Friday, August 13, 2010

Ramadhan Kedua Bersama2...

Bismillah...apa khabar rakan2 blog dah RH?? Macam mana dengan puasa kalian...? Heheh...bagus2 cantik jer bahasa saya, maklumlah bulan puasa kan kenalah jaga hati, lidah, mulut, mata dan semua anggota dari maksiat...huhuu...

Kiranya tidak terlambat sy mengucapkan Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak 1431 Hijriah...Ramadhan kali ini juga adalah Ramadhan kali kedua buat sy dan suami menyambutnya bersama-sama...dan bertiga actually termsk insan kecik lam rahim ni..;) Pada Ramadhan lepas, sy baru sahaja beberapa minggu menjadi isteri kepada encik suami sy...teringat lagi maklumlah baru je jadi isteri org kan bnyk kali jugak kami terlajak sahur...sy mintak maaf sgt2 kat en suami sebab mase bujang sy memang jarang sahur...klu bangun tu pun juz buat air milo panas jer..bila dah kawin kenalah siapkan sahur utk suami kan tapi sy bnyk ngelat..nasib baik suami xkisah sgt...

Ramdhan kali ini alhamdulillah, sy dah terer dah..(puasa pun baru 3 hari)...Hari pertama  sahur sy buat ikan bakar dgn kacang panjang msk asam...Hari kedua sy buatkan menu feveret suami tofu telur msk ala2 chinese style tu...letak carrot, jagung, isi ayam sikit...Untuk makluman, sy hanya dapat menyambut puasa pertama saje kerana gynae tak advise sy puasa dah cukup bulan dan tgh2 sarat ni...Tapi sy tetap nak sambut puasa pertama...Rasa ralat sgt kalau x puasa..Mase puasa pertama pun menggigil jugak nak habiskan satu hari. Pedih sgt ulu hati, baby pun mcm tak keruan kt dalam tu lapar sgt gaknye...sian baby...bila bgtau suami, dia cakap esok xyah puasa gynae pun tak galakkan puasa, nanti apa2 effect kat baby...Ok lah baikkk...sy sanggup bayar puasa sebulan kerana baby tersayang nih...

Menu berbuka pulak sy belum berkesempatan memasak di rumah...keje, balik jln jammed, kami hanya membeli juadah di bazar ramadhan sahaje...weekend ni insyaallah sy mmg nk memasak...tgh pikir2 nak masak lauk ape..Sy teringin nk mkn pengat pisang...pastu nk msk ayam msk halia, nk wat nasi lemak sambal udang (suami's feveret), nak try resipi burger malaysia mcm Puan Baya...ehmm...tapi tah larat ke x...xpe nanti sy upload gamba ek...TUNGGUUU

5 comments:

Mawarnafastari said...

Bagus2 cubalah resepi tu sedap.. Pehi kat www.arinaathirah.fotopages.com.
Byk resepi dia best2...

Bertukar2lah resepi kite di bulan ramadhan ni ek.. Nak tukar juadah jauh sgt.. Hihi

shilafaizz said...

dah pegi dh photopages die baya..bnyk gile resipi.rajin die msk.nk try satu resipi kek rich choco marble tu.mcm best je bhn2 pon senang, xbnyk..bnyk dh copy resipi dr dia..huhu

wahidakhairy said...

wah....rajin nye korg share2 resepi...bagus2...aku tukang ciplak..haha..

sheila: bila due??bestnye ade baby nanti..

hasnolleilla said...

puasa,jgn xpuasa yer..hhihi
samela kiter..ramadhan kedua bersama somi..=)

shilafaizz said...

hani: sy xpose...wakaka...
jenuhla haku membyr pose pasni..

baya n wahida: bnyk nk share resipi tp xsempat2 upload gamba..huhu.nnt lah yek..
wahida, aku due mggu depan..if HR approve mggu ni last kt opis xlarat la aku nk ngadap keje kt opis nih..hehe

Friday, August 13, 2010

Ramadhan Kedua Bersama2...

