Wednesday, October 24, 2012

Potty Train Myra

Myra dah nak masuk 2tahun 2bulan end of this month. Tapi kami belum pon start Potty Train (PT) die. Mak malass kaedah. Hahah...

But i need to start jugak lah. Chaiyok mummy, chaiyok!!

Starting this weekend, nak start slow2 dengan shi shi (kencing) dulu.

I know she already understand when we communicate with her, it is a matter of training herself. Go myra go...no more diaper okeh!

Plan dah ade nk buat camne... the process flow orang panggil..heheh

Nanti kalau dh berjaya i share with you all yer.






4 comments:

ainmamasyahmi said...

nnt share tips ye..syahmi tua 2 hari je dari myra..
saya pn x start lagi ni..
mak saya cakap tunggu anak pandai cakap..
tp die da faham da rasanya..
tp tatau nak mula dari mana..

shilafaizz said...

myra dh boleh cakap...eyak...tu die pandai cakap tapi dh berak baru gtau..heheh. penat dh cakap myra nak eyak ye jom gi toilet. tapi die xmau..klu berak die jenis suka bertapa sorg diri..nak privacy gitu..so nk start dgn kencing dulu..dh ok kencing baru train berak plak.

~MommyAida~ said...

aida pon start lambat sbb semua org kata kena tunggu anak pandai cakap..tp tak jugak la shila..as long as dia faham n kita faham dia,dah bleh start dah..Chaiyok2 ye Mumy myra...Myra boleh punya..

**cuma awal2 terpaksa la berpeluh mengemop kapet n lantai..huhuhu

shilafaizz said...

Shila baru baca 1 blog ni anak die baru 1tahun 9bulan, belum leh cakap tapi die berjaya dh PT dlm masa 5hari! huwaaa jeles2. *nak jeles ape dh diri sendiri try pon xlagi..heheh.
so this mom makes me so inspired utk PT myra yg dh 2tahun lebih. die kate the toddler even lom pandai cakap tapi sebenarnya dorg dh bleh communicate dgn kita with their own language. kita je kene fhm ape hint/signs dorg.
Okeh2 mummy kene bnyk2 sabar menangani hal ni. Ya Allah permudahkan lahhh...huhuu

Wednesday, October 24, 2012

Potty Train Myra

Myra dah nak masuk 2tahun 2bulan end of this month. Tapi kami belum pon start Potty Train (PT) die. Mak malass kaedah. Hahah...

But i need to start jugak lah. Chaiyok mummy, chaiyok!!

Starting this weekend, nak start slow2 dengan shi shi (kencing) dulu.

I know she already understand when we communicate with her, it is a matter of training herself. Go myra go...no more diaper okeh!

Plan dah ade nk buat camne... the process flow orang panggil..heheh

Nanti kalau dh berjaya i share with you all yer.






4 comments:

ainmamasyahmi said...

nnt share tips ye..syahmi tua 2 hari je dari myra..
saya pn x start lagi ni..
mak saya cakap tunggu anak pandai cakap..
tp die da faham da rasanya..
tp tatau nak mula dari mana..

shilafaizz said...

myra dh boleh cakap...eyak...tu die pandai cakap tapi dh berak baru gtau..heheh. penat dh cakap myra nak eyak ye jom gi toilet. tapi die xmau..klu berak die jenis suka bertapa sorg diri..nak privacy gitu..so nk start dgn kencing dulu..dh ok kencing baru train berak plak.

~MommyAida~ said...

aida pon start lambat sbb semua org kata kena tunggu anak pandai cakap..tp tak jugak la shila..as long as dia faham n kita faham dia,dah bleh start dah..Chaiyok2 ye Mumy myra...Myra boleh punya..

**cuma awal2 terpaksa la berpeluh mengemop kapet n lantai..huhuhu

shilafaizz said...

Shila baru baca 1 blog ni anak die baru 1tahun 9bulan, belum leh cakap tapi die berjaya dh PT dlm masa 5hari! huwaaa jeles2. *nak jeles ape dh diri sendiri try pon xlagi..heheh.
so this mom makes me so inspired utk PT myra yg dh 2tahun lebih. die kate the toddler even lom pandai cakap tapi sebenarnya dorg dh bleh communicate dgn kita with their own language. kita je kene fhm ape hint/signs dorg.
Okeh2 mummy kene bnyk2 sabar menangani hal ni. Ya Allah permudahkan lahhh...huhuu