Wednesday, May 8, 2013

Kisah Pasal PRU13

Hari Jumaat 3hb pagi dah gerak balik ke Johor sebab nak elakkan jammed. Maklumlah mak dah masuk 7bulan, kalau jammed mau patah pinggang duduk dalam kereta lame2. Dah la jauh uolss...Tu pon dah terasa perit2 kat pinggang even tak jammed.

Pengalaman mengundi kali pertama sangat manis...ntah la rase pengalaman yang sangat berharga sebab sy dah tunaikan tanggungjawab sebagai rakyat Malaysia. Rasa besar tanggungjawab tu. Mase tunggu keputusan PRU13, mengalahkan nak dapat keputusan SPM jer. Hahah

Ni calitan dakwat semasa mengundi. Pekat likat.


Ramai yg pertikaikan kesan dakwat tak kekal, hilang dan sebagainya, Until now dh basuh pinggan, mandikan myra, sental2 dgn macam2 sabun, dah 3hari kesan2 dakwat masih ada kat kuku, cuma kat kulit dah hilang tapi kesan biru tu kalau tengok dekat2 kat kulit masih ada. Ayah myra pon sama, kesan dakwat ada lagi kat kuku dia. So far i have no issue about the ink. Mana nak kekal, nama pon dakwat..bukan tatoo..kehkehkeh

Apa pun keputusan election ni, terima dengan redha. Jangan lupa Allah yang tentukan segalanya...Allah dah takdirkan begitu begini. Kalau Allah tak izinkan, tak berlaku lah. Kalau kita marah, tak puas hati, rasa benci..apa yang kita dapat? Sakit hati jer kan...Dengan siapa kita marah dan benci? Marah dengan Allah ke sebab bagi kemenangan kat parti tu? Nauzubillah...

Pada PRU kali ini, banyakkkk sangat daku tengok rakan2 yg dulu nya dikenali dengan sifat rajin dakwah di FB, post perkara2 ilmiah, tapi sejak PRU ni nampak 'sosok sebenar' dalam diri...Don't use FB as a medium to spread hatred to others...Please. Kalau kita dapat 1 artikel yang orang share, baca lah betul2, jangan dok baca tajuk je. Buatlah rujukan sikit...Padahal benda tu hal lama dan dah lama berkuatkuasa. Sahih ke perkara tu? Kalau tak sahih, sama juga lah macam kita menabur dan sebar fitnah.

Sy hormat pilihan masing-masing, cuma...Think wisely...daku sayang kawan2 semua, tapi tindakan few friends telah "menjarakkan" sikit ukhwah yg selama ni terbina..Honestly, terpaksa hide few people sebab tak larat nak baca status caci maki. Maaf, terlalu banyak negative vibes. Kalau dia memang gangster Rembau most wanted selama ni tak ape, daku faham...tapi selama ini daku mengenali dia sebagai seorang yg bijak, banyak ilmu agama, alih-alih jadi somebody else, semua benda tak betul dan tak puas hati. Rindu dia yang dulu...orang yang selalu sebarkan ilmu2 yang bermanfaat pada kawan2. Sedih :(







2 comments:

ayu said...

suka tang Rembau most wanted tu..hehe...lagu tu hot skrg kan..

aahh la shila..tak larat dah nak ngadap fb lama2..

shilafaizz said...

ayu, aah lagu tu kelakar...heheh

Wednesday, May 8, 2013

Kisah Pasal PRU13

Hari Jumaat 3hb pagi dah gerak balik ke Johor sebab nak elakkan jammed. Maklumlah mak dah masuk 7bulan, kalau jammed mau patah pinggang duduk dalam kereta lame2. Dah la jauh uolss...Tu pon dah terasa perit2 kat pinggang even tak jammed.

Pengalaman mengundi kali pertama sangat manis...ntah la rase pengalaman yang sangat berharga sebab sy dah tunaikan tanggungjawab sebagai rakyat Malaysia. Rasa besar tanggungjawab tu. Mase tunggu keputusan PRU13, mengalahkan nak dapat keputusan SPM jer. Hahah

Ni calitan dakwat semasa mengundi. Pekat likat.


Ramai yg pertikaikan kesan dakwat tak kekal, hilang dan sebagainya, Until now dh basuh pinggan, mandikan myra, sental2 dgn macam2 sabun, dah 3hari kesan2 dakwat masih ada kat kuku, cuma kat kulit dah hilang tapi kesan biru tu kalau tengok dekat2 kat kulit masih ada. Ayah myra pon sama, kesan dakwat ada lagi kat kuku dia. So far i have no issue about the ink. Mana nak kekal, nama pon dakwat..bukan tatoo..kehkehkeh

Apa pun keputusan election ni, terima dengan redha. Jangan lupa Allah yang tentukan segalanya...Allah dah takdirkan begitu begini. Kalau Allah tak izinkan, tak berlaku lah. Kalau kita marah, tak puas hati, rasa benci..apa yang kita dapat? Sakit hati jer kan...Dengan siapa kita marah dan benci? Marah dengan Allah ke sebab bagi kemenangan kat parti tu? Nauzubillah...

Pada PRU kali ini, banyakkkk sangat daku tengok rakan2 yg dulu nya dikenali dengan sifat rajin dakwah di FB, post perkara2 ilmiah, tapi sejak PRU ni nampak 'sosok sebenar' dalam diri...Don't use FB as a medium to spread hatred to others...Please. Kalau kita dapat 1 artikel yang orang share, baca lah betul2, jangan dok baca tajuk je. Buatlah rujukan sikit...Padahal benda tu hal lama dan dah lama berkuatkuasa. Sahih ke perkara tu? Kalau tak sahih, sama juga lah macam kita menabur dan sebar fitnah.

Sy hormat pilihan masing-masing, cuma...Think wisely...daku sayang kawan2 semua, tapi tindakan few friends telah "menjarakkan" sikit ukhwah yg selama ni terbina..Honestly, terpaksa hide few people sebab tak larat nak baca status caci maki. Maaf, terlalu banyak negative vibes. Kalau dia memang gangster Rembau most wanted selama ni tak ape, daku faham...tapi selama ini daku mengenali dia sebagai seorang yg bijak, banyak ilmu agama, alih-alih jadi somebody else, semua benda tak betul dan tak puas hati. Rindu dia yang dulu...orang yang selalu sebarkan ilmu2 yang bermanfaat pada kawan2. Sedih :(







2 comments:

ayu said...

suka tang Rembau most wanted tu..hehe...lagu tu hot skrg kan..

aahh la shila..tak larat dah nak ngadap fb lama2..

shilafaizz said...

ayu, aah lagu tu kelakar...heheh