Tuesday, May 11, 2010

Sila Baca! Tips Untuk Kawan2...(Married/Single)

Salam alls....sy tergerak nak menulis entry ini di blog saya kerana suatu kejadian semalam...Entry ini khusus untuk yg sudah berkahwin dan sebagai info berguna kepada yg kawan2 saya yg belum berkahwin ye (amalkan bila dh ada ikatan sah saje okk...;) hehe...

Sebenarnya begini, sy dan suami memang suka share2 makanan...sy akan amik makanan die sikit, die amik makanan sy sikit especially bila kami makan di luar...tak pelik bukan?? biaselah tu...tapi satu kegemaran saya ialah sy suka menyuap suami sy makan...suami sy juga memang xkisah...depan org ke belakang orang ke...kalau kat kedai mkn tu mmg tabiat sy akan menyuap suami makan...pelik ke?? org pon dok pndg2...jeless ehh...maybe untuk sesetengah org 'macam mengade jer...nak suap2 balik umah arr...' kan...kan?? ye, kat rumah pon boleh tapi tak salah klu sy nk buat di kedai makan...mmg naturally tgn sy akn ringan jer nk menyuap suami. Dia suami sy, sy isteri dia...ape yg peliknye. Sebenarnya, kamu tidak perlu malu malah ia akan mengeratkan hubungan lagi...ha untuk yg belum berkahwin tu, jgnlah segan2 nak suap-menyuap suami kamu nnt ye...jadikan ianya satu tabiat sampailah dh tua...Kalau dh ade anak pon, suap skali anak dan suami...tambah bahagia jer rasenyee...;)

Lagi satu, saye sgt baik dgn sorg akak ni kat opis. Nama die Kak Ani (asal Singapore). Kami mempunyai persamaan iaitu lahir dibulan yg sama dan bersuamikan lelaki yg umurnya agak jarak dgn usia kami (suami sy tua 5thn dr sy) Kak Ani pula xigtlah tapi suaminya dah pencen dan dia dlm 40-an. Satu hari kami berstory2, Kak Ani membersihkan telinga Abg Din (suaminya) didepan anak gadisnya. Anak gadisnya suruh mereka masuk kebilik tetapi jwpn Kak Ani ialah "No!! U are the one who should stay in ur room...." huhu...dan saya pula memberitahu, suami sy tidak akan potong kuku melainkan sy yg memotongkan kuku beliau. Kak Ani pon begitu juga. Sy pula xkisah, sbb suami sy potong kuku mcm org xde tgn, senget-benget hentam jer asalkan potong.Oleh kerana sakit mata memandang jd setiap kalinya sy yg akan memotong kuku beliau. Tetibe ade sorg kakak ni (dh 10thn kawin) kan kwn baik sy Oja (dh 5thn kawin) mentertawakan kami kerana mereka xpernah membersihkan telinga (sy pon xpernah lagi), dan memotong kuku suami msg2. Mereka kate dah buang tabiat ke?? Sy dan Kak Ani bertanya mereka "Are we normal, or u guys normal??" Ye...sy mmg terkejut mereka dh lame kawin tapi xpernah potongkan kuku suami?? Pelik ke potong kuku suami sendiri. Mak slalu potong kuku abah sy...kakak sy pon slalu potong kuku abg ipar depan famly...situasi ini xpelik bg sy. Bagi sy mereka (kwn2 opis td) yg sgt2 pelik.

Emm...sy xtaula kawan2 mcm mane tapi kan dpt pahala jaga kebajikan suami kan?? huhu...dan untuk yg belum berkahwin (again) amalkanlah aktiviti ini... i mean potong kuku dan suap2 lah...korek telinga tu suhla die buat sendiri...sy pon lum penah cuba lagi sbb suami sy ari2 bersihkan telinga sdr...heheh. Mungkin tidak disedari tapi aktiviti ini dapat menambahkan lagi kerukunan dan kemesraan dlm rumahtangga...Jangan time bercintan-cintun jer mesra bukan main dh kawin nak potongkan kuku pon geli ke...~Sekian~

3 comments:

* Mawar Nafastari * said...

Cewah.. Loving rupanya puan shila kite ni.. :)
bagusla buat cenggitu kat suami.. Sy suap tu kdg2 la.. Potongkan kuku tak penah lak..sbb dia cam particular skit orgnya..sy lak terbalik! Hehe.. Dia yg tlg sy potong kuku adalah..kekdang je la..

Btw.. Tak pelik pun awak buat semua tu.. :)

Cik DaiA said...

Ehem..ehem..baguslah mcam tu. Loving gitu.hehehe..

shilafaizz said...

xtaula nmpk loving ke ape tp it naturally happen...gaknye sbb sy ank bongsu sifat suka dimanjakan dan memanjakan tu ade..tp kwn2 opis yg 2 org tu smpi kesudah pon xnak potongkan kuku hasben die..dorg ckp nnt hasben dorg terkejut plk.huhu..klakar plk

Tuesday, May 11, 2010

Sila Baca! Tips Untuk Kawan2...(Married/Single)

Salam alls....sy tergerak nak menulis entry ini di blog saya kerana suatu kejadian semalam...Entry ini khusus untuk yg sudah berkahwin dan sebagai info berguna kepada yg kawan2 saya yg belum berkahwin ye (amalkan bila dh ada ikatan sah saje okk...;) hehe...

