Skip to main content

SShhhh !! Jgn Bagitau Suami Saya Ye...

Hehehe....hehuu....sy tau anda klik pd topic entry ini dgn terujanya kan...kehkeh..sy nk share yg sy ni telah melakukan kesalahan...ini rahsia org pompuan tau...Ok untuk pengetahuan semua, sy lum tau lagi gender baby...tapi nama dah ade utk boy dan girl...yg pastinya nama itu mestilah NH kerana sy telah mendapat mohor besar dr en suami untuk memberi nama baby...so far dia ok dgn kedua-dua nama itu...Tapii....entry ini bukan pasal nama tapi lebih kepada jantina baby...Actually, sy xtau lagik baby ni boy ke girl sbbnye mase 19/20 weeks ade scan tak nampak lagi. 'Anu' nye ditutup dgn peha...Mase 25 weeks pon tak nmpk lagik xtaula mesin ultrasound tu dh uzur sgt ke ape mmg sy xclear. Tapi mase tu sy scan bkn nk tau gender tapi lebih kpd kesihatan baby mase baby tak aktif bergerak tuh...(rujuk di entry yg lepas). Jd sy tak terpk nk tny DR psl gender ade yg lagi penting mase tu.


Hmmmmm...sy ni sebenarnya mengharapkan baby girl...dlm hati pon kate baby girl nih...tp klu kuar baby boy pon sy ok jer...yg penting sempurna dan sihat kan..Oklah trus kepada kesalahan ape yg sy dh buat tu...Begini, oleh kerana sy ni suka beli brg online, sy pon surf la blog2 yg menjual baju2 baby...sumenye cumel2 belaka n sbbnye online lebih murah berbanding yg dijual diluar...kualiti pon Ok. Dan sy telah SANGAT2 berkenan dgn baju baby nih...tapi nye baju (s) ni baju baby girl...DAN BUKAN SEHELAI TAPI DUA!! ish...xtaulah tgn sy mmg tak leh ditahan utk klik 'Order' kat blog tuh...huhuuuu....kalau en suami tau mesti kena jentik telinga sy nih...mesti dia akan ckp gatal sgt tgn tuh. kehkeh ampun suamiku....tapi sy suka sgt kat baju2 nih. Naluri ibu mengandung kan tak leh ditahan2 kan...nanti kempunan nak beli, dah habis cmne??? (Alasan yg dah tak dilayan oleh suami sy) Sy pon beli dan pas 2hari pon sampai via pos...Presenting baju yg kiut2 ini kepada anda...



Taraaa....kiut kan??? Mesti anda bertanya dan bercakap2 di dalam hati klu kuar baby boy cmne?? Tak kan nak kasi pakai jugak.... Ish2...sy bukanlah begitu kejam kepada anak sy...nanti tak pasal2 baby boy jd 'lem...' dh bsr nnt kan ke susah...Jika ditakdirkan anak sy lahirnya boy, sy akan menghadiahkan baju yg kiut ini kepada sesape yg dpt baby girl...Heheh...(Mommies yg expected akan dpt bby girl sila tepuk tgn...) Tak pe sy bukan jenis yg akan menyesal dgn brg yg sy beli...Dah beli dah. Tak puas hati ke ape dah beli. (Senyap) So sesape yg dapat baby girl pasni terutamanya Kak Epi tu yg kompem dpt baby girl silalah claim kat sy ye - kalau anak sy bby boy...(Claimation only valid until 1 month after baby deliver)...kihkih ade plak syaratnye ye...Sekarang anda tahu betapa seriusnya sy membuat keputusan...ahaks. Lelempang skit muka sy nih yg xdpt menahan nafsu ber-soppingnye...

Nota Kakiku: En Suami tidak tahu akan kewujudan blog ini...(dgn yakinnye..kalau suamiku tau pon ini adalah indirect way utk memberitahu sy dh wat slh...kiki) Jadi janganlah anda buat link ke ape kat FB suami sy ye...heheheh

Comments

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…