Wednesday, May 8, 2013

Entering 3rd Trimester

Alhamdulillah, today i am officially entering into 3rd trimester. Syukran lillah, for the wonderful journey and pretty good health.

Another 11-12weeks to go...kedengaran lama lagi tapi hakikatnya sekejap sahaja...Tsktsktsk makin dekat opkos lah makin seremmmms jugak. Apa pun hanya boleh berdoa moga dipermudahkan segalanya, selamat semuanya...Moga proses kelahiran adik myra lebih mudah...Gigih kumpul tips dipermudahkan bersalin, termasuklah exercise untuk ibu hamil. Gigih jugak draft birth plan untuk disubmit ke Dr. Mazita.

Sekarang perut dah terasa ketat metat, jalan pon agak lambat dah. Tak boleh dah nak brisk walking dan lari2 anak lagi ke LRT station. Kalau cuba jalan laju2 jugak, bolehhh tapi bila stop jer jalan terus rase sakit kat ari-ari. But i love walking. Trying hard untuk banyak kan berjalan, parking kete jauh2 sikit. I believe banyak berjalan mudahkan bersalin...heheh. Nafsu makan biasa2 saja..memang banyak beza dengan previous pregnancy, sebab tu gaknye perut pon agak comel sket. Alhamdulillah, takde bengkak kaki lagi..Time myra dulu 7bulan kaki dah bengkak dah..high water retention.

Dah nak dekat sebulan jugak Myra successfully diapers-off at 2years 7month..Alhamdulillah, terima kasih encik suami kerana membantu dan rajin potty train Myra..ekekekeke. Jujur neh, ayah myra yang banyak layan kencing berak dia...Pak pais yg rajin tanya tiap 1/2 jam 'nak kencing tak? nak berak tak?' Omak xberapa nak larat dan lupa2 jugak nak tanya...mihmihmih...Malam hari pon, Myra takde terkencing tapi mak dia masih pakaikan diaper, yo lah tak sanggup mak kalau tilam dikencing dek Myra kot2 ngigau ke terbabas...dah la berat tilam tuh (macam lah daku yg angkat tilam tuh nanti). Tapi tiap2 pagi check diaper dia kering takde kencing...bagus anak emak banyak jimat dah.

Syabas bete. Sayang kamu.

Chenta Hati Mami

4 comments:

ayu said...

gud girl myra!!

Sima said...

wahhhh myra dah free diapers! tahniah.. dah big girl.. hehe...

Shila, moga dipermudahkan ya. :)

shilafaizz said...

ayu, dh nak ade adik..kalau x mesti delay lagi tuh PT..hehe

nik: malu kat qistina, qistina lagi awal PT

tenku butang said...

bestnyee.. jeles teman tauu..

Wednesday, May 8, 2013

Entering 3rd Trimester

Alhamdulillah, today i am officially entering into 3rd trimester. Syukran lillah, for the wonderful journey and pretty good health.

Another 11-12weeks to go...kedengaran lama lagi tapi hakikatnya sekejap sahaja...Tsktsktsk makin dekat opkos lah makin seremmmms jugak. Apa pun hanya boleh berdoa moga dipermudahkan segalanya, selamat semuanya...Moga proses kelahiran adik myra lebih mudah...Gigih kumpul tips dipermudahkan bersalin, termasuklah exercise untuk ibu hamil. Gigih jugak draft birth plan untuk disubmit ke Dr. Mazita.

Sekarang perut dah terasa ketat metat, jalan pon agak lambat dah. Tak boleh dah nak brisk walking dan lari2 anak lagi ke LRT station. Kalau cuba jalan laju2 jugak, bolehhh tapi bila stop jer jalan terus rase sakit kat ari-ari. But i love walking. Trying hard untuk banyak kan berjalan, parking kete jauh2 sikit. I believe banyak berjalan mudahkan bersalin...heheh. Nafsu makan biasa2 saja..memang banyak beza dengan previous pregnancy, sebab tu gaknye perut pon agak comel sket. Alhamdulillah, takde bengkak kaki lagi..Time myra dulu 7bulan kaki dah bengkak dah..high water retention.

Dah nak dekat sebulan jugak Myra successfully diapers-off at 2years 7month..Alhamdulillah, terima kasih encik suami kerana membantu dan rajin potty train Myra..ekekekeke. Jujur neh, ayah myra yang banyak layan kencing berak dia...Pak pais yg rajin tanya tiap 1/2 jam 'nak kencing tak? nak berak tak?' Omak xberapa nak larat dan lupa2 jugak nak tanya...mihmihmih...Malam hari pon, Myra takde terkencing tapi mak dia masih pakaikan diaper, yo lah tak sanggup mak kalau tilam dikencing dek Myra kot2 ngigau ke terbabas...dah la berat tilam tuh (macam lah daku yg angkat tilam tuh nanti). Tapi tiap2 pagi check diaper dia kering takde kencing...bagus anak emak banyak jimat dah.

Syabas bete. Sayang kamu.

Chenta Hati Mami

4 comments:

ayu said...

gud girl myra!!

Sima said...

wahhhh myra dah free diapers! tahniah.. dah big girl.. hehe...

Shila, moga dipermudahkan ya. :)

shilafaizz said...

ayu, dh nak ade adik..kalau x mesti delay lagi tuh PT..hehe

nik: malu kat qistina, qistina lagi awal PT

tenku butang said...

bestnyee.. jeles teman tauu..