Thursday, May 27, 2010

SShhhh !! Jgn Bagitau Suami Saya Ye...

Hehehe....hehuu....sy tau anda klik pd topic entry ini dgn terujanya kan...kehkeh..sy nk share yg sy ni telah melakukan kesalahan...ini rahsia org pompuan tau...Ok untuk pengetahuan semua, sy lum tau lagi gender baby...tapi nama dah ade utk boy dan girl...yg pastinya nama itu mestilah NH kerana sy telah mendapat mohor besar dr en suami untuk memberi nama baby...so far dia ok dgn kedua-dua nama itu...Tapii....entry ini bukan pasal nama tapi lebih kepada jantina baby...Actually, sy xtau lagik baby ni boy ke girl sbbnye mase 19/20 weeks ade scan tak nampak lagi. 'Anu' nye ditutup dgn peha...Mase 25 weeks pon tak nmpk lagik xtaula mesin ultrasound tu dh uzur sgt ke ape mmg sy xclear. Tapi mase tu sy scan bkn nk tau gender tapi lebih kpd kesihatan baby mase baby tak aktif bergerak tuh...(rujuk di entry yg lepas). Jd sy tak terpk nk tny DR psl gender ade yg lagi penting mase tu.


Hmmmmm...sy ni sebenarnya mengharapkan baby girl...dlm hati pon kate baby girl nih...tp klu kuar baby boy pon sy ok jer...yg penting sempurna dan sihat kan..Oklah trus kepada kesalahan ape yg sy dh buat tu...Begini, oleh kerana sy ni suka beli brg online, sy pon surf la blog2 yg menjual baju2 baby...sumenye cumel2 belaka n sbbnye online lebih murah berbanding yg dijual diluar...kualiti pon Ok. Dan sy telah SANGAT2 berkenan dgn baju baby nih...tapi nye baju (s) ni baju baby girl...DAN BUKAN SEHELAI TAPI DUA!! ish...xtaulah tgn sy mmg tak leh ditahan utk klik 'Order' kat blog tuh...huhuuuu....kalau en suami tau mesti kena jentik telinga sy nih...mesti dia akan ckp gatal sgt tgn tuh. kehkeh ampun suamiku....tapi sy suka sgt kat baju2 nih. Naluri ibu mengandung kan tak leh ditahan2 kan...nanti kempunan nak beli, dah habis cmne??? (Alasan yg dah tak dilayan oleh suami sy) Sy pon beli dan pas 2hari pon sampai via pos...Presenting baju yg kiut2 ini kepada anda...



Taraaa....kiut kan??? Mesti anda bertanya dan bercakap2 di dalam hati klu kuar baby boy cmne?? Tak kan nak kasi pakai jugak.... Ish2...sy bukanlah begitu kejam kepada anak sy...nanti tak pasal2 baby boy jd 'lem...' dh bsr nnt kan ke susah...Jika ditakdirkan anak sy lahirnya boy, sy akan menghadiahkan baju yg kiut ini kepada sesape yg dpt baby girl...Heheh...(Mommies yg expected akan dpt bby girl sila tepuk tgn...) Tak pe sy bukan jenis yg akan menyesal dgn brg yg sy beli...Dah beli dah. Tak puas hati ke ape dah beli. (Senyap) So sesape yg dapat baby girl pasni terutamanya Kak Epi tu yg kompem dpt baby girl silalah claim kat sy ye - kalau anak sy bby boy...(Claimation only valid until 1 month after baby deliver)...kihkih ade plak syaratnye ye...Sekarang anda tahu betapa seriusnya sy membuat keputusan...ahaks. Lelempang skit muka sy nih yg xdpt menahan nafsu ber-soppingnye...

Nota Kakiku: En Suami tidak tahu akan kewujudan blog ini...(dgn yakinnye..kalau suamiku tau pon ini adalah indirect way utk memberitahu sy dh wat slh...kiki) Jadi janganlah anda buat link ke ape kat FB suami sy ye...heheheh

0 comments:

Thursday, May 27, 2010

SShhhh !! Jgn Bagitau Suami Saya Ye...

