Tensi...Mencik!

Pagi tadi suda berkecil hati ngan hincik somi. Mencik gak!

Pehtu dahla lambat sampai opis, tetiba bos HR tercongok depan pintu lift. Seb baik dengan bos sorang ni leh wat lawak2 bodo..maunye bos aku Level 2 tu yang kat depan lift, aku nanges depan die wat drama agak2 die jadi marah tak?

Oleh kerana Bos HR ni kita namekan die En.Rahim (bukan nama sebenar) tegur aku mase hati tengah emo kene sejibik la die. Padan muka dia suka sakitkan hati, kenekan orang tau. Eh terer nye aku lawan2 bos nih. Argh lantak la sape suruh tegur aku di pagi yang emo. Tak kira die bos ke ape sebab appraisal aku bukan die yang rate. Bos Level 2 gue yang rate. Tapi bos HR ni rate tardiness, halamakk minggu ni suda bape kali tah sampai lambat. Kan best macam Public Bank working hours flexible, datang cepat balik cepat datang lambat balik lambat yang penting cukup 8jam. Ni kene kejar2 ofis hour..Mencik!

Arghh siapla kalau tardiness dijadikan issue yang penting keje aku siap dengan cemerlang, product keluar, keje siap meet dateline. Lagipun muka aku ni selalu stay back kat opis even datang lambat. Eeee En.Rahim spoiled my day! Mencik bos muncit, rambut keriting putar2...seb baik muka lawak kalau tak memang bos ni kene laser api la pagi tadi. Muka die lawak sangat nak laser pon tak sampai ati. Ahaksss..Tapi sungguh tak sangka aku senekad itu. Cenggini tengah die bebel2 ape tah dalam lift tuh dah sampai tingkat department aku, aku blah jer. Boleh gitu..sebab aku rase macam angin lalu je ape yang die cakap tuh. Ihiks!

Tapi kalau Bos Department aku yang tegur, maunye tunduk je jadi padi masak ranum. Tak berani wooo ko betul pon diam jer, ko salah lagi lah diam tak yah nak jadi Ultraman poyo2 nak jadi berani. Dia yg rate appraisal, KPI die jugak yang tentukan bonus. Sila jadi staff paling comel di depan die okeh.



Hari yang memencik-kan.



2 comments:

mummy fissa said...

sek baik bos pun baik n rupa pun lawak... emo sangat ni PMS ke dear?

saya dulu selalu emo nak pegi keje especially ada meeting pagi-pagi lagi...

tanak spoil mood lg waktu keje, i came up with a smart solution nak tenangkan emosi... bawak spare your fav chocolate dlm purse bila ke office. chocolate promotes endorphin, buat kita jd hepi, cuba la...

have a good Friday, besok saya cuti, yeay!!

shilafaizz said...

hukhuk..emo sebab kecik ati ngan hubby..ekekeke

yg baik tu bos HR, not my exact boss..my excat boss is very strict.tatottt! heeee

Wednesday, April 6, 2011

Mencik !

Minggu nie saye asek lambat je datang keje...LRT problem lah, jalan jammed tak hengat yang membawa kepada kelambatan hambe.Tensi...Mencik!

Pagi tadi suda berkecil hati ngan hincik somi. Mencik gak!

Pehtu dahla lambat sampai opis, tetiba bos HR tercongok depan pintu lift. Seb baik dengan bos sorang ni leh wat lawak2 bodo..maunye bos aku Level 2 tu yang kat depan lift, aku nanges depan die wat drama agak2 die jadi marah tak?

Oleh kerana Bos HR ni kita namekan die En.Rahim (bukan nama sebenar) tegur aku mase hati tengah emo kene sejibik la die. Padan muka dia suka sakitkan hati, kenekan orang tau. Eh terer nye aku lawan2 bos nih. Argh lantak la sape suruh tegur aku di pagi yang emo. Tak kira die bos ke ape sebab appraisal aku bukan die yang rate. Bos Level 2 gue yang rate. Tapi bos HR ni rate tardiness, halamakk minggu ni suda bape kali tah sampai lambat. Kan best macam Public Bank working hours flexible, datang cepat balik cepat datang lambat balik lambat yang penting cukup 8jam. Ni kene kejar2 ofis hour..Mencik!

Arghh siapla kalau tardiness dijadikan issue yang penting keje aku siap dengan cemerlang, product keluar, keje siap meet dateline. Lagipun muka aku ni selalu stay back kat opis even datang lambat. Eeee En.Rahim spoiled my day! Mencik bos muncit, rambut keriting putar2...seb baik muka lawak kalau tak memang bos ni kene laser api la pagi tadi. Muka die lawak sangat nak laser pon tak sampai ati. Ahaksss..Tapi sungguh tak sangka aku senekad itu. Cenggini tengah die bebel2 ape tah dalam lift tuh dah sampai tingkat department aku, aku blah jer. Boleh gitu..sebab aku rase macam angin lalu je ape yang die cakap tuh. Ihiks!

Tapi kalau Bos Department aku yang tegur, maunye tunduk je jadi padi masak ranum. Tak berani wooo ko betul pon diam jer, ko salah lagi lah diam tak yah nak jadi Ultraman poyo2 nak jadi berani. Dia yg rate appraisal, KPI die jugak yang tentukan bonus. Sila jadi staff paling comel di depan die okeh.



Hari yang memencik-kan.



2 comments:

mummy fissa said...

sek baik bos pun baik n rupa pun lawak... emo sangat ni PMS ke dear?

saya dulu selalu emo nak pegi keje especially ada meeting pagi-pagi lagi...

tanak spoil mood lg waktu keje, i came up with a smart solution nak tenangkan emosi... bawak spare your fav chocolate dlm purse bila ke office. chocolate promotes endorphin, buat kita jd hepi, cuba la...

have a good Friday, besok saya cuti, yeay!!

shilafaizz said...

hukhuk..emo sebab kecik ati ngan hubby..ekekeke

yg baik tu bos HR, not my exact boss..my excat boss is very strict.tatottt! heeee