Skip to main content

Berry Hitam Berry Putih

Salam semuaaa....sudah masuk bulan August...maknanya hari ulang tahun sy juga sudah dekat...Yg ke berapa? yang ke 25 lah...wah sudah suku abad sy ni...

Seperti biasa, sy mmg biasa request hadiah dr en somi...kuikuikui. Somi je yg xpenah request adiah dr sy...mmg sy xtau malu kan?? Ulangtahun pd Tahun ini sy mau handphone baru sebab Sony Ericson kesayangan sy kale merah tu dah KO. mmg dh xleh pakai drpd betulkan smpi beratus2, baiklah xyah...bye-bye Sony Redheartku...So sekarang sy cuma pakai henpon bodo2 cap Nokia jer..So, en somi tanye nak henpon ape...sy nak henpon yg fungsinye mmg terer access2 intenet ni sbbnye sy dh nak bersalin nnt mase pantang kalau terputus dr dunia alam maya ni mati kutu plk sy kan...mesti mcm ayam berak kapur bila xleh berblogging dan berfacebook...

So ape kate kita survey Berry2 a.k.a Blackberry...sy mau yang original saje ok xmo China made punye. i want Hungary or Canada made only...hihihi...Saye minat dgn Blackberry Bold 2 yg baru tu...setelah dipersetujui oleh en somi, sy masih berkira2 mahu Berry Hitam atau Berry Putih...hmm...Berry Putih cantik juga tapi kalau sy yg comot dan ganaz ini pakai akan kah dia akan menjadi comot dan tahan ganaz juga ye?? Hmm...masih berpikir...ade mase lagi untuk sampai ke besday sy...apelah sy ni kan hadiah in advance dah mintak...xkesah ler sy pun xkesah...heheh




Mane satu seswai ye??

Comments

hitam ler...lebih elegent gitu...hehe
bestnya dpt berry...akak cuma boleh rasa mkn buah berry jer...huhuhu.

anyway, happy becoming birthday!
shilafaizz said…
huhu...tenkiu kak fiza...ni lah hp pertama yg sy ade hrg lebih 1k kak..sblm2 ni sy mmg xpenah ade hp canggih2...kihkih.ok la akak dh rase buah berry sy lum rase lagi..hehe. kem slm kt sofie yg suka sengih tu ye..
nurulhaniff said…
Putih la..sama mcm aku punye..heh..nant jgn lupa add bbm aku..:)
shilafaizz said…
wah ko pun pki bb?
hahah aku dh selamat beli...oleh kerana faiz pon beli jugak so sorang amik hitam sorang amik putih..cmne nk bbm jely?huhu aku xhbs explore lagi bb ni lg la..juz cari no ko je ke?

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…