Hehehe....hehuu....sy tau anda klik pd topic entry ini dgn terujanya kan...kehkeh..sy nk share yg sy ni telah melakukan kesalahan...ini rahsia org pompuan tau...Ok untuk pengetahuan semua, sy lum tau lagi gender baby...tapi nama dah ade utk boy dan girl...yg pastinya nama itu mestilah NH kerana sy telah mendapat mohor besar dr en suami untuk memberi nama baby...so far dia ok dgn kedua-dua nama itu...Tapii....entry ini bukan pasal nama tapi lebih kepada jantina baby...Actually, sy xtau lagik baby ni boy ke girl sbbnye mase 19/20 weeks ade scan tak nampak lagi. 'Anu' nye ditutup dgn peha...Mase 25 weeks pon tak nmpk lagik xtaula mesin ultrasound tu dh uzur sgt ke ape mmg sy xclear. Tapi mase tu sy scan bkn nk tau gender tapi lebih kpd kesihatan baby mase baby tak aktif bergerak tuh...(rujuk di entry yg lepas). Jd sy tak terpk nk tny DR psl gender ade yg lagi penting mase tu.


Hmmmmm...sy ni sebenarnya mengharapkan baby girl...dlm hati pon kate baby girl nih...tp klu kuar baby boy pon sy ok jer...yg penting sempurna dan sihat kan..Oklah trus kepada kesalahan ape yg sy dh buat tu...Begini, oleh kerana sy ni suka beli brg online, sy pon surf la blog2 yg menjual baju2 baby...sumenye cumel2 belaka n sbbnye online lebih murah berbanding yg dijual diluar...kualiti pon Ok. Dan sy telah SANGAT2 berkenan dgn baju baby nih...tapi nye baju (s) ni baju baby girl...DAN BUKAN SEHELAI TAPI DUA!! ish...xtaulah tgn sy mmg tak leh ditahan utk klik 'Order' kat blog tuh...huhuuuu....kalau en suami tau mesti kena jentik telinga sy nih...mesti dia akan ckp gatal sgt tgn tuh. kehkeh ampun suamiku....tapi sy suka sgt kat baju2 nih. Naluri ibu mengandung kan tak leh ditahan2 kan...nanti kempunan nak beli, dah habis cmne??? (Alasan yg dah tak dilayan oleh suami sy) Sy pon beli dan pas 2hari pon sampai via pos...Presenting baju yg kiut2 ini kepada anda...



Taraaa....kiut kan??? Mesti anda bertanya dan bercakap2 di dalam hati klu kuar baby boy cmne?? Tak kan nak kasi pakai jugak.... Ish2...sy bukanlah begitu kejam kepada anak sy...nanti tak pasal2 baby boy jd 'lem...' dh bsr nnt kan ke susah...Jika ditakdirkan anak sy lahirnya boy, sy akan menghadiahkan baju yg kiut ini kepada sesape yg dpt baby girl...Heheh...(Mommies yg expected akan dpt bby girl sila tepuk tgn...) Tak pe sy bukan jenis yg akan menyesal dgn brg yg sy beli...Dah beli dah. Tak puas hati ke ape dah beli. (Senyap) So sesape yg dapat baby girl pasni terutamanya Kak Epi tu yg kompem dpt baby girl silalah claim kat sy ye - kalau anak sy bby boy...(Claimation only valid until 1 month after baby deliver)...kihkih ade plak syaratnye ye...Sekarang anda tahu betapa seriusnya sy membuat keputusan...ahaks. Lelempang skit muka sy nih yg xdpt menahan nafsu ber-soppingnye...

Nota Kakiku: En Suami tidak tahu akan kewujudan blog ini...(dgn yakinnye..kalau suamiku tau pon ini adalah indirect way utk memberitahu sy dh wat slh...kiki) Jadi janganlah anda buat link ke ape kat FB suami sy ye...heheheh

No comments: