Thursday, April 29, 2010

Kembali Bertugas & New Hapdate...

Halluu...sy sudah kembali bertugas setelah bercuti 5hari kerana ke Bandung...gimana rasanya?? waduhh...asik sekali donk...yealah shopping kan mane xasik nye..habis jugak la 7juta lebih rupiah...bukan ringgit mesia ye...huhu...cadangnye nak beli bnyk brg baby tapi bile sampai sane brg mummy n daddy die yg bnyk dibeli mcm mane ye?? huhu xpelah brg baby pon dh bnyk beli kt m'sia, juz tmbh 2,3helai baju jer...sesiapa yg blum pernah ke Bandung and kaki shopping, sila lah ke sana kerana brg2 disana sgt murah...jeans levi's lelaki 501 original boleh dpt dlm RM220 jer...utk jeans levi's pompuan original boleh dapat semurah RM80-RM90 saje...baju2 branded original mcm guess,esprit,zara boleh dpt dlm RM30-40 hinggit sajer..handbag branded pun murah2 handbag guess + purse boleh dapat dlm seratus lebih...sy bnyk gak shopping telekung sebagai cenderahati utk famly...telekung sutera lepas tawar dlm 150,000 rupiah atau RM55 sepasang...murah kan?? tapi,sekembali dari Bandung sy kena selsema...maybe sbb kat sane cuaca kering and berhabuk kot...

Dari m'sia kami memang dah booked driver disane, jadi senang nak kemana2...driver pun boleh serve kami 24hours...Cewek2 (gadis) dan cowok2 (lelaki) disana sangatlah polite dan org disana kurus2 dan kecik2...jarang jumpa yg big size baju pon xbnyk yg 'Plus' size.Next time, kami memang bercadang nak kesana lagi maybe tunggu baby dah umo setahun baru kesana lagi...insyaallah kalau ade rezeki...~

4 comments:

wahidakhairy said...

sheila...ko ni wat aku rasa nak g skrg jea....waaaaa...nak shopping handbag zara,guess,esprit...sume3 la...nak g.....

shila said...

huhu...aku mmg sajer nk buat ko pns punggung...kihkih..slalu la tgk ws a.asia ade promo jer trus booked k...kat sane mmg ko xrase kuar duit sbb murah...shopping baju n hanbag lagi murah dari mkn tau..huhu

Hana Picca said...

best kan kat bandung? leh shopping byk sb money exchage sna tak beban kan kita..juta2 tu..hehehe

shila said...

aah nilai duit kita besar berbanding rupiah 1 juta rupiah equal to RM366 duit kita rate skrg..cuma mkn jer kne hati2 kat sana coz not so hygine

Thursday, April 29, 2010

Kembali Bertugas & New Hapdate...

Halluu...sy sudah kembali bertugas setelah bercuti 5hari kerana ke Bandung...gimana rasanya?? waduhh...asik sekali donk...yealah shopping kan mane xasik nye..habis jugak la 7juta lebih rupiah...bukan ringgit mesia ye...huhu...cadangnye nak beli bnyk brg baby tapi bile sampai sane brg mummy n daddy die yg bnyk dibeli mcm mane ye?? huhu xpelah brg baby pon dh bnyk beli kt m'sia, juz tmbh 2,3helai baju jer...sesiapa yg blum pernah ke Bandung and kaki shopping, sila lah ke sana kerana brg2 disana sgt murah...jeans levi's lelaki 501 original boleh dpt dlm RM220 jer...utk jeans levi's pompuan original boleh dapat semurah RM80-RM90 saje...baju2 branded original mcm guess,esprit,zara boleh dpt dlm RM30-40 hinggit sajer..handbag branded pun murah2 handbag guess + purse boleh dapat dlm seratus lebih...sy bnyk gak shopping telekung sebagai cenderahati utk famly...telekung sutera lepas tawar dlm 150,000 rupiah atau RM55 sepasang...murah kan?? tapi,sekembali dari Bandung sy kena selsema...maybe sbb kat sane cuaca kering and berhabuk kot...

Dari m'sia kami memang dah booked driver disane, jadi senang nak kemana2...driver pun boleh serve kami 24hours...Cewek2 (gadis) dan cowok2 (lelaki) disana sangatlah polite dan org disana kurus2 dan kecik2...jarang jumpa yg big size baju pon xbnyk yg 'Plus' size.Next time, kami memang bercadang nak kesana lagi maybe tunggu baby dah umo setahun baru kesana lagi...insyaallah kalau ade rezeki...~

4 comments:

wahidakhairy said...

sheila...ko ni wat aku rasa nak g skrg jea....waaaaa...nak shopping handbag zara,guess,esprit...sume3 la...nak g.....

shila said...

huhu...aku mmg sajer nk buat ko pns punggung...kihkih..slalu la tgk ws a.asia ade promo jer trus booked k...kat sane mmg ko xrase kuar duit sbb murah...shopping baju n hanbag lagi murah dari mkn tau..huhu

Hana Picca said...

best kan kat bandung? leh shopping byk sb money exchage sna tak beban kan kita..juta2 tu..hehehe

shila said...

aah nilai duit kita besar berbanding rupiah 1 juta rupiah equal to RM366 duit kita rate skrg..cuma mkn jer kne hati2 kat sana coz not so hygine