Thursday, August 19, 2010

Alahaiii....Bila Baby Mau Keluar ??

Salam & Bismillah...
Hurmm...ketika sedang menaip entry ini sy di ofis, cuba menyiapkan kerja2 terakhir sebelum bercuti 3 bulan...Sonok kan dapat cuti bersalin 3 bulan..orang lain dpt 2bulan jer kan...(nada-nada nak jeleskan org nih..huhu) Kebetulan juga sy merasmikan benefit yang baru diannounce utk staff2 bank sy bekerja.. Alhamdulillah, kiranya sy ada masa extra sebulan dirumah bersama baby nanti...

Tapi masalahnye, bilalah baby kat dalam ni nak keluar ye?? Mummy nya, ayah, kawan2 mummy, Mak, sume lah xsabar nak jumpa si baby ni...asyik dok menanya bila nak bersalin?? Huhu...penat dh sy menjawab...due date sy mggu hadapan 28.08...tapi lum ada tanda2 mau melahirkan...Lagipun sy xboleh amik cuti awal, kesian dgn colleague yg sorang itu a.k.a Abang Mat, maklumlah dia pun bukannya muda lagi dh 50 tahun dah..nak cover keje2 sy, keje sendiri lagi..team kami amatlah kekurangan staff! Pastu kalau nak amik annual leave pun, AL tinggal bape kerat je ni dh bnyk habis digunakan pergi checkup...Sy kadang2 rasa memang tak larat dan amat letih tapi nak buat mcm mana...Selagi xbersalin xboleh amik maternity leave..tu yg xsabar cepatlah baby keluar, mummy leh rehat2 dgn baby...

Sampaikan sorang Head of Department yg rapat ngan sy dah termimpi-mimpi sy dh bersalin...Alahaii...kak ani kalau lah betul mimpi tu kan?? Kadang2 sy rase mcm surprise sgt baby nak lahir...sebabnye xtau kan bila dia nak keluar...Kawan sy yg sama due date ngan sy dh lame selamat...mggu lepas die bersalin...my turn bila??? Setiap hari tiap kali bangun tido sy mesti katakan pd diri 'hmm...xbersalin lagi..' Agak2 gamba ni sesuai x dgn sy??



Hmm...sekian saje bebelan dari sy arini...terima kasih kerana sudi membaca...sy nak pegi makan...(opss xpuasa!!)

2 comments:

wahidakhairy said...

sheila..lagi berapa hari je due...aku doakan ko selamat ok n dapat bay comey...excited plak nk jumpa ngn baby ko..hehe..:)

shilafaizz said...

lagi semggu nak due (28.08)..aku igt aku bersalin awl 2 mggu ke dari due date tapi smpi la ni lum bersalin lagik..hmm gaknye mmg next week la bersalin sbb kakak2 aku pon bersalin on time..

Thursday, August 19, 2010

Alahaiii....Bila Baby Mau Keluar ??

Salam & Bismillah...
Hurmm...ketika sedang menaip entry ini sy di ofis, cuba menyiapkan kerja2 terakhir sebelum bercuti 3 bulan...Sonok kan dapat cuti bersalin 3 bulan..orang lain dpt 2bulan jer kan...(nada-nada nak jeleskan org nih..huhu) Kebetulan juga sy merasmikan benefit yang baru diannounce utk staff2 bank sy bekerja.. Alhamdulillah, kiranya sy ada masa extra sebulan dirumah bersama baby nanti...

Tapi masalahnye, bilalah baby kat dalam ni nak keluar ye?? Mummy nya, ayah, kawan2 mummy, Mak, sume lah xsabar nak jumpa si baby ni...asyik dok menanya bila nak bersalin?? Huhu...penat dh sy menjawab...due date sy mggu hadapan 28.08...tapi lum ada tanda2 mau melahirkan...Lagipun sy xboleh amik cuti awal, kesian dgn colleague yg sorang itu a.k.a Abang Mat, maklumlah dia pun bukannya muda lagi dh 50 tahun dah..nak cover keje2 sy, keje sendiri lagi..team kami amatlah kekurangan staff! Pastu kalau nak amik annual leave pun, AL tinggal bape kerat je ni dh bnyk habis digunakan pergi checkup...Sy kadang2 rasa memang tak larat dan amat letih tapi nak buat mcm mana...Selagi xbersalin xboleh amik maternity leave..tu yg xsabar cepatlah baby keluar, mummy leh rehat2 dgn baby...

Sampaikan sorang Head of Department yg rapat ngan sy dah termimpi-mimpi sy dh bersalin...Alahaii...kak ani kalau lah betul mimpi tu kan?? Kadang2 sy rase mcm surprise sgt baby nak lahir...sebabnye xtau kan bila dia nak keluar...Kawan sy yg sama due date ngan sy dh lame selamat...mggu lepas die bersalin...my turn bila??? Setiap hari tiap kali bangun tido sy mesti katakan pd diri 'hmm...xbersalin lagi..' Agak2 gamba ni sesuai x dgn sy??



Hmm...sekian saje bebelan dari sy arini...terima kasih kerana sudi membaca...sy nak pegi makan...(opss xpuasa!!)

2 comments:

wahidakhairy said...

sheila..lagi berapa hari je due...aku doakan ko selamat ok n dapat bay comey...excited plak nk jumpa ngn baby ko..hehe..:)

shilafaizz said...

lagi semggu nak due (28.08)..aku igt aku bersalin awl 2 mggu ke dari due date tapi smpi la ni lum bersalin lagik..hmm gaknye mmg next week la bersalin sbb kakak2 aku pon bersalin on time..