Monday, April 5, 2010

Penuhkan Rumah Sikit2...

Salammm....saya nak share pasal aktiviti ujung minggu saya...xde ape yg menarik pon kemas2 rumah sikit2 bersihkan dapur yg hampir siap...Pastu suami ajak saya pergi ke Home & Lifestyle Exhibition di PWTC...Biaselah beliau mmg suka pergi tempat2 mcm ni...tapi mak haiiii ramenye oranggg...berduyun2 pergi dahla besar tempat tu mcm2 ade...Sy gagahkan diri jgk jenjalan dgn kaki yg sakit. Skrg ni dah start slalu kne 'simpul biawak' xtaula korg tau ke x ape 'simpul biawak' tuh..
Kami sebenarnya mencari meja makan...Family saya makcik,pakcik,sepupu nak datang lagi 2minggu jadi kami pun kenalah cari meja makan besar sket...suami suka meja makan marble nmpk elegant katenye...dulu saya xsuka tapi lame2 dah terpengaruh plak...meja makan marble xlapuk dek zaman dan sangat la tahan...name pun marble kan...kalau saya ketuk dgn tukul besi pon cuma calar je kott...Regenya 1 bulan setengah gaji saya...Ye, pasni makan jelah marble tuh xyah mkn nasi..haha..Tapi compared to kedai lain kat Home Fair ni kira berbaloi beli sebab dapat harga murah dgn quality yg bagus PLUS kami diberi hadiah one set pinggan mangkuk yg harganya 3hundred++..Berbaloi kan??

Kami telah mem-booked meja makan ini dari CROWN Furniture...dining set 8 seater...nape besaq sgt?sebab saya nak anak 6orang plus kami berdua 8rang lah...kuikui...ramenya anak gue...xdolah, sbbnye for future alang2 dah nak beli kan...Kerusinya kami pilih fabrik instead of kulit sebab saya akan tukar design fabriknya tiap 2tahun skali...(en suami pasti menjelingkan mata mendengar ayat ini kan?? huhu...)Nilah gamba meja makan disamping mummy-to-be yg sebuk memposing kan dirinya skali ...hehehe


2 comments:

Nur Sa'adah said...

fuhhh kayo....! meja makan pun besaq...rumah sure besaq nie...

shilafaizz said...

ala aku dok umah panjang jer odah...kehkeh

Monday, April 5, 2010

Penuhkan Rumah Sikit2...

Salammm....saya nak share pasal aktiviti ujung minggu saya...xde ape yg menarik pon kemas2 rumah sikit2 bersihkan dapur yg hampir siap...Pastu suami ajak saya pergi ke Home & Lifestyle Exhibition di PWTC...Biaselah beliau mmg suka pergi tempat2 mcm ni...tapi mak haiiii ramenye oranggg...berduyun2 pergi dahla besar tempat tu mcm2 ade...Sy gagahkan diri jgk jenjalan dgn kaki yg sakit. Skrg ni dah start slalu kne 'simpul biawak' xtaula korg tau ke x ape 'simpul biawak' tuh..
Kami sebenarnya mencari meja makan...Family saya makcik,pakcik,sepupu nak datang lagi 2minggu jadi kami pun kenalah cari meja makan besar sket...suami suka meja makan marble nmpk elegant katenye...dulu saya xsuka tapi lame2 dah terpengaruh plak...meja makan marble xlapuk dek zaman dan sangat la tahan...name pun marble kan...kalau saya ketuk dgn tukul besi pon cuma calar je kott...Regenya 1 bulan setengah gaji saya...Ye, pasni makan jelah marble tuh xyah mkn nasi..haha..Tapi compared to kedai lain kat Home Fair ni kira berbaloi beli sebab dapat harga murah dgn quality yg bagus PLUS kami diberi hadiah one set pinggan mangkuk yg harganya 3hundred++..Berbaloi kan??

Kami telah mem-booked meja makan ini dari CROWN Furniture...dining set 8 seater...nape besaq sgt?sebab saya nak anak 6orang plus kami berdua 8rang lah...kuikui...ramenya anak gue...xdolah, sbbnye for future alang2 dah nak beli kan...Kerusinya kami pilih fabrik instead of kulit sebab saya akan tukar design fabriknya tiap 2tahun skali...(en suami pasti menjelingkan mata mendengar ayat ini kan?? huhu...)Nilah gamba meja makan disamping mummy-to-be yg sebuk memposing kan dirinya skali ...hehehe


2 comments:

Nur Sa'adah said...

fuhhh kayo....! meja makan pun besaq...rumah sure besaq nie...

shilafaizz said...

ala aku dok umah panjang jer odah...kehkeh