Monday, October 8, 2012

Keje On Weekend

Huwaaaa hakak kene join program nan satu ini...
BCM - Business continuity Management ni dibuat utk prepare if anything disaster happen to the office building where we work, so akan ade back up supaya business atau kerja2 yg critical contohnya clearkan duit2 customer yg dorang invest atau apa2 je lah yg critical. Okeh ni lah naseb keje bank yer..kalau bangunan tempat keje kami terbakar takdo makna kami boleh balik rumah pd hari kejadian hokeh...
ktorg kene pegi alternate office which is for MIB alternate office kat bangi. So kene continue critical2 business function macam trading duit customer, beli commodity utk sale purchase transaction... Yer lah customer bukan kira bangunan terbakar ke, kene rompak ke, yg customer tau nak guna duit dorang kan.
This BCM activity adelah utk test system function, segala pc dan printer dan scanner berfungsi ke tidak, kalau x berfungsi tetiba system kene ade alternatif lain nak buat apa asalkan transaction tu boleh diteruskan no matter what...

Hakak tak suka join activities on Saturday ape lagi Sunday...weekend is the time for my family... Tapi terpaksa sangat2 kene buat BCP ni sabtu lepas..Sian Myra BFF hakak tu...Mami asek keje jer..seb baik laki hakak tak keje sabtu lepas, kalau x sape nk jaga Myra...


0 comments:

Monday, October 8, 2012

Keje On Weekend

Huwaaaa hakak kene join program nan satu ini...
BCM - Business continuity Management ni dibuat utk prepare if anything disaster happen to the office building where we work, so akan ade back up supaya business atau kerja2 yg critical contohnya clearkan duit2 customer yg dorang invest atau apa2 je lah yg critical. Okeh ni lah naseb keje bank yer..kalau bangunan tempat keje kami terbakar takdo makna kami boleh balik rumah pd hari kejadian hokeh...
ktorg kene pegi alternate office which is for MIB alternate office kat bangi. So kene continue critical2 business function macam trading duit customer, beli commodity utk sale purchase transaction... Yer lah customer bukan kira bangunan terbakar ke, kene rompak ke, yg customer tau nak guna duit dorang kan.
This BCM activity adelah utk test system function, segala pc dan printer dan scanner berfungsi ke tidak, kalau x berfungsi tetiba system kene ade alternatif lain nak buat apa asalkan transaction tu boleh diteruskan no matter what...

Hakak tak suka join activities on Saturday ape lagi Sunday...weekend is the time for my family... Tapi terpaksa sangat2 kene buat BCP ni sabtu lepas..Sian Myra BFF hakak tu...Mami asek keje jer..seb baik laki hakak tak keje sabtu lepas, kalau x sape nk jaga Myra...


No comments: