Skip to main content

Story About My Lil' Girl

Hai semuaaa...
Sy bersiaran dari hp BB jah..sebab PC kene locked screen..kuikui.Tgn ni dok laju jer tekan2 rupanye num lock off..then dah 3kali nerai kene la block..Tengah tunggu CSC (kompeni outsource utk bende2 system gini ke kompeni lain) sebab tersangatlah banyak kes staff sesaje buat2 lupa password.kehkehkeh,,so pc xbleh on keje pon xleh buat sebab sumenye computerize and system wise..meh hapdet blog.

Nak citer pasal anakandaku nan seorang iteww...Buat pertama kali lam hidup Myra die suda gunting rambut..kihkih.Macam hape ku nengok ghope dak sorang nih. Dahla muka bolat gunting rambut lak pesen gini emph..emph..takpelah nak oi nanti rambut panjang lagi kita boleh la kibas2 rambut kiri kanan balik yer..

Oooo...there's a bird mummy!

Posing sebelum gunting rambut...

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ngehngehngehh....selamat dipotong rambut die...

Uiiiii anak den ka nie???  

Eh sekarang itu budak suda pandai merajuk aihh...kalo kita amik barang kt tangan die, die terus jer sembam muka ke lantai..merengek2 kat lantai tuh tunggu org pujuk...Fening mak! Selagi tak dipujuk die akan cium la lantai tuh..ish ish dasar anak manje..ikut perangai mak die kekecik kott...

Dah pandai main pondok2 okeh. Main pondok2 ni pada den alaaa yg main anak patung gitu tu..kekecik mak die pon sukaaa sangat main teddy bear bagai. Cakap2 ngan teddy bear..erkkk* Pastu kenan kat anak..bangun2 tido die pi cakap2 bahasa german ngan 'mimi' dan 'lulu' die..siap tepuk2 suruh tido..ku bukak mata sket2 kat katil dok perati die. Nak tegelak pon ade bile die dok cakap2 ngan kawan2 bear die tuh siap gelak2. Tetiba rasa dah besar dak ni pandai dah main pondok2.

Myra my adorable and chicky girl, be good okeh, jangan notty2...Mummy love u a lot!

Comments

ashra said…
tgk gelagat anak,mmg terasa da makin besar da kan.cepat masa berlalu dlm tak sedar kita.
mizah said…
hahah..myra potong rambut dah ye...takpe jap lagi panjang la tu kan...besar dah...pandai main pondok2 ye...good girl :)
shilafaizz said…
pasni nak biar panjang kibas2 rambut kiri kanan macam lam iklan syampu lak...heheheh
Vna Sandhu said…
haish! x dapat nak gomol² dia masa party hari tue..
Ina Hashim said…
lain pulak nampak muka dia...cam bdak dah besarrr
shilafaizz said…
aah wina besday girl tido plakkk..hehe

kak ina, nampak lain kann?? heheh big girl la kununnye.

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…