Monday, October 10, 2011

Story About My Lil' Girl

Hai semuaaa...
Sy bersiaran dari hp BB jah..sebab PC kene locked screen..kuikui.Tgn ni dok laju jer tekan2 rupanye num lock off..then dah 3kali nerai kene la block..Tengah tunggu CSC (kompeni outsource utk bende2 system gini ke kompeni lain) sebab tersangatlah banyak kes staff sesaje buat2 lupa password.kehkehkeh,,so pc xbleh on keje pon xleh buat sebab sumenye computerize and system wise..meh hapdet blog.

Nak citer pasal anakandaku nan seorang iteww...Buat pertama kali lam hidup Myra die suda gunting rambut..kihkih.Macam hape ku nengok ghope dak sorang nih. Dahla muka bolat gunting rambut lak pesen gini emph..emph..takpelah nak oi nanti rambut panjang lagi kita boleh la kibas2 rambut kiri kanan balik yer..

Oooo...there's a bird mummy!

Posing sebelum gunting rambut...

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ngehngehngehh....selamat dipotong rambut die...

Uiiiii anak den ka nie???  

Eh sekarang itu budak suda pandai merajuk aihh...kalo kita amik barang kt tangan die, die terus jer sembam muka ke lantai..merengek2 kat lantai tuh tunggu org pujuk...Fening mak! Selagi tak dipujuk die akan cium la lantai tuh..ish ish dasar anak manje..ikut perangai mak die kekecik kott...

Dah pandai main pondok2 okeh. Main pondok2 ni pada den alaaa yg main anak patung gitu tu..kekecik mak die pon sukaaa sangat main teddy bear bagai. Cakap2 ngan teddy bear..erkkk* Pastu kenan kat anak..bangun2 tido die pi cakap2 bahasa german ngan 'mimi' dan 'lulu' die..siap tepuk2 suruh tido..ku bukak mata sket2 kat katil dok perati die. Nak tegelak pon ade bile die dok cakap2 ngan kawan2 bear die tuh siap gelak2. Tetiba rasa dah besar dak ni pandai dah main pondok2.

Myra my adorable and chicky girl, be good okeh, jangan notty2...Mummy love u a lot!

6 comments:

ashra said...

tgk gelagat anak,mmg terasa da makin besar da kan.cepat masa berlalu dlm tak sedar kita.

mizah said...

hahah..myra potong rambut dah ye...takpe jap lagi panjang la tu kan...besar dah...pandai main pondok2 ye...good girl :)

shilafaizz said...

pasni nak biar panjang kibas2 rambut kiri kanan macam lam iklan syampu lak...heheheh

Vna Sandhu said...

haish! x dapat nak gomol² dia masa party hari tue..

Ina Hashim said...

lain pulak nampak muka dia...cam bdak dah besarrr

shilafaizz said...

aah wina besday girl tido plakkk..hehe

kak ina, nampak lain kann?? heheh big girl la kununnye.

Monday, October 10, 2011

Story About My Lil' Girl

Hai semuaaa...
Sy bersiaran dari hp BB jah..sebab PC kene locked screen..kuikui.Tgn ni dok laju jer tekan2 rupanye num lock off..then dah 3kali nerai kene la block..Tengah tunggu CSC (kompeni outsource utk bende2 system gini ke kompeni lain) sebab tersangatlah banyak kes staff sesaje buat2 lupa password.kehkehkeh,,so pc xbleh on keje pon xleh buat sebab sumenye computerize and system wise..meh hapdet blog.

Nak citer pasal anakandaku nan seorang iteww...Buat pertama kali lam hidup Myra die suda gunting rambut..kihkih.Macam hape ku nengok ghope dak sorang nih. Dahla muka bolat gunting rambut lak pesen gini emph..emph..takpelah nak oi nanti rambut panjang lagi kita boleh la kibas2 rambut kiri kanan balik yer..

Oooo...there's a bird mummy!

Posing sebelum gunting rambut...

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ngehngehngehh....selamat dipotong rambut die...

Uiiiii anak den ka nie???  

Eh sekarang itu budak suda pandai merajuk aihh...kalo kita amik barang kt tangan die, die terus jer sembam muka ke lantai..merengek2 kat lantai tuh tunggu org pujuk...Fening mak! Selagi tak dipujuk die akan cium la lantai tuh..ish ish dasar anak manje..ikut perangai mak die kekecik kott...

Dah pandai main pondok2 okeh. Main pondok2 ni pada den alaaa yg main anak patung gitu tu..kekecik mak die pon sukaaa sangat main teddy bear bagai. Cakap2 ngan teddy bear..erkkk* Pastu kenan kat anak..bangun2 tido die pi cakap2 bahasa german ngan 'mimi' dan 'lulu' die..siap tepuk2 suruh tido..ku bukak mata sket2 kat katil dok perati die. Nak tegelak pon ade bile die dok cakap2 ngan kawan2 bear die tuh siap gelak2. Tetiba rasa dah besar dak ni pandai dah main pondok2.

Myra my adorable and chicky girl, be good okeh, jangan notty2...Mummy love u a lot!

6 comments:

ashra said...

tgk gelagat anak,mmg terasa da makin besar da kan.cepat masa berlalu dlm tak sedar kita.

mizah said...

hahah..myra potong rambut dah ye...takpe jap lagi panjang la tu kan...besar dah...pandai main pondok2 ye...good girl :)

shilafaizz said...

pasni nak biar panjang kibas2 rambut kiri kanan macam lam iklan syampu lak...heheheh

Vna Sandhu said...

haish! x dapat nak gomol² dia masa party hari tue..

Ina Hashim said...

lain pulak nampak muka dia...cam bdak dah besarrr

shilafaizz said...

aah wina besday girl tido plakkk..hehe

kak ina, nampak lain kann?? heheh big girl la kununnye.