Thursday, October 4, 2012

Wanita Tanpa Rahim

Eh eh hakak sedih la pepetang nih...
Tadi borak2 ngan kawan RH..tetiba die citer kawan die nak amik ubat galakkan susu sebab die ade amik anak angkat.
Pehtu die tanye ade kaitan tak penghasilan susu dengan rahim?
Aku tanye kenapa a***y?
Die kate kawan die nama w**i ni dilahirkan takde rahim..so die tak penah datang period. Jadi nye kwn die tanye ade kaitan ke takde rahim dgn hasilkan susu coz dh sebulan amik pil takde perubahan apa pon
Allahuakbar...
kawan ni siap tunjuk video w**i...terus bergenang ayaq mata...sedihh tau aku ni TTC sekurangnye dah ade sorang zuriat...
Kalau kawan2 yg lom ade anak tengah TTC pon sekurangnye korang ade rahim so boleh keep trying moga2 lekat nanti..
Cuba bayangkan orang yg takde rahim? guane lah die nak ade zuriat sendiri...*terus teringat cerekarama "Wanita Tanpa Rahim" lakonan Ija
dalam vidoe tu w**i citer, lepas spm mak die bawak pi jumpa doktor pakar dan doktor pakar sahkan die dilahirkan tanpa rahim so nothing can be done for to get pregnant unless die buat pemindahan rahim yg kedengaran impossible.
Lepas jumpa doktor mak w**i kata takyah la kawin, dok je dgn mak sampai tua. Tapi w**i cakap die pon teringin macam org lain, nak rasa bercinta...berumahtangga..ade suami
Salute sangat kat husband die dapat terima kekurangan dia yg jarang ade kat orang lain... Sobsobs terasa kerdilnya diri ni..dok merungut sedangkan kat luar sana ade orang lagi teruk diuji T______T

Tak pernah come accross akan ade wanita tanpa rahim...satu organ yg sangat penting untuk kewujudan zuriat... Subhanaallah, hanya Allah Maha Mengetahui akan hikmah disebalik ujian yg Dia berikan pada hamba-hambaNya. Jadi banyak2 kan bersyukur ye kawan2...Allah bagi macam2 kat kita..jangan sampai kita kufur nikmat.



3 comments:

mrs zach said...

is it tanpa rahim? bukan tanpa uterus ke? ihiks. me tau sapa. meang seddih tau WA punya citer. but now dia dah ada IKHLAS :)

shilafaizz said...

kak, rahim is uterus kan...uterus tu kan bhs omputih..hehe
aah skrg die nak try bf anak die la tapi dh makan pil and suntik takde hasil...

Anonymous said...

wani tu kan?
pernah baca blog dia..cerita dia ngan hubby, video pun ada.. dia sendiri ada buat grup kat FB kumpulan sokongan ttc ni..

Thursday, October 4, 2012

Wanita Tanpa Rahim

Eh eh hakak sedih la pepetang nih...
Tadi borak2 ngan kawan RH..tetiba die citer kawan die nak amik ubat galakkan susu sebab die ade amik anak angkat.
Pehtu die tanye ade kaitan tak penghasilan susu dengan rahim?
Aku tanye kenapa a***y?
Die kate kawan die nama w**i ni dilahirkan takde rahim..so die tak penah datang period. Jadi nye kwn die tanye ade kaitan ke takde rahim dgn hasilkan susu coz dh sebulan amik pil takde perubahan apa pon
Allahuakbar...
kawan ni siap tunjuk video w**i...terus bergenang ayaq mata...sedihh tau aku ni TTC sekurangnye dah ade sorang zuriat...
Kalau kawan2 yg lom ade anak tengah TTC pon sekurangnye korang ade rahim so boleh keep trying moga2 lekat nanti..
Cuba bayangkan orang yg takde rahim? guane lah die nak ade zuriat sendiri...*terus teringat cerekarama "Wanita Tanpa Rahim" lakonan Ija
dalam vidoe tu w**i citer, lepas spm mak die bawak pi jumpa doktor pakar dan doktor pakar sahkan die dilahirkan tanpa rahim so nothing can be done for to get pregnant unless die buat pemindahan rahim yg kedengaran impossible.
Lepas jumpa doktor mak w**i kata takyah la kawin, dok je dgn mak sampai tua. Tapi w**i cakap die pon teringin macam org lain, nak rasa bercinta...berumahtangga..ade suami
Salute sangat kat husband die dapat terima kekurangan dia yg jarang ade kat orang lain... Sobsobs terasa kerdilnya diri ni..dok merungut sedangkan kat luar sana ade orang lagi teruk diuji T______T

Tak pernah come accross akan ade wanita tanpa rahim...satu organ yg sangat penting untuk kewujudan zuriat... Subhanaallah, hanya Allah Maha Mengetahui akan hikmah disebalik ujian yg Dia berikan pada hamba-hambaNya. Jadi banyak2 kan bersyukur ye kawan2...Allah bagi macam2 kat kita..jangan sampai kita kufur nikmat.



3 comments:

mrs zach said...

is it tanpa rahim? bukan tanpa uterus ke? ihiks. me tau sapa. meang seddih tau WA punya citer. but now dia dah ada IKHLAS :)

shilafaizz said...

kak, rahim is uterus kan...uterus tu kan bhs omputih..hehe
aah skrg die nak try bf anak die la tapi dh makan pil and suntik takde hasil...

Anonymous said...

wani tu kan?
pernah baca blog dia..cerita dia ngan hubby, video pun ada.. dia sendiri ada buat grup kat FB kumpulan sokongan ttc ni..