Sebenarnya begini, sy dan suami memang suka share2 makanan...sy akan amik makanan die sikit, die amik makanan sy sikit especially bila kami makan di luar...tak pelik bukan?? biaselah tu...tapi satu kegemaran saya ialah sy suka menyuap suami sy makan...suami sy juga memang xkisah...depan org ke belakang orang ke...kalau kat kedai mkn tu mmg tabiat sy akan menyuap suami makan...pelik ke?? org pon dok pndg2...jeless ehh...maybe untuk sesetengah org 'macam mengade jer...nak suap2 balik umah arr...' kan...kan?? ye, kat rumah pon boleh tapi tak salah klu sy nk buat di kedai makan...mmg naturally tgn sy akn ringan jer nk menyuap suami. Dia suami sy, sy isteri dia...ape yg peliknye. Sebenarnya, kamu tidak perlu malu malah ia akan mengeratkan hubungan lagi...ha untuk yg belum berkahwin tu, jgnlah segan2 nak suap-menyuap suami kamu nnt ye...jadikan ianya satu tabiat sampailah dh tua...Kalau dh ade anak pon, suap skali anak dan suami...tambah bahagia jer rasenyee...;)

Lagi satu, saye sgt baik dgn sorg akak ni kat opis. Nama die Kak Ani (asal Singapore). Kami mempunyai persamaan iaitu lahir dibulan yg sama dan bersuamikan lelaki yg umurnya agak jarak dgn usia kami (suami sy tua 5thn dr sy) Kak Ani pula xigtlah tapi suaminya dah pencen dan dia dlm 40-an. Satu hari kami berstory2, Kak Ani membersihkan telinga Abg Din (suaminya) didepan anak gadisnya. Anak gadisnya suruh mereka masuk kebilik tetapi jwpn Kak Ani ialah "No!! U are the one who should stay in ur room...." huhu...dan saya pula memberitahu, suami sy tidak akan potong kuku melainkan sy yg memotongkan kuku beliau. Kak Ani pon begitu juga. Sy pula xkisah, sbb suami sy potong kuku mcm org xde tgn, senget-benget hentam jer asalkan potong.Oleh kerana sakit mata memandang jd setiap kalinya sy yg akan memotong kuku beliau. Tetibe ade sorg kakak ni (dh 10thn kawin) kan kwn baik sy Oja (dh 5thn kawin) mentertawakan kami kerana mereka xpernah membersihkan telinga (sy pon xpernah lagi), dan memotong kuku suami msg2. Mereka kate dah buang tabiat ke?? Sy dan Kak Ani bertanya mereka "Are we normal, or u guys normal??" Ye...sy mmg terkejut mereka dh lame kawin tapi xpernah potongkan kuku suami?? Pelik ke potong kuku suami sendiri. Mak slalu potong kuku abah sy...kakak sy pon slalu potong kuku abg ipar depan famly...situasi ini xpelik bg sy. Bagi sy mereka (kwn2 opis td) yg sgt2 pelik.

Emm...sy xtaula kawan2 mcm mane tapi kan dpt pahala jaga kebajikan suami kan?? huhu...dan untuk yg belum berkahwin (again) amalkanlah aktiviti ini... i mean potong kuku dan suap2 lah...korek telinga tu suhla die buat sendiri...sy pon lum penah cuba lagi sbb suami sy ari2 bersihkan telinga sdr...heheh. Mungkin tidak disedari tapi aktiviti ini dapat menambahkan lagi kerukunan dan kemesraan dlm rumahtangga...Jangan time bercintan-cintun jer mesra bukan main dh kawin nak potongkan kuku pon geli ke...~Sekian~

3 comments:

* Mawar Nafastari * said...

Cewah.. Loving rupanya puan shila kite ni.. :)
bagusla buat cenggitu kat suami.. Sy suap tu kdg2 la.. Potongkan kuku tak penah lak..sbb dia cam particular skit orgnya..sy lak terbalik! Hehe.. Dia yg tlg sy potong kuku adalah..kekdang je la..

Btw.. Tak pelik pun awak buat semua tu.. :)

Cik DaiA said...

Ehem..ehem..baguslah mcam tu. Loving gitu.hehehe..

shilafaizz said...

xtaula nmpk loving ke ape tp it naturally happen...gaknye sbb sy ank bongsu sifat suka dimanjakan dan memanjakan tu ade..tp kwn2 opis yg 2 org tu smpi kesudah pon xnak potongkan kuku hasben die..dorg ckp nnt hasben dorg terkejut plk.huhu..klakar plk