Bismillah...apa khabar rakan2 blog dah RH?? Macam mana dengan puasa kalian...? Heheh...bagus2 cantik jer bahasa saya, maklumlah bulan puasa kan kenalah jaga hati, lidah, mulut, mata dan semua anggota dari maksiat...huhuu...

Kiranya tidak terlambat sy mengucapkan Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak 1431 Hijriah...Ramadhan kali ini juga adalah Ramadhan kali kedua buat sy dan suami menyambutnya bersama-sama...dan bertiga actually termsk insan kecik lam rahim ni..;) Pada Ramadhan lepas, sy baru sahaja beberapa minggu menjadi isteri kepada encik suami sy...teringat lagi maklumlah baru je jadi isteri org kan bnyk kali jugak kami terlajak sahur...sy mintak maaf sgt2 kat en suami sebab mase bujang sy memang jarang sahur...klu bangun tu pun juz buat air milo panas jer..bila dah kawin kenalah siapkan sahur utk suami kan tapi sy bnyk ngelat..nasib baik suami xkisah sgt...

Ramdhan kali ini alhamdulillah, sy dah terer dah..(puasa pun baru 3 hari)...Hari pertama  sahur sy buat ikan bakar dgn kacang panjang msk asam...Hari kedua sy buatkan menu feveret suami tofu telur msk ala2 chinese style tu...letak carrot, jagung, isi ayam sikit...Untuk makluman, sy hanya dapat menyambut puasa pertama saje kerana gynae tak advise sy puasa dah cukup bulan dan tgh2 sarat ni...Tapi sy tetap nak sambut puasa pertama...Rasa ralat sgt kalau x puasa..Mase puasa pertama pun menggigil jugak nak habiskan satu hari. Pedih sgt ulu hati, baby pun mcm tak keruan kt dalam tu lapar sgt gaknye...sian baby...bila bgtau suami, dia cakap esok xyah puasa gynae pun tak galakkan puasa, nanti apa2 effect kat baby...Ok lah baikkk...sy sanggup bayar puasa sebulan kerana baby tersayang nih...

Menu berbuka pulak sy belum berkesempatan memasak di rumah...keje, balik jln jammed, kami hanya membeli juadah di bazar ramadhan sahaje...weekend ni insyaallah sy mmg nk memasak...tgh pikir2 nak masak lauk ape..Sy teringin nk mkn pengat pisang...pastu nk msk ayam msk halia, nk wat nasi lemak sambal udang (suami's feveret), nak try resipi burger malaysia mcm Puan Baya...ehmm...tapi tah larat ke x...xpe nanti sy upload gamba ek...TUNGGUUU

5 comments:

Mawarnafastari said...

Bagus2 cubalah resepi tu sedap.. Pehi kat www.arinaathirah.fotopages.com.
Byk resepi dia best2...

Bertukar2lah resepi kite di bulan ramadhan ni ek.. Nak tukar juadah jauh sgt.. Hihi

shilafaizz said...

dah pegi dh photopages die baya..bnyk gile resipi.rajin die msk.nk try satu resipi kek rich choco marble tu.mcm best je bhn2 pon senang, xbnyk..bnyk dh copy resipi dr dia..huhu

wahidakhairy said...

wah....rajin nye korg share2 resepi...bagus2...aku tukang ciplak..haha..

sheila: bila due??bestnye ade baby nanti..

hasnolleilla said...

puasa,jgn xpuasa yer..hhihi
samela kiter..ramadhan kedua bersama somi..=)

shilafaizz said...

hani: sy xpose...wakaka...
jenuhla haku membyr pose pasni..

baya n wahida: bnyk nk share resipi tp xsempat2 upload gamba..huhu.nnt lah yek..
wahida, aku due mggu depan..if HR approve mggu ni last kt opis xlarat la aku nk ngadap keje kt opis nih..hehe