Skip to main content

Kembali Bertugas & New Hapdate...

Halluu...sy sudah kembali bertugas setelah bercuti 5hari kerana ke Bandung...gimana rasanya?? waduhh...asik sekali donk...yealah shopping kan mane xasik nye..habis jugak la 7juta lebih rupiah...bukan ringgit mesia ye...huhu...cadangnye nak beli bnyk brg baby tapi bile sampai sane brg mummy n daddy die yg bnyk dibeli mcm mane ye?? huhu xpelah brg baby pon dh bnyk beli kt m'sia, juz tmbh 2,3helai baju jer...sesiapa yg blum pernah ke Bandung and kaki shopping, sila lah ke sana kerana brg2 disana sgt murah...jeans levi's lelaki 501 original boleh dpt dlm RM220 jer...utk jeans levi's pompuan original boleh dapat semurah RM80-RM90 saje...baju2 branded original mcm guess,esprit,zara boleh dpt dlm RM30-40 hinggit sajer..handbag branded pun murah2 handbag guess + purse boleh dapat dlm seratus lebih...sy bnyk gak shopping telekung sebagai cenderahati utk famly...telekung sutera lepas tawar dlm 150,000 rupiah atau RM55 sepasang...murah kan?? tapi,sekembali dari Bandung sy kena selsema...maybe sbb kat sane cuaca kering and berhabuk kot...

Dari m'sia kami memang dah booked driver disane, jadi senang nak kemana2...driver pun boleh serve kami 24hours...Cewek2 (gadis) dan cowok2 (lelaki) disana sangatlah polite dan org disana kurus2 dan kecik2...jarang jumpa yg big size baju pon xbnyk yg 'Plus' size.Next time, kami memang bercadang nak kesana lagi maybe tunggu baby dah umo setahun baru kesana lagi...insyaallah kalau ade rezeki...~

Comments

wahidakhairy said…
sheila...ko ni wat aku rasa nak g skrg jea....waaaaa...nak shopping handbag zara,guess,esprit...sume3 la...nak g.....
shila said…
huhu...aku mmg sajer nk buat ko pns punggung...kihkih..slalu la tgk ws a.asia ade promo jer trus booked k...kat sane mmg ko xrase kuar duit sbb murah...shopping baju n hanbag lagi murah dari mkn tau..huhu
Hana Picca said…
best kan kat bandung? leh shopping byk sb money exchage sna tak beban kan kita..juta2 tu..hehehe
shila said…
aah nilai duit kita besar berbanding rupiah 1 juta rupiah equal to RM366 duit kita rate skrg..cuma mkn jer kne hati2 kat sana coz not so hygine

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…