Skip to main content

Jalan2 ke Bandung jomm!

Macam dah lame xhapdate blog sejak2 dah kne block nih..hehu...tapi oleh kerana saya ni hacker tak bertauliah, akhirnya dapat kembali mem-blog di opis...
Xde ape pon nak hapdate, esok 22/04/2010 saya cuti ade appoitment check-up dan nak mintak surat pelepasan doctor kerana saya dan en suami akan bercuti ke luar negara....hehehe...mcm la jauh sgt nak pegi Paris ke kan...kami pegi negara seberang jer...Plan setahun yg lalu akhirnye masa yg ditunggu tiba jua...
Sabtu ni (24 apr sampai 27 apr) kami akan berlepas ke Bandung Indonesia makan angin bawak baby lam perut skali...mmgla kne bwk xkan nak tinggal ye dak?? Oleh kerana lam perut ade baby, sy perlulah dpt surat keizinan doktor terlebih dahulu...
Doakan kami selamat pegi dan balik yer...nanti sy bwk ole2 yg buanyakk untuk kamu semua iaitu gamba2 kami bercuti di sana ye...daaaa ketemu lagi yah~

Comments

Hana Picca said…
wah, bestnya hanimun lagi.. hana pun hanimun kat sana..jogja bandung..nnti di bandung, jgn lupa singgah di Tangkuban Prahu..sejuk gigel... hehe..take care ye
wahidakhairy said…
shila, aku naak pesan handbag...cari yg cantik2 yea...hehe
nurulhaniff said…
wahid..ko nih handbag jekk..handbag maniac sungguh
shila said…
alamak wahida aku xbkk blog la since pegi kesana...klu tau tgglkan no hp jer leh ko pesan brg kat aku...nnt leh aku mark-up price yek?hehehe...klu de rezeki pgla sane best woo...tp sy bkn hanimun, saje nk merasa shopping kat sane..mmg murah giler!!...berbaloi2..wahida mesti suka!

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…