Thursday, May 6, 2010

Ke-excitedan?? Siap-Siap!!

Ape tuh?? mmsti kawan2 pelik....bila disingkatkan jadi excited lahh...heehuu...skrg ni mmg tgh galak shopping brg baby tapi sume juz for preparation untuk bersalin sajer...hubby xbagi beli bnyk2 sgt nnt baby cepat bsr dh xmuat dh...bile dh habis pantang bleh shopping lagi katenye...tapi biaselah org pompuan kan naluri untuk membeli-belah itu sudah sejak azali berada dlm diri ini...heheh.skrg ape2 pon mesti baby yg didahulukan yealah bukan bujang lagi nk pk diri sendiri je kan...

Semalam tepon mak mintak buatkan barut baby and kain bedung...saya xprefer beli yg dah siap rasenye biarlah jahitan hasil tgn Maknya sdr(paggilan cucu2 kpd mak sy adalah Mak juga) dipakai oleh baby nanti...mesti dibuat dgn penuh kasih sayang kan...heheh..bantal baby pon mak yg buatkan guna kekabu kampung...mak xbagi pakai bantal beli dh siap panas katenye pki kekabu sejuk n selesa...ikut mak lahh...tetibe mak berpesan..."Dik, barang2 dh siap belum...sikit2 ade pon jadilah.bila masuk 7bulan kena siap-siap dah nnt jd mcm kakyong bersalin 7bulan" Opps! tetibe mak mengingatkan sy tentang perkara itu..kakyong sy mmg bersalin awl ank first..7bulan lebih dh bersalin a.k.a xcukup bulan...sy pon terus remind kt suami kne check blk checklist baby sbb skrg sy dah pon 6 bulan...

Rase seram nk bersalin tu memanglah ade tapi ke-excitedan nak tgk muka baby lam perut ni melebihi rase takut n seram tuh...Sy due sebelum syawal insyaallah, raye thn ni sudah bertiga..mase gi bandung sy shopping kain2 utk baju raye, sy pny excited siap nk beli kain same kaler untuk wat baju raye baby. Trus suami sy bg reminder...' xyah mengade baby kecik lagi nyusahkan mak nak jahit baju kecik2..' yealah mase raye nnt baby dlm hari lagi sebulan pon blum ade xdpt bygkan baju kurung/baju melayu bby umo sebulan kan...xpelah thn depan bleh buat dh besar skit lagi comeyy...^___^

1 comments:

Hana Picca said...

wah, bestnyer :)

Thursday, May 6, 2010

Ke-excitedan?? Siap-Siap!!

Ape tuh?? mmsti kawan2 pelik....bila disingkatkan jadi excited lahh...heehuu...skrg ni mmg tgh galak shopping brg baby tapi sume juz for preparation untuk bersalin sajer...hubby xbagi beli bnyk2 sgt nnt baby cepat bsr dh xmuat dh...bile dh habis pantang bleh shopping lagi katenye...tapi biaselah org pompuan kan naluri untuk membeli-belah itu sudah sejak azali berada dlm diri ini...heheh.skrg ape2 pon mesti baby yg didahulukan yealah bukan bujang lagi nk pk diri sendiri je kan...

Semalam tepon mak mintak buatkan barut baby and kain bedung...saya xprefer beli yg dah siap rasenye biarlah jahitan hasil tgn Maknya sdr(paggilan cucu2 kpd mak sy adalah Mak juga) dipakai oleh baby nanti...mesti dibuat dgn penuh kasih sayang kan...heheh..bantal baby pon mak yg buatkan guna kekabu kampung...mak xbagi pakai bantal beli dh siap panas katenye pki kekabu sejuk n selesa...ikut mak lahh...tetibe mak berpesan..."Dik, barang2 dh siap belum...sikit2 ade pon jadilah.bila masuk 7bulan kena siap-siap dah nnt jd mcm kakyong bersalin 7bulan" Opps! tetibe mak mengingatkan sy tentang perkara itu..kakyong sy mmg bersalin awl ank first..7bulan lebih dh bersalin a.k.a xcukup bulan...sy pon terus remind kt suami kne check blk checklist baby sbb skrg sy dah pon 6 bulan...

Rase seram nk bersalin tu memanglah ade tapi ke-excitedan nak tgk muka baby lam perut ni melebihi rase takut n seram tuh...Sy due sebelum syawal insyaallah, raye thn ni sudah bertiga..mase gi bandung sy shopping kain2 utk baju raye, sy pny excited siap nk beli kain same kaler untuk wat baju raye baby. Trus suami sy bg reminder...' xyah mengade baby kecik lagi nyusahkan mak nak jahit baju kecik2..' yealah mase raye nnt baby dlm hari lagi sebulan pon blum ade xdpt bygkan baju kurung/baju melayu bby umo sebulan kan...xpelah thn depan bleh buat dh besar skit lagi comeyy...^___^

1 comment: