Monday, October 22, 2012

Fenomena Durian Crepe/Pancake

Lately ni kat FB banyak benor yg post pasal Durian Crepe nih. Ade yg order ade jugak yg jadikan sebagai 1 bisnes utk jual doyan crepe.

Sebenarnye dh bertahun2 durian crepe/pancake ni wujud..kat midvalley tu dh lame ade since aku kt matrik uia dah ade dah..tapi boleh tak tak tergerak pon nak try..heuheuu. Dok lalu lalang jer tepi booth die tapi tak pernah beli.

So oleh kerana skrg dok heboh di FB pasal desert nih, ai pon beli... Dah mcm 1 fenomena dah pulak memasing dok cakap pasal doyan crepe...doyan crepe!



Ni ai beli kt booth dalam midvalley on the way nak ke The Gardens tu. Sedappp jugak weh. tak manis, just nice jer bila dimakan. kulit crepe dia tu pon tipisss jer so xrasa la tepung sgt. memang tipis dan kemas. dalam dia ade whipped cream, bawah whipped cream tu ade mashed durian. Macam durian king plak rasenye durian tu, memang durian pure bukan krim durian ke ape. 1 rated 4.5/5. Tu diaa tak mau rate full mark sebab menda ni mahaiii...seketul tu cuma selebar 2jari wanita kurus berharga RM2!! mwahahaha sila makan sikit2 sayang punya pasal kann....






2 comments:

MommyAqil said...

Wahh nampak sedap tau shila...hurmm nak kena cuba gak ni 1 day..hihihi..

shilafaizz said...

sedap aida...heheh worth trying.

Monday, October 22, 2012

Fenomena Durian Crepe/Pancake

Lately ni kat FB banyak benor yg post pasal Durian Crepe nih. Ade yg order ade jugak yg jadikan sebagai 1 bisnes utk jual doyan crepe.

Sebenarnye dh bertahun2 durian crepe/pancake ni wujud..kat midvalley tu dh lame ade since aku kt matrik uia dah ade dah..tapi boleh tak tak tergerak pon nak try..heuheuu. Dok lalu lalang jer tepi booth die tapi tak pernah beli.

So oleh kerana skrg dok heboh di FB pasal desert nih, ai pon beli... Dah mcm 1 fenomena dah pulak memasing dok cakap pasal doyan crepe...doyan crepe!



Ni ai beli kt booth dalam midvalley on the way nak ke The Gardens tu. Sedappp jugak weh. tak manis, just nice jer bila dimakan. kulit crepe dia tu pon tipisss jer so xrasa la tepung sgt. memang tipis dan kemas. dalam dia ade whipped cream, bawah whipped cream tu ade mashed durian. Macam durian king plak rasenye durian tu, memang durian pure bukan krim durian ke ape. 1 rated 4.5/5. Tu diaa tak mau rate full mark sebab menda ni mahaiii...seketul tu cuma selebar 2jari wanita kurus berharga RM2!! mwahahaha sila makan sikit2 sayang punya pasal kann....






2 comments:

MommyAqil said...

Wahh nampak sedap tau shila...hurmm nak kena cuba gak ni 1 day..hihihi..

shilafaizz said...

sedap aida...heheh worth trying.